Nocturna van Maya Motayne was voor mij een echte coverbuy. Het was herfst en zag zulke mooie foto’s met dit boek. Opzich niet raar want het heeft een hele mooie roestbruine kleur, wat natuurlijk prachtig is tijdens de herfst. Daarna ging ik pas naar het verhaal kijken. Die leek mij ook wel interessant. Ik kocht het boek en begon met lezen. Maar bleef dit boek ook interessant toen ik er eenmaal in begonnen was? Je leest het hieronder, in mijn eerlijke recensie.


Nocturna - Maya Motayne

 

Naam: Nocturna
Auteur: Maya Motayne
Uitgeverij: Moon Young Adult
Aantal pagina’s: 445
Genre: Young Adult, Fantasy
Originele titel: Nocturna
Uitvoering: Hardcover
Rating:
2 hartjes rating

 

 


Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet. Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Arrow Line

Maya Motayne zet met Nocturna een heel origineel verhaal neer. Vooral de magie die in dit verhaal beschreven wordt is eentje waar ik nog nooit eerder over gelezen heb. Het is leuk om te lezen dat elk personage een andere propio heeft. Ieder een eigen unieke kracht.

Toch kwam ik heel moeilijk door dit boek heen, helaas. Het heeft me in een kleine readingslump gekregen waardoor dit boek heel lang op mijn nachtkastje bleef liggen. Het verhaal had in mijn ogen geen diepte en is heel langdradig. Hierdoor wacht je heel lang op de spanning, die maar niet lijkt te komen. Zonde, want in een boek als deze kun je een heel goede dosis spanning in verwerken.

Ook vind je af en toe een Spaans woord in de tekst. Verwarrend, want ik kan helemaal geen Spaans dus ik had dan ook geen idee wat ze ermee bedoelden. Oké een Si en een Qué? kan ik nog wel raden, maar ander woorden vond ik totaal niet een toevoeging hebben in dit verhaal.

De schrijfstijl van Maya vond ik verder wel lekker weglezen. Boven elk hoofdstuk een titel wat een kleine inkijk geeft over het komende hoofdstuk. Ook kun je tijdens het lezen makkelijk uit elkaar halen wanneer je over de personage van de prins of Finn leest. Het is overzichtelijk, leest goed weg alleen af en toe erg langdradig en geen spanning.

Verder vond ik de personages leuk.  Een dief zonder gezicht, terwijl ze eigenlijk duizenden gezichten heeft, vind ik zo origineel bedacht. En een prins zonder hoop die zijn hoop en meer terug krijgt wanneer de twee hoofdpersonages bij elkaar komen.

Ondanks mijn recensie toch benieuwd geworden naar dit boek? Via onderstaande link kom je direct bij dit boek uit. Hier kun je ook de eerste hoofdstuk(ken) van het boek lezen. Toch liever in de stenen boekhandel kopen, dat kan ik alleen maar supporten.

Nocturna van Maya Motayne krijgt van mij dus maar een twee hartjes rating. Het is een origineel verhaal met leuke personages, toch kon ik niet door het verhaal heen komen en miste ik de spanning die ik zo verwacht had in dit verhaal.

Heb jij Nocturna van Maya Motayne al gelezen? Wat vond jij van dit verhaal? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of gezellig op Facebook.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar een andere aanrader? Lees hier mijn andere recensies.


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Geef een reactie