Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | De IJzige Verloofde – Christelle Dabos

Begin dit jaar werd ik uitgekozen als ambassadeur van De IJzige Verloofde. Dit is het eerste deel in de betoverde serie De Spiegelpassante geschreven door Christelle Dabos. Super enthousiast was ik natuurlijk dat ik dit boek mocht promoten en als eerste de eerste paar hoofstukken mocht lezen. Maar na het lezen en het deelnemen als ambassadeur, heb ik natuurlijk ook een mening gevormd over dit boek. Ben ik nog steeds net zo enthousiast over dit boek als toen ik het net ontving? Je leest mijn eerlijke recensie hieronder.


De IJzige Verloofde - Christine Dabos

 

Naam: De IJzige Verloofde
Auteur: Christelle Dabos
Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff Amsterdam
Aantal pagina’s: 528 pagina’s
Genre: Young Adult, Fantasy
Originele titel: La Passe
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 9789024587223
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Een onvergetelijke heldin, een adembenemende wereld van zwevende arken en familieclans, een verhaal dat nog nooit eerder is verteld – treed binnen in een fabelachtig universum waar je voor altijd wilt blijven vertoeven…

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie van de ark Anima, heeft twee gaven: ze kan de geschiedenis van voorwerpen lezen en ze kan reizen via spiegels. Onverwachts wordt ze uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van een machtige clan. Ze is gedwongen hem te volgen naar Citaceleste, de hoofdstad van de ijzig koude ark Pole. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verstrekkende gevolgen voor haar eigen leven heeft, maar ook voor haar geliefde Anima.

Arrow Line

De IJzige verloofde is het eerste deel in een vierdelige serie De Spiegelpassante. Het is in eerste instantie een boek totaal out of my comfortzone, maar ik was wel weer eens toe aan een frisse wind door mijn boekenkast en TBR lijst. Hierdoor gaf ik mij op als ambassadeur voor het eerste deel, waarin ik uiteindelijk ook mee mocht doen. Hoera!

Ik vond het verhaal verrassend, verfrissend en uniek. Totaal iets anders dan je in eerste instantie verwacht als je het boek oppakt. Maar dan natuurlijk in positieve zin. Je vindt in dit boek zoveel meer dan alleen het stukje fantasie waar men veel over spreekt. Het heeft spanning, humor, mysterie maar ook liefde en vertrouwen.

Waar je de ene personage heel goed leert kennen, blijft de andere nog wat meer op de vlakte hangen. Maar dit alles heeft te maken met de rol van de karakters. Ik hoop dat dit in de verdere delen meer in detail beschreven gaat worden. De mysterie die sommige karakters met zich mee brengen is volgens mij een onderdeel van het verhaal. Het laat je hunkeren naar meer! Ook leef je met de karakters mee, in het bijzonder Ophelia. Zij is een ijzersterke personage die je niet los laat. Doordat zij zo op zichzelf aangewezen is en als het ware aan haar lot over gelaten wordt in een wereld die ze niet kent, krijg je steeds meer waardering en respect voor haar.

Christelle Dabos heeft aan aangename schrijfstijl. Ze weet een uniek verhaal zo mooi neer te zetten dat je je echt even waant in een nieuwe fantasie wereld. Karakters en omgevingen worden duidelijk beschreven waardoor een nog betere beeldvorming krijgt van de wereld waar dit verhaal zich afspeelt. Daarnaast weet Christelle een heerlijk evenwicht te vinden in drama, mysterie en fantasie.

Ik heb genoten van dit verhaal en ben erg benieuwd naar het tweede deel. Deze zal De Vermisten van Maneschijn heten en komt in januari 2021 al uit! Het eerste deel krijgt van mij in ieder geval al een mooie 4 hartjes waardering. Het verhaal is uniek, de personages intrigerend en de schrijfstijl heel fijn. Zeker eentje die je op je TBR lijst wilt hebben in 2020!

Benieuwd geworden naar dit unieke fantasie verhaal? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen. De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

Koop bij Libris

Heb jij De IJzige Verloofde van Christelle Dabos ook al gelezen? Of staat hij nog op je verlanglijst? Laat het mij weten hieronder in de reacties, op Instagram of gezellig op Facebook

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie