Boekentips

Boekentips | 5x Sinterklaastips

Op 5 december vieren sommigen onder ons de verjaardag van de goedheiligman en wordt jong en oud verrast en verwent met (hopelijk) leuke cadeaus. Om jullie wat inspiratie te geven op boekengebied, zet ik een paar persoonlijke favorieten op een rij. Mijn Top 5 Sinterklaastips van 2021. Persoonlijke favorieten worden weer even in de spotlights gezet en geven jouw hopelijk de inspiratie die je nodig hebt bij het uitzoeken van jouw cadeaus of het maken van jouw verlanglijstje.

1. Unsinkable – Lotte van den Noort

Unsinkable - Lotte van den NoortJe kent het verhaal, maar is dat hoe het echt is gegaan?
Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.
Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

We beginnnen deze top 5 met Unsinkable. Unsinkable van Lotte van den Noort is een boek gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van de Titanic. Alleen is het dit keer geen romantisch liefdesverhaal, het is een verhaal gebaseerd op complottheorieën. Lotte heeft dit zo mooi in het verhaal weten te verwerken dat het tastbaar maar ook erg spannend is. Een andere draai aan de Titanic dus, maar wel eentje die je gelezen moet hebben!

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

 

2. Het geheugen van Babel – Christelle Dabos

Het geheugen van Babel - Christelle DabosOphelia’s avontuur zet zich voort in Het geheugen van Babel, het derde deel in de magische Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos.
Nadat Ophelia een groot geheim in Faroeks boek ontdekte, heeft ze twee jaar en zeven maanden op haar thuisark, Anima, doorgebracht. Maar nu is het tijd om in actie te komen. Ophelia reist onder een valse naam naar de ark van Babel, een kosmopolitische en hypermoderne ark die de parel van het universum wordt genoemd. Zal haar talent als lezer van voorwerpen voldoende zijn om te voorkomen dat ze door haar tegenstanders in een dodelijke val wordt gelokt? En zal ze Thorn, haar verloofde, ooit weer zien? Bovendien moet Ophelia een belangrijk geheim bewaren dat de sleutel tot het verleden kan zijn. Maar het kan ook de toekomst in groot gevaar brengen…

Een ontzettend leuk en uniek verhaal uit het fantasiegenre. Het geheugen van Babel is alweer het derde deel uit deze serie en laat je nog steeds volop genieten van de reis die Ophelia maakt. Het is een avontuurlijk verhaal met spanning, liefde en hele mooie persoonlijke ontwikkelingen van de hoofdkarakters. Een echte must read voor een fantasylover.
Let op, ik raad je wel aan de eerste twee delen ook te lezen om zo het verhaal beter te begrijpen.

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

 

3. Winter in de kleine Bakkerij – Jenny Colgan

Winter in de kleine bakkerij - Jenny ColganHet is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Met de kerst voor de deur, kan ik er niet onderuit om ten minste één kerstboek in deze top 5 te zetten. En welke is dan beter dan die van Jenny Colgan. Haar Winter in de kleine bakkerij uit de Kleine Bakkerij serie (deel 1, deel 2) is een heerlijk boek voor tijdens de koude winterdagen, onder je dekentje. Het is de ultieme feelgood, die jou deze winter uit jouw winterdip haalt.

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

 

 4. Sterker dan elk afscheid – Enrico Galiano

Sterker dan elk afscheid - Enrico GalianoDe 18-jarige Michele was ooit een veelbelovende keeper. Nu moet hij zijn weg zoeken met een blindenstok. Door een auto-ongeluk raakte hij in één klap zijn zicht kwijt. Nina is 17 jaar en is hoog sensitief. Sinds haar vader is overleden, woont ze alleen met haar strenge stiefmoeder.

De twee ontmoeten elkaar tijdens hun dagelijkse treinrit naar school en raken verliefd op elkaar. Maar op een dag verbreekt Nina alle contact en Michele is radeloos. Terwijl Nina in een tattooshop een tattoo laat zetten, vertelt ze aan Flo, de oudere, ruige eigenaar, over de ontmoeting. Al snel ontdekt Flo dat Nina iets achterhoudt…

Dit is echt een van mijn All time favorites. Romeo en Julia meets Een weeffout in onze sterren. Een boek die niet heel veel in de spotlights gestaan heeft en dus ook niet zo bekend is, maar wel een prachtig verhaal heeft.  Het is een romantisch verhaal met een hele hoge dosis pure liefde die met een waanzinnige plottwist ineens geromeo & Juliette wordt. Absoluut eentje voor op jouw lijstje!

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

 

5. Birthday – Meredith Russo

Birthday - Meredith RussoEén dag uit het leven van twee beste vrienden. Zes jaar op rij.
Eric en zijn beste vriend Morgan zijn geboren op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plaats. Ze hebben deze ene dag altijd samen gevierd, maar hoe ouder ze worden hoe meer hun vriendschap verandert. Morgan voelt zich volkomen alleen en gevangen in haar lichaam. Terwijl ze worstelt met de moeilijke keuze om als haar ware zelf te leven, lijkt Eric een perfect bestaan te hebben als populaire footballspeler. Toch heeft ook Eric zo zijn problemen. Langzaam maar zeker groeien Eric en Morgan uit elkaar. Maar de enige bij wie je echt jezelf kan zijn is je beste vriend… toch?

En last but not least van deze top 5, een mooi LGBTQ verhaal als afsluiter in dit lijstje. Ook one of my favorites. Dit verhaal gaat over vriendschap, liefde maar ook over opgroeien en de struggle die pubertijd heet. We kennen het allemaal, we hebben het allemaal meegemaakt en dat maakt dit heerlijke boek zo tastbaar en herkenbaar tegelijk.

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

 

Ik hoop dat ik je met deze top 5 heb mogen inspireren en dat je nu een leuk boek in gedachten hebt om te vragen/kopen voor Sinterklaas. Verras jezelf of een ander, stap uit je comfortzone en koop een leuk boek. Al deze vijf boeken hebben mijn hart gestolen en zijn stuk voor stuk uniek. Boeken die ik iedereen zou aanraden.

Alle linkjes die je in dit artikel vind gaan naar Libris. Hiermee kun je jouw lokale boekhandel steunen door je boek(en) daar af te halen of jouw lokale boekhandel te selecteren voor het laten bezorgen van jouw bestelling. Zeker in deze onzekere tijden is het steunen van jouw lokale boekhandel zo belangrijk.

Heb jij een van deze boeken gekocht of heb ik je mogen inspireren? Laat het mij dan zeker weten in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Of vind jij een van deze boeken ook een aanrader, laat het de ander weten door het hieronder in de reacties te zetten. Zo inspireren we elkaar.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie