Booktalk, Wishlist Wednesday

Booktalk | Wishlist Wednesday #5

 

Wishlist Wednesday week 13Iedereen heeft er wel een. Zo’n ellendig lange wishlist van boeken die we zo graag willen hebben. Het leuke is altijd dat hij sneller groeit, dan dat hij krimpt. Aan het einde van het jaar heb je dus meestal een onoverzichtelijke lijst van boeken die je nog wilt kopen, maar waarvan je bankrekening zegt: Nope, dat doen we dus even niet.. Ja, zo’n lijst heb ik ook. En die wil ik gezellig met jullie delen. Om mezelf eraan te herinneren waarom ik dit boek moet hebben en voor jullie ter inspiratie. Misschien hebben jullie deze boeken nog niet gezien of gelezen maar lijkt het je wel interessant. Lees en laat je inspireren.

Dit boek is bijna een jaar geleden uitgegeven en nog staat hij op mijn Wishlist. Ik hoor er zoveel goede verhalen over dat ik dit boek echt binnenkort moet gaan bestellen! Veel bookstagrammers hebben hem volgens mij al gelezen en dus kan ik niet veel langer achter blijven. Benieuwd over welk boek ik het heb? Lees het hieronder.

Three Dark Crowns 1, Koninginnen – Kendare Blake

 SynopsisKendare Blake - Three Dark Crowns, Koninginnen

Drie koninklijke zusjes, maar op de troon is maar plaats voor één koningin…
Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht. Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katharine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik. Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Er zijn werkelijk waar zoveel goede reacties en recensies over dit boek, dat ik dit verhaal gewoon moet lezen. Ik houd sowieso wel van een goede dosis fantasie & familiedrama en volgens mij zit dat genoeg in dit boek. Ook ken ik de schrijfster, Kendare Blake, nog niet en vind ik het altijd heel verfrissend om nieuwe schrijfsters te leren kennen. Het leren kennen van een nieuwe schrijfstijl is altijd een goed idee, dat verbreed je leeswereld ineens weer een heel stuk!

Mijn verwachting

Ik verwacht een goed verhaal vol met wraak, vete tussen de zussen en een goede dosis fantasie. Of dit verhaal ook echt heel uniek is betwijfel ik, maar zolang het op een goede, pakkende en inspirerende manier geschreven is, zie ik daar verder geen probleem in. Het is de manier van schrijven die elk verhaal uniek maakt. Niet het verhaal zelf. Ik wil het in ieder geval met eigen ogen lezen en ben echt heel erg enthousiast naar dit verhaal. Ik hou zelf ontzettend van fantasie, drama en een beetje concurrentie, dus ik denk dat ik heel erg ga genieten van dit boek.

Aangezien dit een redelijk ‘oud’ boek is, ga ik er vanuit dat veel van jullie hem al gelezen hebben. Wat vond jij van dit boek? Vind je dit een echte must-read of heb je betere boeken gelezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder of gezellig op Instagram of Facebook

Benieuwd naar mijn totale wishlist? Ik zet al mijn Wishlist Wednesday boeken op een rijtje en deze vind je hier.

Tot volgende week!

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Booktalk | Wishlist Wednesday #5

Geef een reactie