Booktalk

Kinderboeken | Geef een prentenboek cadeau!

Raad eens hoeveel ik van je hou

Het kan kloppen dat dit je bekend voorkomt als je mijn blog al een tijdje volgt. In februari was er namelijk een soort gelijk initiatief waarin boekhandelaren een jeugdboek voor €2,- beschikbaar stelden in hun boekwinkels. Dit ging toen om de jeugdklassieker Ronja de Roversdochter en hoort bij het soortgelijke initiatief ‘Geef een boek cadeau’.

In april komt dit initiatief wederom naar voren, dit keer in een iets andere vorm namelijk de variant ‘Geef een prentenboek cadeau’. Dit keer wordt er geen klassiek jeugdboek voor €2,- beschikbaar gesteld, maar een prentenboek. Nu kunnen dus ook de wat jongere kindjes genieten van een mooi boek met plaatjes.

Het initiatief is opgestart door boekhandelaren in zowel Nederland als ik Vlaanderen met als doel alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten lezen. Door een boek voor €2,- beschikbaar te stellen, zullen klanten dit boek sneller meenemen voor,- of schenken aan iemand die geen boeken kan kopen. Lezen is namelijk een belangrijk deel in de taalontwikkeling van een kind. Niet alleen op school, maar later ook in de samenleving. Daarnaast is lezen natuurlijk ontzettend leuk en dit willen we door middel van dit initiatief nog meer steunen en stimuleren. Een initiatief met alleen maar voordelen dus.

Op 6 april begon het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau’. Dit keer staat het prachtige prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ in de spotlights! Sam McBratney heeft dit prentenboek geschreven en Anita Jeram heeft de illustraties van dit prentenboek gemaakt. Dit prentenboek is een ontzettend veel verkocht boek en is zelfs ook op de kindertelevisie te vinden.

Waar gaat ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ over?

Grote Haas, kom eens hier met je oren.
Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
Raad eens hoeveel ik van je hou?’

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

Raad eens hoeveel ik van je hou is misschien wel het meest geliefde boek dat er bestaat: van liefsten voor liefsten.

De laatste scene uit het boek hangt in menig kinderkamer:

‘Toen ging hij naast hem liggen en fluisterde met een glimlach:
“Ik hou van jou tot aLaan de maan – EN TERUG.”


Je kunt dit prentenboek op verschillende manieren weggeven. Zo kun je het boek in de boekhandel kopen en dan zorgt de boekhandelaar ervoor dat dit boek bij het juiste kind terecht komt. Natuurlijk kun je zelf ook een boek weggeven aan een bekende, een school, instelling, kinderopvang, opa & oma, gastouder.. noem het maar op. Je mag het aan iedereen geven waarvan jij denkt dat die het nodig heeft en/of verdient.

Ook Lovethesmellofbooks.nl wil haar steentje bijdragen

Uiteraard vind ik ook dit een prachtig initiatief en wil ik namens Lovethesmellofbooks.nl ook dit keer weer mijn steentje bijdragen. Hierdoor ga ik dit keer weer 2 prentenboeken weggeven aan 2 verschillende personen. Zo hoop ik 2 personen heel gelukkig te kunnen maken die bijvoorbeeld niet in staat zijn zelf een boek te kopen of voor iemand die het weer door wil geven aan een dierbare van hun. Ik hoop dan ook dat ik mijn steentje bij kan dragen en een kindje heel erg blij kan maken met het mooie prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’.

In een van de komende dagen zal er een weggeef actie online komen op mijn website. Bang dat je het zult missen? Ik zal ook de melding op mijn social media kanalen Facebook & Instagram zetten zodat iedereen op de hoogte is.

Wat vind jij van het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau’ en ken jij het initiatief van de boekhandelaren? Geef jij ook daadwerkelijk boeken weg? Laat het mij weten in de reacties hieronder, ik ben super benieuwd!

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

Bovenstaande informatie heb ik van de originele website van ‘Geef een prentenboek cadeau’ gehaald.

Getagd , , , , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Kinderboeken | Geef een prentenboek cadeau!

Geef een reactie