Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | Evermore – Sara Holland

Als een boek zoals Everless met zoveel spanning eindigt, dan moet je het tweede deel gewoon lezen. No Doubt. Ik pre-orderde het boek en was zo nieuwsgierig en enthousiast naar dit vervolg. Lees hieronder mijn recensie en kom er achter of het het wachten echt waard was.


Naam: EvermoreRecensie - Evermore - Sara Holland
Auteur: Sara Holland
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Fantasie
Originele titel: Evermore
Uitvoering: Hardcover
Mijn rating:

3 hartjes

 

 


Synopsis

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan. Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Arrow Line

‘De cover van Evermore is strak, straalt spanning en macht uit en is heel uitnodigend om te gaan lezen.’

Evermore is het tweede deel in de duologie van Sara Holland. Vorig jaar las ik het eerste deel Everless al en omdat het einde van dat boek zo spannend was, moest ik dit deel ook gewoon lezen.

De cover is weer waanzinnig! Ik kan er altijd zo van genieten als de covers van een serie zo goed bij elkaar passen en samen een geheel vormen. De cover van Evermore is strak, straalt spanning en macht uit en is heel uitnodigend om te gaan lezen.

Het begin van het boek begon veelbelovend. De spanning die achterbleef in het eerste deel, ging gelijk verder in Evermore. Ik kwam meteen goed in het verhaal en met af en toe een flashback naar het boek Everless wist ik weer precies hoe het verhaal in elkaar stak. Dat vind ik een absoluut pluspunt. Als het een tijd duurt voordat het tweede deel uitkomt, weet je niet altijd precies meer waar het verhaal over ging. En wanneer je niet altijd zin hebt om het vorige boek weer opnieuw te lezen (want so many books, so little time) zijn die flashbacks best handig.

Verder in het boek raakte het mijn aandacht even kwijt. De spanning viel weg en de verhaallijn werd voorspelbaar. Hierdoor raakte ik mijn enthousiasme in het verhaal kwijt. Gelukkig ben ik niet iemand die zomaar haar boek weg legt als het ‘niet meer leuk is’ en daarom bleef ik doorlezen. Net als in Everless was ook het laatste deel van Evermore super spannend. Absoluut waard om door te lezen.

‘Sara Holland weet details zo mooi in het verhaal te verwerken..’

Sara Holland haar schrijfstijl is rustig, duidelijk en levendig. Ze weet details zo mooi in het verhaal te verwerken waardoor zowel karakters als gebieden goed beschreven worden. Hierdoor krijg je een veel beter beeld van de karakters, maar ook van het gebied waarin het verhaal zich afspeelt. Dit geeft het verhaal ineens een stuk meer leven en wordt het nog tastbaarder.

Ik geef het boek 3 sterren. Het begin las heerlijk weg en ik kwam meteen weer in het verhaal. Jammer dat de spanning daarna inzakte en het mijn enthousiasme verloor. Maar het einde was een groot feest wat mij toch weer erg positief stelde. En de cover natuurlijk, die was wederom echt prachtig en zeker een eyecatcher in jouw boekenkast!

[bol_product_links block_id=”bol_5c61c13f64c05_selected-products” products=”9200000101990533″ name=”Evermore – Sara Holland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ben je na mijn recensie ook zo nieuwsgierig geworden naar Evermore van Sara Holland? Of heb je hem juist al gelezen en wil je meepraten over dit boek op mijn blog? Check het boek via bovenstaande link of praat gezellig mee via de reacties hieronder of op mijn Instagram.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie