Booktalk

Booktalk – Top vijf boeken van 2018

 

Booktalk - Top 5 boeken 2018

Het jaar 2018 is weer ten einde. We hebben het jaar hopelijk allemaal mooi afgesloten met familie, vrienden, liefde en geluk. Tijd om terug te kijken op het jaar waarin wij allemaal weer mooie boeken hebben mogen lezen. Ik heb dit jaar mijn Goodreads Reading Challenge gehaald, jullie ook?

In dit artikel laat ik je 5 boeken zien die ik in 2018 gelezen heb die mij echt bijgebleven zijn. Alle boeken zijn ook daadwerkelijk in 2018 uitgegeven. Let’s get this bookparty started.

De titels zijn klikbaar en brengt je naar mijn recensie van het boek.

1. Romeo & Julia – Tiny Fisscher

Blossom Books heeft dit jaar hun eerste klassieker uitgegeven. De klassieker Romeo en Julia, vertaald door Tiny Fisscher is een pareltje die eigenlijk iedereen in huis moet hebben. Tiny Fisscher weet het liefdesverhaal zo op papier te zetten dat het helder en begrijpelijk is voor jong en oud. Sophie Pluim maakt deze roman compleet met haar prachtige illustraties. Een echte eyecatcher in jouw boekenkast en een heerlijk klassiek liefdesverhaal die nooit zal vervelen.

2. De Cactus – Sarah Haywood

Sarah Haywood lanceerde halverwege 2018 haar debuut roman De Cactus in Nederland. Een heerlijke roman over een vrouw genaamd Susan Green. Zij heeft alles tot op de puntjes geregeld. Een baan, een appartement groot genoeg voor één persoon en qua liefde een prima regeling met een leuke man. Wanneer haar moeder overlijd en Susan zelf zwanger blijkt raakt ze ineens alle controle kwijt.
Sarah Haywood komt met dit debuutromen heerlijk binnen in de boekenwereld. Haar schrijfstijl leest heerlijk weg en vind je in dit verhaal vriendschappen, humor maar ook verdriet. Drie mooie elementen voor een goede roman. Ook de cover mag er wezen. De combinatie van het cactuspatroon met de rose-gouden touch in de titelzone is prachtig. Dit boek zal ook shinen in jouw boekenkast.

3. Madelein Kerseboom – De Hot Daddy list

Een heerlijk boek van eigen bodem. Onze Nederlandse schrijfster Madelein Kerseboom debuteerde in mei 2018 met haar eerste roman De Hot Daddy list. Dit boek is een echte feelgood roman vol met liefde, vriendschap en een vleugje humor.
Alice waant zich in een perfecte wereld. Ze werkt bij een BSO met leuke collega’s waar ze een Hot Daddy List bij houden van leuke vaders. Met stipt op 1 John, de vader van Sara. Ook in haar liefdesleven gaat alles goed. Ze is samen met haar vriend Daan waarmee ze binnenkort samen een huis mee gaat kopen in Utrecht. Alles lijkt perfect te verlopen totdat er een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

4. Hof van IJs en Sterren – Sarah J. Maas

Na het laatste deel Hof van Vleugels en Verwoesting kwam Sarah J. Maas nog met een laatste deel uit de ACOTAR serie namelijk de novelle Hof van IJs en Sterren. Een novelle is een verhaal wat tussen een roman en een kort verhaal in zit. In Hof van IJs en Sterren lees je het verhaal over Feyre en Rhysand en hun vrienden na de oorlog. Hoe ze bezig zijn met de wederopbouw van hun stad, de zonnewende die eraan zit te komen en het herstellen van de diepe wonden die iedereen opgelopen heeft tijdens de oorlog. Als je de ACOTAR serie met plezier hebt gelezen, mag deze novelle daar zeker niet bij ontbreken.

5. Een onverwachte Kerst – Nathalie Cox

We sluiten dit rijtje af met een heerlijk kerstverhaal waar honden centraal in staan. Een roman vol liefde, dillema’s en een dosis heerlijke humor. Het ideale boek om alvast in de kerststemming te komen of tijdens de na winterse dagen gewoon van te genieten.
Charlie heeft het niet zo op kerstmis. Haar vriendje heeft haar verlaten voor zijn Personal Trainer en haar appartement is getroffen door een gaslek. Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos besluit ze tijdelijk bij haar nichtje Jez en haar honenpension door te brengen. Daar ontmoet ze twee heerlijke mannen en lijkt kerst toch niet zo te lopen zoals Charlie had verwacht.

 

Er zijn er natuurlijk nog heel wat meer boeken die eigenlijk in dit rijtje thuis horen. Die zal ik uiteraard in een ander artikel bespreken. Elke boektitel heeft een klikbare link die je door linkt naar mijn recensie van het boek. Mocht je geïnteresseerd zijn in het boek, neem dan zeker een kijkje bij mijn recensies.

Welke boeken heb jij dit jaar gelezen die zeker in een top 5 lijstje van 2018 thuis horen? Heb je ook een of meerdere uit mijn lijstje gelezen? Welke vind jij een echte aanrader? Laat het mij weten in de reacties hieronder. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw lijstje van 2018.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , ,

2 gedachten over “Booktalk – Top vijf boeken van 2018

  1. Pingback: golden visa

Geef een reactie