Recensies

Recensie | De Erfenis van graaf Wolf – Patrick Leijte

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Patrick Leijte over zijn nieuwe kinderboek De Erfenis van graaf Wolf en zes andere middeleeuwse vertelsels. Een mooi boek waar ik erg naar nieuwsgierig werd naarmate ik meer over het boek te horen kreeg. Benieuwd of die nieuwsgierigheid terecht was? Je leest het hieronder in mijn eerlijke recensie.


De erfenis van graaf Wolf - Patrick Leijte

Naam: De Erfenis van graaf Wolf
Auteur: Patrick Leijte
Uitgeverij: Zelf uitgegeven via Brave New Books
Aantal pagina’s: 203 pagina’s
Genre: Kinderboeken
Originele titel: De Erfenis van graaf Wolf
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 


Synopsis

Van het Kelterwoud tot aan de Moerassen van Vossenkamp leven over de periode van tweehonderd jaar verschillende uitblinkers. De vertelsels in deze bundel gaan over deze uitblinkers: mensen die anderen overtroffen door hun nobelheid, dapperheid en liefde. Maar bovenal gaan de vertelsels over hoe al onze levens aan elkaar verbonden zijn en dat niemand op zichzelf staat.

Arrow Line

Ik heb ontzettend genoten van de zeven korte verhalen uit deze verhalenbundel. Niet alleen waan je je weer even in verschillende tijdzones van de middeleeuwse tijd, ook maak je kennis met ridders, jonkvrouwen, troubadours, koningen en rovers. Allemaal hebben ze een eigen verhaal gekregen in het debuut van Patrick Leijte.

In De Erfenis van graaf Wolf maak je op een leuke manier kennis met de middeleeuwen. Het is speels, interessant en ontzettend leerzaam voor kinderen met een leeftijd van 10 jaar en ouder. Maar niet alleen leer je leuke dingen over de middeleeuwse tijd, ook vind je er een paar mooie moderne levenslessen in waar je zowel als jongere als oudere nog veel van kunt leren.

Het fijne van Patrick zijn schrijfstijl is dat hij alles ontzettend goed weet te verwoorden. De omgevingen, de situaties, alles voelt alsof je het ook daadwerkelijk van dichtbij meemaakt. Je kunt dus goed zien en tevens ervaren dat hij goede research gedaan heeft naar zijn verhaal en de middeleeuwen.

‘Eenieder die sterk in zichzelf gelooft kan grote daden verrichten’

 

Wat ik ook als fijn heb ervaren is dat alle verhalen korte hoofdstukken hebben. De meeste verhalen bestaan uit 2 of 3 hoofdstukken waardoor je gemakkelijk een pauze in kunt lassen tussen het lezen door. Ook doordat de verhalen kort en overzichtelijk zijn, houd je als tiener beter je concentratie vast en blijf je beter in het verhaal zitten.

Of Patrick Leijte zelf uit België afkomstig is weet ik niet zeker, maar het boek heeft zeker wel Belgische aspecten. Zo worden er af en toe typische Vlaamse woorden gebruikt zoals bijvoorbeeld woorden als wenen (huilen). Ik kan mij voorstellen dat je als Nederlandse tiener zoiets nog niet vaak gezien of gelezen hebt en dit het verhaal kan bemoeilijken. 

Toch vond ik het een ontzettend leerzaam, vermakelijk boek. Ik heb genoten van de verschillende personages, de middeleeuwen en de mooie boodschappen die in dit verhaal verwerkt zijn. Een absolute toevoeging in dit boek. Ook het feit dat de verhalen kort en krachtig zijn vind ik ten goede komen aan de concentratie, zeker van kinderen. Een mooi verhaal dus die absoluut 4 hartjes van mij verdient! 

Ben jij nu ook benieuwd geworden naar De erfenis van graaf Wolf van Patrick Leijte of is dit misschien wel het perfecte boek voor jouw zoon of dochter? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen.  De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

Heb jij De erfenis van graaf Wolf van Patrick Leijte ook al gelezen of staat hij inmiddels op je verlanglijstje? Laat het mij gezellig via een reactie hieronder, mijn Instagram,- of Facebookpagina weten.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

Bazarow is een website die denkt aan de belangen van iedereen die meegewerkt heeft aan dit boek. Van schrijver tot publisher en van vertalers tot de boekhandelaren. Helaas zien we de laatste jaren dat veel online megagiganten de touwtjes in handen hebben omdat er meer online geshopt wordt. Dit is funest voor iedereen in de boekenwereld. Doordat de megagiganten de boeken met korting inkopen, worden de winsten van zowel de schrijver, vertalers, uitgeverijen als de boekhandelaren minder. Via Bazarow steun je dus de schrijver en vertaler van het boek, de uitgeverij maar ook jouw lokale boekhandel. Op een eerlijke manier! Een top initiatief als je het mij vraagt. Meer informatie vind je hier. Ik steun dit project en doe daarom mee met hun vriendenprogramma. Omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren voor een eerlijke handel in de boekenwereld. Help jij de boekenwereld ook weer groter worden? ♥

 

Getagd , , , , , , , ,

Geef een reactie