Bookhaul

Bookhaul | Oktober 2018

Deze maand kocht ik weer een paar prachtige boeken. De laatste tijd worden er zoveel mooie boeken uitgegeven dat ik door de bomen het bos niet meer zie én mijn bankrekening mij met steeds minder cijfers aan begint te kijken. Maar deze drie boeken mochten sowieso niet ontbreken in mijn boekenkast.

Mermaid – Louise O’Neill

Mermaid is een moderne hervertelling van ‘De Kleine Zeemeermin’. Toen ik de cover op Instagram voorbij zag komen, wist ik dat ik dit boek gelijk wilde kopen zodra hij uitgegeven werd. Ik ben niet alleen dol op Disney verhalen en hervertellingen daarvan maar ook op de super mooie covers die elke keer ontworpen worden.

Synopsis

Ik kijk omhoog. Ik kijk naar de donkere zee, de woeste golven, en doe mijn best om een glimp op te vangen van het zwakke licht in de verte. Dat is waar mijn moeder naartoe is gegaan, naar boven. En daar moet ook ik naartoe als ik de antwoorden wil vinden waarnaar ik op zoek ben.

Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze eindelijk voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

Stephanie Garber - Caraval & Meester Legende

Caraval – Stephanie Garber

Dit verhaal wil ik al zo lang lezen. Ik vind de Nederlandse cover van dit boek alleen niet mooi vergeleken met de Amerikaanse. Ook sprak de titel ‘het zwarte hart’ mij helemaal niet aan. Hierdoor stelde ik het kopen van dit boek heel vaak uit. Toen ik op Instagram zag dat hij nu ook eindelijk uitgegeven werd met Amerikaanse cover, heb ik hem gelijk gekocht. Geen tijd meer om na te denken en dus geen tijd om het kopen nog langer uit te stellen. Én het is een hardcover.. I love hardcovers!

Synopsis

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Meester Legende – Stephanie Garber

Tsja, en als je dan het eerste deel besteld hebt, kan het tweede deel niet achter blijven. En nu ze beide in de Amerikaanse hardcover style uitgebracht zijn, staan ze zo super mooi bij elkaar in je boekenkast! Ik ben echt zo onwijs benieuwd naar deze serie! De vele goede berichten die ik al gehoord heb maken mij nieuwsgierig. Het is nu eindelijk tijd om hem zelf te beleven. Let’s do this ♥️

Synopsis

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Wat is jouw bookhaul van deze maand? Heb jij ook een van bovenstaande versies gekocht of juist een hele andere genre? Laat het mij weten, ik laat me graag door andere inspireren.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , , ,

2 gedachten over “Bookhaul | Oktober 2018

  1. Caraval ben ik ook heel benieuwd naar, ik wou hem eerst in de UK editie kopen ook al is die zo’n beetje onverkrijgbaar, maar nu die ook in de Nederlandse editie uit is met dezelfde naam twijfel ik..

    1. Ik ben er nu in bezig en kan je alleen maar zeggen dat ik het een dikke aanrader vind. Zulke mooie details in het boek, daar ging mijn hart harder van kloppen. Ook het verhaal is leuk! Een heerlijk verhaal vol mysterie en eentje die heerlijk weg leest!! Zeker een aanrader. Liefs, Pauline

Geef een reactie