Bookhaul

Bookhaul | E-reader: Kobo Libra H2O

Bookhaul - Kobo Libra H2O

Yes, eindelijk! Ik heb mijn nieuwe e-reader gekocht. Natuurlijk had ik er al een, de Kobo Touch. Echter stamde die al uit 2013, als ik mij niet vergis, en daarom werd het tijd voor een nieuwe. Ik koos voor de Kobo Libra H2O en vertel hieronder waarom!


Kobo Libra H20

Specificaties

Beeldscherm
Schermgrootte:
7 inch
Schermresolutie:
1680 x 1264 pixels
Type Touchscreen:
Capacitief
Type scherm:
Carta E Ink HD

Producteigenschappen
Waterbestendig:
Ja
Afmetingen product:
159x1440x5mm (HxBxD)
Gewicht:
192 gram

Geheugen
Opslagcapaciteit:
8 GB
Extern geheugenslot:
Nee

Verbinding
Kabelaansluiting:
Micro-usb
Wifi:
Ja

Overige Kenmerken
Merk:
Kobo
Fabrieksgarantie:
2 jaar
Type garantie:
Carry-in
In de doos:
E-Reader, USB kabel, Snelstartgids


Mijn eisenpakket

Toen ik mij ging oriënteren op een nieuwe e-reader had ik natuurlijk een paar voorkeuren. Zo moest de e-reader dit keer wel ingebouwd lichtgevend scherm hebben. Zo kan ik in het donker ook nog lezen zonder anderen in de omgeving daarmee tot last te zijn.

Daarnaast was ik erg enthousiast over de knoppen op de nieuwere e-readers waarmee je de bladzijdes om kunt slaan. Bij mijn oude e-reader had je dat niet en was je genoodzaakt deze om te slaan door op het scherm te drukken. Niet dat ik dat in de jaren daarvoor erg gevonden heb, maar een paar knoppen erbij vond ik geen overbodige luxe.

Verder vond ik dat het een licht apparaat moest worden, maar waar nog wel een scherm van mooi formaat op zat. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein.

Mijn opties

Met deze drie dingen in mijn achterhoofd ging ik opzoek naar een e-reader die daaraan kon voldoen. Opzich niet heel lastig want ik had bijvoorbeeld de Kobo Forma al gezien en gefavoriet op internet. Hij heeft verlicht scherm, is niet heel zwaar. Ziet er goed uit (want het oog wil ook wat natuurlijk) en hij had die handige knoppen. Toen ik mij er eenmaal in ging verdiepen vond ik dat het scherm van de Forma toch wel erg groot was. Ik was dus opzoek naar een Forma maar dan in iets kleinere proportie.

Ik kwam de Kobo Clara HD tegen. Ook geen raar ding. Mooi uiterlijk, licht in het scherm, klein van stuk en fijne lichtgewicht. Maar helaas had hij die handige knoppen voor het omslaan van de bladzijdes niet. Toch hield ik hem in mijn achterhoofd, want dit was een potentiele kandidaat.

Daarna stuitte ik al snel op de Kobo Libra H20. Wat handig, eentje die tegen water kan! Verder had hij de knoppen die ik graag wilde, was hij kleiner dan de Forma, maar alsnog een prima formaat. Heeft hij lichtgevend scherm en niet al te zwaar. Daarnaast waren er ook nog eens leuke hoesjes voor beschikbaar wat voor mij geen overbodige luxe is. Hij is zowel in zwart als in wit verkrijgbaar, al gaat mijn voorkeur toch uit naar een witte. Mooi zomers kleurtje, fris en goed te combineren met welke kleur hoes ook. Ik was enthousiast, heel enthousiast.

Met mijn bevindingen in mijn hoofd liet ik natuurlijk alles even bezinken en ging goed nadenken wat ik nu precies wilde. Maar de mensen die mij kennen weten dat als ik iets ‘in de kop heb, heb ik het niet in de kont zitten’. Oftewel, als ik iets wil, moet ik het eigenlijk ook gelijk hebben. Gelukkig waren daar de BTW dagen en had ik mijn oudere e-reader al snel verkocht. Een week later had ik mijn nieuwe trots in huis en kon ik gaan lezen op mijn nieuwe Kobo Libra H20!

Mijn bevindingen

Ik heb nu een boek gelezen op mijn nieuwe e-reader en oh, wat ben ik er blij mee. Hij ligt heerlijk in de hand en die knoppen zijn boven verwachting handig! Ook hoef ik ’s avond niet meer onder een bouwlamp te lezen want het scherm verlicht gewoon wat een ontzettende verademing is tijdens het lezen in de avonduren. Zelfs mijn man klaagt niet meer over of het licht uit kan, want die staat dus niet meer aan!

De lay-out van de software is hetzelfde als op alle andere Kobo’s en was ik al gewend. De touch is gewoon nog aanwezig dus je kunt makkelijk je boek uitkiezen en beginnen in je volgende verhaal. Niks ingewikkelds, niks moeilijks, gewoon super easy in gebruik.

Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen vinden is dat de knoppen voor het omslaan van de bladzijdes niet functioneren als home-knop. Wanneer ik dus aan het scrollen ben in de bibliotheek of andere pagina’s, is het lastig om in een keer terug te gaan naar je home scherm. Dit moet je dan allemaal doen via de 3 lijntjes links boven in het scherm. Opzich een luxe probleem, maar bij mijn oudere kon dat wel en kost je weer wat tijd. Misschien is het ook een kwestie van ontdekken en heb ik de homefunctie knop nog niet gevonden. Of een manier om in een keer op de homepagina te komen.

Verder kan ik tot nu toe nog niets stoms vinden en ben ik helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe e-reader. Absoluut een van de beste aankopen tot nu in 2020. I started my year fantastic!

Andere opties

Ook heb ik gekeken naar andere opties dan de Kobo. De Tolino en de Kindle staan namelijk ook heel goed aangeschreven en hoor ik veel positieve geluiden over. Daarnaast zijn deze twee iets goedkoper in aanschaf. Ik vind zowel de Kindle als de Tolino heel grof afgewerkt. Een grove behuizing waardoor ‘het subtiele’ weg is, helaas. Dit vind ik persoonlijk niet mooi. Ik ben natuurlijk, sinds ik een e-reader heb, een Kobo fan. Het kon dan ook niet anders dan dat ik mijn liefde voor de Kobo apparaten door blijf zetten.

Hieronder vind je de e-reader die ik gekozen heb. Je vindt hier iets meer specificaties, meer recensies en alles wat je nog meer dient te weten. Je kunt hem via deze link bekijken en/of kopen. Zo geef je Lovethesmellofbooks.nl ook nog een beetje liefde! Toch liever in een stenen winkel kopen, dat support ik ook!

[bol_product_links block_id=”bol_5e401d89abbdf_selected-products” products=”9200000117516949″ name=”Kobo Libra H2O ereader” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]  

Welke e-reader heb jij of ben je juist geen e-reader fan? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of gezellig op Facebook. Vergeet mij ook niet te volgen op een van deze media, dan mis je nooit meer iets van mijn liefde voor boeken. 

Liefs,
Pauline

Benieuwd welke boeken leuk zijn op je e-reader? Klik hier voor al mijn recensies van de boeken die ik gelezen heb.


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , ,

Geef een reactie