Recensies, Roman

Recensie | Schimmen – Dolly Alderton

Begin deze maand mocht ik meedoen aan de leesclub voor het boek Schimmen, van Dolly Alderton. Een moderne, grappige en sexy roman die net op de markt uitgekomen is. De cover is ontzettend uitnodigend dus ik ben heel benieuwd wat dit boek gaat brengen. Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het in mijn eerlijke recensie hieronder.


Schimmen - Dolly Alderton

 

Naam: Schimmen
Auteur: Dolly Alderton
Uitgeverij: Uitgeverij Luiting-Sijthoff
Aantal pagina’s: 368
Genre: Roman
Originele titel: Ghosts
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Nina Dean vindt het niet erg om vrijgezel te zijn. Ze heeft haar leven op de rit, een prima relatie met haar ex en genoeg vrienden om haar sociale agenda vol te krijgen. Maar dan gebeurt het onwaarschijnlijke: ze ontmoet Max, via een datingapp. Hij is knap, heeft een goddelijk lichaam én een vaste baan. Maar bovenal kunnen ze urenlang praten, hebben ze allebei een hekel aan sport, dansen ze samen als dwazen en hebben ze na één date al een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Totdat Max plotseling niets meer van zich laat horen. Nina wordt gedwongen haar problemen onder ogen te zien: haar vaders Alzheimer wordt heftiger, en daarmee ook de ontkenningsfase van haar moeder, haar redacteur vindt haar nieuwe boekidee verschrikkelijk, en haar beste vriendin laat haar in de kou staan. Hoe wordt Nina ooit weer gelukkig?

Arrow Line

In het boek Schimmen wordt je meegenomen in het leven van Nina. Nina is net 32 geworden en heeft weer zin om te daten. Ze ontmoet een man genaamd Max, waarmee ze een heerlijke tijd heeft. Tot hij opeens verdwijnt en Nina achterlaat met een onzeker gevoel. Daarnaast wordt de Alzheimer van haar vader ook nog erger.

Ik vond Schimmen een heel fijn boek om te lezen. Vanaf het moment dat je het boek eigenlijk open slaat word je warm verwelkomt in een leuk verhaal met een fijne hoofdrolspeelster. De humor die je af en toe voorbij ziet komen maakt dat je een glimlach op je gezicht krijgt en af en toe van binnen helemaal in een deuk ligt.

Ik ken de auteur Dolly Alderton nog niet en had ook nog nooit kennis gemaakt met haar schrijfstijl. Dat vind ik altijd weer spannend want een schrijfstijl maakt of breekt een verhaal al snel. Dolly weet mij echter van begin tot einde goed vast te houden in haar verhaal. De hoofdstukken kun soms wat lang zijn, maar daar heb ik mij niet perse aan gestoord.

Mensen zijn van nature bang voor mislukking, dat was ik ook. Maar mislukking is niets anders dan een kans om iets te leren. En daarom is mislukken altijd duizend keer beter dan het niet proberen. 

Schimmen is in mijn ogen een realistisch boek waar je een kijkje neemt in het leven van een doodnormale dertiger met hele normale dagelijkse struggles. Dat het daten via een datingsapp verwerkt is in dit verhaal maakt dat het een modern, hedendaags verhaal is. Ook de kennismaking met de ziekte Alzheimer maakt het verhaal tastbaar en realistisch. Want in het echte leven is zo’n situatie ook niet makkelijk. Dit weet Dolly goed te verwerken in het verhaal door te laten zien dat de moeder van Nina et moeilijk heeft met de veranderingen in het leven met Alzheimer.

Het boek schimmen is niet zozeer een feelgood maar eerder een roman met een realistische touch. Ik vond het een verfrissend, soms grappig maar vooral een vermakelijk verhaal. Nina is een leuke hoofdpersonage die ik zelf ook als vriendin zou kunnen hebben.

Dit boek van Dolly Alderton is zeker een aanrader. Heb je eens zin in iets anders of een leuk maar realistisch boek tussendoor, dan mag je schimmen zeker niet laten liggen! Koop hem via onderstaande link, dan je steunt je ook nog eens jouw lokale boekhandel.

Koop bij Libris

Graag wil ik uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het toesturen van dit exemplaar en voor het deelnemen aan de leesclub!

Heb jij Schimmen van Dolly Alderton ook al gelezen? Of staat hij nog op jouw TBR lijst? Laat het mij hieronder, in de reacties, weten of klets gezellig mee op mijn Instagram.

 

Liefs, 
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , ,

18 gedachten over “Recensie | Schimmen – Dolly Alderton

  1. Pingback: celexa lactose
  2. Pingback: acarbose uses
  3. Pingback: stromectol usa
  4. Pingback: yasam ayavefe
  5. Pingback: stromectol generic

Geef een reactie