Recensies, Roman, Young Adult

Recensie | Sterker dan elk afscheid – Enrico Galiano

Eind augustus verscheen Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano. Dit boek werd door de uitgeverij van het boek Luitingh-Sijthof getipt en zou perfect bij mijn leesstyle/leesgenre passen. Ik heb nog nooit van deze schrijver gehoord, dus de frisse wind van een nieuwe schrijver en dus nieuwe schrijfstijl zag ik zeker wel zitten. Benieuwd wat ik van Sterker dan elk afscheid vond en of het inderdaad een perfecte match was? Je leest het hieronder.


Sterker dan elk afscheid - Enrico Galiano
Naam:
Sterker dan elk afscheid
Auteur: Enrico Galiano
Uitgeverij: Luitingh-Sijthof
Aantal pagina’s: 384 pagina’s
Genre: Roman, Young Adult
Originele titel: Più forte di ogni addio
Uitvoering: Hardcover
Rating:
5 hartjes rating  


Synopsis

De 18-jarige Michele was ooit een veelbelovende keeper. Nu moet hij zijn weg zoeken met een blindenstok. Door een auto-ongeluk raakte hij in één klap zijn zicht kwijt. Nina is 17 jaar en is hoog sensitief. Sinds haar vader is overleden, woont ze alleen met haar strenge stiefmoeder.

De twee ontmoeten elkaar tijdens hun dagelijkse treinrit naar school en raken verliefd op elkaar. Maar op een dag verbreekt Nina alle contact en Michele is radeloos. Terwijl Nina in een tattooshop een tattoo laat zetten, vertelt ze aan Flo, de oudere, ruige eigenaar, over de ontmoeting. Al snel ontdekt Flo dat Nina iets achterhoudt… Arrow Line

In Sterker dan elk Afscheid volgen we afwisselend de twee hoofdkarakters Michele en Nina. De een blind en positief in het leven, de ander hoog sensitief en zoekende naar zichzelf. Een verhaal waarin je twee kanten van het verhaal hoort, omdat er ook twee kanten zijn die dit tot een prachtig liefdesverhaal maken. En een liefdesverhaal is dit zeker. Vanaf het moment dat je dit boek openslaat voel je de liefde van dit boek in elk woord en in beide karakters.

Enrico Galiano schrijft in dit boek een opbouwend verhaal. Er gebeurt vanaf het begin al veel, maar de schrijver laat niet gelijk het achterste van zijn tong zien. Naarmate het verhaal vordert, leer je de hoofdpersonen Michele en Nina steeds beter kennen en hun background story steeds beter begrijpen. Deze manier van schrijven maakt je als lezer ontzettend nieuwsgierig en laat je al snel verlangen naar meer. Daarnaast weet Enrico ook een fijne dosis humor in dit boek te verwerken, wat ondanks het verdrietige randje in dit boek, jou als lezer toch weer aan het lachen weet te maken. En die luchtigheid mag af en toe ook wel, want dit is een verhaal wat ook jou aan het hart gaat.

‘Het risico dat je je kunt bezeren is nooit een goede reden om niet te blijven proberen ergens goed in te worden’

Sterker dan elk afscheid is in mijn ogen een Een weeffout in onze sterren meets Romeo & Juliëtte. En ja, ik weet dat dat hele grote namen zijn, maar dit verhaal is waanzinnig goed. Het is een romantisch verhaal met een hele hoge dosis pure liefde die met een waanzinnige plottwist ineens geromeo & Juliette wordt.

Het boek staat ook vol met allemaal mooie, inspirerende gezegdes en quotes. Zinnen die je op een tegeltje kunt zetten en die alles zouden zeggen wat je op dat moment niet onder woorden kunt brengen. En waar ik het al ontzettend inspirerend vind dat de schrijver gekozen heeft voor een blinde hoofdkarakter, zijn de woorden van Michele af en toe een grote eyeopener en inspirerender dan welk goed moederlijk advies ook.

Zonder enige twijfel krijgt Sterkder dan elk afscheid van mij dan ook een 5 hartjes waardering. Het is een prachtig liefdesverhaal die zowel inspirerend als verdrietig is. En waar je ondanks de verdrietige ondertoon van het verhaal ook af en toe je hart op kunt halen met een goede lachbui. 

Ben jij nu ook benieuwd geworden naar Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen.  De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

Koop bij Libris

Heb jij Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano ook al gelezen of staat hij inmiddels op je verlanglijstje? Laat het mij gezellig via een reactie hieronder, mijn Instagram,- of Facebookpagina weten.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie