Booktalk

Zin-in-Feelgood event by Luitingh-Sijthoff

Op 3 juni was het zover. De derde editie van het Zin-in-Feelgood event die georganiseerd werd door Luitingh-Sijthoff zelf. Ik mocht er dit jaar voor het eerst bij zijn, wat ik een ontzettende eer vond. Bedankt daarvoor Luitingh-Sijthoff.

Dit jaar was het een online event in verband met het Covid-19 virus dat nog steeds ons leven deels bepaald. Jammer, maar ook dit wist de uitgeverij op een hele leuke manier organiseren.

Omdat het mijn eerste keer was dat ik überhaupt met een event zoals dit meedeed, wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Een week voor het event kreeg ik een tegek verrassingspakket binnen van de uitgeverij zelf. Hierin kreeg ik al een kleine voorproef van het event zelf. Met twee prachtige boeken, wat promotiemateriaal en een heerlijk magazine, kon ik mezelf een week voor het event al helemaal in de stemming lezen. Een ontzettend leuke toevoeging als je het mij vraagt!

Op donderdag 3 juni was het zover. Het online inbellen vond ik al spannend, maar wat was het gezellig. Met +/- 200 andere kandidaten werden we verwelkomt door de altijd vrolijke Cindy Pieterse. Zij is Nederlandse schrijfster, comédienne en columniste. Wellicht ken je haar al van het boek Weigevoel. Wat presenteerde Cindy het op een leuke manier. Ze was zo vrolijk, wat heel goed overkwam op de online deelnemers.

Het Zin-in-Feelgood event stond dit jaar helemaal in het teken van schrijvers van Nederlandse bodem. Our Dutch pride! Zo kwamen Lisette Jonkman en Marloes Berghege aan het woord om lekker te kletsen over het laatste nieuws over hun boeken, hun zwangerschappen en vroegen ze elkaar leuke stellingen, waar ze antwoord op moesten geven. Een echt kijkje in de huiskamer van.. Althans, zo voelde het even.

Daarna gingen we door naar de THIS or THAT met Marjoleine Tel en Karin Quint. Door middel van leuke, niet alleen boek gerelateerde stellingen, leerde je deze schrijvers nog beter kennen. De sfeer was gezellig en er werd veel gelachen. Heel erg leuk gedaan!

Luitingh-Sijthoff kwam in deze editie van de Zin-in-Feelgood event met een super leuke aankondiging voor de schrijvers in spé onder ons. Ze organiseren namelijk een leuke schrijfwedstrijd waar ook jij gewoon aan mee kunt doen. Check hun website of Instagram voor meer informatie. En wie een schrijfwedstrijd organiseer, doet er goed aan een schrijfster uit te nodigen met een paar hele goede schrijftips. Ik ben zelf geen schrijfster en heb ook niet de intentie om ooit schrijfster te worden, maar het was ontzettend leerzaam en leuk om te horen welke tips een gepubliceerde schrijfster heeft.

Tamara Haagmans kwam ook nog even om het hoekje kijken. Maar niet als haarzelf, maar als haar alterego een waarzegster. Een ontzettende leuke en verrassende manier om aandacht te vragen voor haar boek! Wat was het origineel en wat hebben we allemaal gelachen! Het was geweldig!

Ook kwam Chantal Claassen nog aan het woord over haar nieuwe boek Flessenpost. Dit boek kwam uit in maart dit jaar. Chantal wist ons al te vertellen dat het tweede deel van deze serie in maart volgend jaar uit gaat komen. Spannend!

Als afsluiter van dit Zin-in-Feelgood event mochten we allemaal meedoen met een quiz. De vragen die gesteld werden gingen natuurlijk over het Feelgood event en werd gehouden door middel van Kahoot! Super easy en leuk. De game was on! maar uiteraard wel op een hele leuke en gezellige manier! De winnaar kon een waanzinnig boekenpakket winnen!

Ik vond het Zin-in-Feelgood event zo leuk georganiseerd. Het was een leuke setting, een gezellige host en een zomerse sfeer! Je waande je echt voor een uur even in een intieme Feelgood wereld met je favoriete Nederlandse schrijvers en je gezellige bookies van Bookstagram. Het liep allemaal lekker en vlot door en goed georganiseerd en gepresenteerd. We hebben zoveel leuke informatie gekregen over nieuw gereleasde boeken maar ook over boeken die nog in ontwikkeling zijn en later dit jaar of zelfs volgens jaar uit gaan komen. Voor jou als nieuwsgierige bookie heb ik ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Tamara Haagmans – Met een beetje geluk (gepubliceerd op 29 juni 2021)
  • Anna Thomas – Onder de Spaanse zon (gepubliceerd op 17 juni 2021)
  • Karin Quint – Landgoed Rosaville Het Koetshuis (30 juni 2021)
  • Marjolein Tel – Een onverwachte zomer Campinggeluk 1 (gepubliceerd op 20 april 2021)
  • Marloes Berghege – De Koffiesalon serie (gepubliceerd op 24 juni 2021) Check voor de winactie mijn Instagrampagina hier. Actie loopt tot en met 1 juli 2021.
  • Chantal Claassen – Flessenpost (gepubliceerd op 9 maart 2021). Haar nieuwe boek genaamd Briefpost komt ergens in maart 2022 uit.

Mocht er volgend jaar weer een Zin-in-Feelgood event georganiseerd worden, dan ben ook ik er zeker weten weer bij. Ik heb het echt als een gezellig, informatief en leuk event ervaren. Ontzettend leuk ook om alvast een paar dingen te weten te krijgen over waar de schrijfsters mee bezig zijn. Zo kwam ik zelf op de Koffiesalon serie die ik gelijk gepre-orderd heb. Op deze manier leer je nieuwe schrijvers kennen en ben je gelijk weer op de hoogte van de nieuwste ins and outs.

Ben jij dit jaar ook bij het Zin-in-Feelgood event geweest? Wat vond jij ervan en vind je het voor herhaling vatbaar? Laat het mij weten in de reacties hieronder of klets lekker mee op mijn Instagram pagina onder de bijpassende post. 

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , ,

Geef een reactie