Over mij

ProfielfotoWie schuilt er achter Lovethesmellofbooks.nl?

Hallo lieve lezer,

Even voorstellen:
Mijn naam is Pauline Jansen en ben woonachtig in Friesland, het hoge en mooie noorden van Nederland. Ik ben geboren in 1992 wat mij op het moment van schrijven 26 jaar jong maakt. Ik woon samen met mijn vriend en dochtertje in een knus, lief huisje. Wij hebben een ontzettend lieve malteser hondje genaamd Mylo en 2 erg levendige en aanwezige bergparkieten, die lekker rondfladderen door het huis. Dat noem ik nog eens geluk!

Door de jaren heen heb ik een prachtige passie ontwikkeld voor boeken. Dit heeft me uiteindelijk ook gebracht naar deze mooie website over alles wat met boeken te maken heeft.  Op Lovethesmellofbooks.nl hoop ik mijn liefde voor boeken door te kunnen geven en mensen te inspireren en motiveren om te gaan lezen. Lezen is leuk en heel leerzaam. Maar het lezen van boeken/verhalen is vooral:

‘Genieten, tot rust komen en je in een wereld wanen waar eigenlijk niks onmogelijk is.’

Passie voor boeken

Toen ik klein(er) was en ik op de middelbare school te maken kreeg met het lezen van boeken, zowel in Nederlands, Duits als in het Engels, ontwikkelde zich bij mij een passie voor lezen. Niet zo zeer het lezen van magazines, maar echt het lezen van boeken met een goed verhaal. Dik, dun, groot of klein, het maakte me allemaal niet uit. Als er een goed verhaal achter verscholen ging, las ik dat maar al te graag. Toen natuurlijk iets minder snel dan dat ik dat tegenwoordig doe, maar dat maakt lezen juist zo ontzettend fijn.

‘Het maakt nooit uit hoelang je over een boek doet, het gaat erom dat je je even af kunt sluiten van alles en iedereen om je heen.’

Ik ben dan ook blij en enthousiast dat ik deze liefde voor boeken en lezen met jullie mag én kan delen. Op Lovethesmellofbooks.nl schrijf ik recensies, boekentips, boekhauls en persoonlijke ervaringen. Maar deel ik ook foto’s en hoop ik leuke win acties voor jullie organiseren.

De genres die je waarschijnlijk het meeste voorbij zult zien komen zijn Chicklit, Young Adult en Romans. Toch heb ik de afgelopen jaren ook een liefde ontwikkeld voor Thrillers en Fantasie boeken. Door mijn boekenblog heb ik geleerd dat het eigenlijk ontzettend leuk is om af en toe uit je veilige comfortzone te stappen. Hierdoor duik ik ook geregeld in een genre of boek die ik anders misschien niet zo snel zou lezen. Zo heb ik al een aantal pareltjes van boeken ontdekt die ik anders gewoon in de boekwinkel had laten liggen.

Zo zie je dat ook ik nog dagelijks allemaal nieuwe dingen ontdek in de boekenwereld. Een wereld die nooit stil staat en waar je eigen fantasie en inlevingsvermogen de baas zijn.

Veel leesplezier.

Liefs,
Pauline

Geef een reactie