Fantasie, Recensies

Recensie | Het geheugen van Babel – Christelle Dabos

Eindelijk was hij daar dan, het derde deel van de Spiegelpassante serie: Het geheugen van Babel. Na het lezen van De IJzige verloofde en De Vermisten van Maneschijn was ik zo ontzettend benieuwd naar het vervolg hierop. Hoe het met Ophelia en Thorn gaat. Benieuwd of het net zo goed was als ik verwachtte? Je leest het hieronder in mijn eerlijke recensie.


Het geheugen van Babel - Christelle Dabos

 

Naam: Het geheugen van Babel
Auteur: Christelle Dabos
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 501
Genre: Fantasy
Originele titel: La mémoire de Babel
Uitvoering: Harcover
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Samenvatting

Ophelia’s avontuur zet zich voort in Het geheugen van Babel, het derde deel in de magische Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos.
Nadat Ophelia een groot geheim in Faroeks boek ontdekte, heeft ze twee jaar en zeven maanden op haar thuisark, Anima, doorgebracht. Maar nu is het tijd om in actie te komen. Ophelia reist onder een valse naam naar de ark van Babel, een kosmopolitische en hypermoderne ark die de parel van het universum wordt genoemd. Zal haar talent als lezer van voorwerpen voldoende zijn om te voorkomen dat ze door haar tegenstanders in een dodelijke val wordt gelokt? En zal ze Thorn, haar verloofde, ooit weer zien? Bovendien moet Ophelia een belangrijk geheim bewaren dat de sleutel tot het verleden kan zijn. Maar het kan ook de toekomst in groot gevaar brengen…

Arrow Line

Ik heb weer ontzettend genoten van het verhaal van Ophelia en Thorn. Het is en blijf een uniek fantasie verhaal waarin we kennis maken met mooie karakters en spannende geheimen. 

Het geheugen van Babel is een spannend verhaal met een groot avontuur. In het begin moest ik weer even inkomen, ondanks dat ik zeer recent het tweede deel herlezen had. Maar met de bekende terugblik in het begin van het boek, kom je zo weer helemaal in de Spiegelpassante flow. Ik zat er dan ook na een paar bladzijdes weer helemaal in. Het avontuur wat dit keer weer terug kwam vond ik spannend en leuk. Het feit dat Ophelia op zichzelf gewezen was vond ik een mooi detail in het verhaal. Het keerpunt hierin was natuurlijk wel dat het een tijdje duurde voordat Thorn om het hoekje kwam kijken in dit verhaal. 

‘Wie een slecht geheugen heeft, moet goed georganiseerd zijn’

We zagen in het tweede deel De vermisten van Maneschijn al dat Ophelia zichzelf fors aan het ontwikkelen was. Dit vond ik persoonlijk gezien een hele mooie ontwikkeling. Het makke lammetje was veranderd in een vrouw met een eigen mening. Die boodschap kwam in het tweede deel echt goed naar voren en trekt zich in het derde deel nog even door. Ik vind het heel leuk om te zien dat de hoofdkarakter van een muurbloem zichzelf ontwikkeld heeft naar een independent woman, want dat is ze gewoon in dit boek. Ophelia staat haar mannetje en leer zichzelf in elk deel nog beter kennen. Een prachtige ontwikkeling van een personage, die je in elk boek weer terug ziet. 

Wat je merkt in deze serie is, hoe verder je in het verhaal komt en hoe meer je in deze serie verstrikt raakt, hoe beter je alles gaat begrijpen. Alles puzzelstukjes vallen steeds meer in elkaar, hoe meer je leest en hoe beter je de karakters in het boek leert kennen. In Het geheugen van Babel leer je weer een paar nieuwe karakters kennen, maar zijn ze de karakters uit de vorige delen ook niet vergeten. De combinatie van oud en nieuw is verfrissend en geeft het verhaal een leuke, nieuwe draai. Ook in dit deel heb ik weer karakters ‘ontmoet’ die ik meteen in mijn hart gesloten heb en waarvan ik hoop ze in de volgende delen weer tegen te komen. 

‘Eens, over een niet al te lange tijd, zal er een wereld zijn waar eindelijk vrede heerst’

Ik kan niks anders zeggen dat Christelle Dabos echt een uniek, mooi en ijzersterke fantasie serie gemaakt heeft die nu al zo populair is in ons koude kikkerlandje. En dan te bedenken dat we nog kunnen genieten van een vierde deel! Haar schrijfstijl is fijn, vlot en duidelijk. Toch merkte ik in dit deel wel dat sommige stukken wat vager geschreven waren en voor mij niet altijd even soepel verliepen. Ik heb dan ook een paar keer terug moeten lezen wat er bedoeld werd. Maar daarna ga je weer als een trein verder en is het weer volop genieten. 

Ik kijk ontzettend uit naar het vierde en tevens laatste deel van de spiegelpassante serie De storm van de echo’s. De liefde tussen Thorn en Ophelia is zo ingewikkeld, breekbaar maar tegelijk ook zo mooi. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ze zich gaan ontwikkelen in het volgende deel en wat wij van hun nieuwe avontuur kunnen verwachten. 

Het geheugen van Babel van Christelle Dabos is in mijn ogen, net als zijn voorgaande delen, een mooie vier hartjes rating waard. Het verhaal is nog steeds uniek, het avontuur is goed aanwezig en de spanning af en toe niet te houden. Met een fijne schrijfstijl van Christelle, reis je zo door dit boek heen. Een serie die je absoluut in je boekenkast moet hebben als je een fantasie lover bent.

Koop bij Libris

Heb jij al kennis gemaakt met De Spiegelpassante serie van Christelle Dabos? Neem ook eens een kijkje bij mijn recensie van het eerste deel (De IJzige Verloofde) en het tweede deel (De vermiste van Maneschijn). Klets gezellig mee op Instagram of Facebook en laat weten wat jij van deze serie vind, mocht je hem al wel gelezen hebben. 

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Het geheugen van Babel – Christelle Dabos

Geef een reactie