Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

Ik leerde het boek Wink, Poppy en Midnight kennen via de totebag van Blossom Books. Ze hadden eind 2019 een paar totebags beschikbaar gesteld voor €15. Deze kon je ophalen in de stenenboekhandel en daar zaten dan drie van Blossom Books hun boeken in. Dit was natuurlijk een waanzinnige actie en zo maakte ik kennis met dit leuke boek. Nieuwsgierig begon ik begin januari aan dit boek. Hieronder vind je nu mijn eerlijke mening.


Wink, Poppy en Midnight - April Genevieve Tucholke

 

Naam: Wink, Poppy en Midnight
Auteur: April Genevieve Tucholke
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 210
Genre: Young Adult, Fantasie, Mysterie
Originele titel: Wink, Poppy and Midnight
Uitvoering: Paperbag
Rating:
2 hartjes rating

 

 


Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.

Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

Arrow Line

‘Zoveel verschillende karakters en allemaal zo uniek van zichzelf.’

Het is een mysterieus boek, dat kan ik je alvast vertellen. Maar wat ik ervan vond.. Ik weet het niet echt. Het is zeker niet het beste boek wat ik gelezen heb. Wink, Poppy en Midnight is een verhaal wat ik allemaal wat vaag vond. Ik vroeg mij dan ook aak af tijdens het lezen of ik niet wat over het hoofd had gezien qua aanwijzingen. Op het einde, bij de clue van het vehaal had ik ook nog veel vragen. Waarom? Huh maar..? En zij dan? Die vragen blijven voor mij onbeantwoord.

Dit verhaal zit vol met mysterie, romantiek en het opzoek zijn naar jezelf.. of een ander. De mysterie in het boek is leuk, maar doordat je niet echt antwoorden krijgt ook heel frustrerend.

De karakters in dit boek vond ik wel helemaal leuk! Zoveel verschillende karakters en allemaal zo uniek van zichzelf. De een avontuurlijk, de ander eigenwijs en pittig en weer een ander onzeker maar toch voor elkaar opkomend. Een heel mooi contrast in één boek. Het leuke aan de karakters is tevens ook dat je als lezer een vooroordeel klaar hebt wie de schurk en de held is en wie het grootste geheim meedraagt. Aan het einde van de rit blijk je er helemaal naast te zitten.

‘Nou zou ik haar tenminste werkelijk leren kennen. De echte versie. De echte, levende, ademende en denkende Wink.’

Wink, Poppy en Midnight is geschreven vanuit de drie verschillende hoofdkarakters. Hierdoor is het overzichtelijk vanuit welke karakter je leest en wat hij/zij meemaakt. Ik denk dat dat in dit boek een mooie manier van schrijven is, omdat er daarnaast heel veel mysterie in het boek aanwezig is. Door de schrijfstijl op deze manier vorm te geven blijf je als lezer nog enigszins het overzicht bewaren.

Benieuwd geworden naar het boek Wink, Poppy en Midnight van April Genevieve Tucholke? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen.  De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

Wink, Poppy en Midnight van April Genevieve Tucholke krijgt van mij helaas maar een twee hartjes rating. Doordat het voor mij allemaal zo onduidelijk was, kreeg het verhaal voor mij geen diepte. Ondanks dat ik de karakters stuk voor stuk uniek vond, kan dat niet opwegen tegen het feit dat ik het verhaal niet goed kon volgen.

Heb jij dit boek ook gelezen? Wat vond jij van dit verhaal? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of gezellig op Facebook.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar een andere aanrader? Lees hier mijn andere recensies.


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

Bazarow is een website die denkt aan de belangen van iedereen die meegewerkt heeft aan dit boek. Van schrijver tot publisher en van vertalers tot de boekhandelaren. Helaas zien we de laatste jaren dat veel online megagiganten de touwtjes in handen hebben omdat er meer online geshopt wordt. Dit is funest voor iedereen in de boekenwereld. Doordat de megagiganten de boeken met korting inkopen, worden de winsten van zowel de schrijver, vertalers, uitgeverijen als de boekhandelaren minder. Via Bazarow steun je dus de schrijver en vertaler van het boek, de uitgeverij maar ook jouw lokale boekhandel. Op een eerlijke manier! Een top initiatief als je het mij vraagt. Meer informatie vind je hier. Ik steun dit project en doe daarom mee met hun vriendenprogramma. Omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren voor een eerlijke handel in de boekenwereld. Help jij de boekenwereld ook weer groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie