Booktalk, Wishlist Wednesday

Booktalk | Wishlist Wednesday #7

 

Wishlist Wednesday #7

Iedereen heeft er wel een. Zo’n ellendig lange wishlist van boeken die we zo graag willen hebben. Het leuke is altijd dat hij sneller groeit, dan dat hij krimpt. Aan het einde van het jaar heb je dus meestal een onoverzichtelijke lijst van boeken die je nog wilt kopen, maar waarvan je bankrekening zegt: Nope, dat doen we dus even niet.. Ja, zo’n lijst heb ik ook. En die wil ik gezellig met jullie delen. Om mezelf eraan te herinneren waarom ik dit boek moet hebben en voor jullie ter inspiratie. Misschien hebben jullie deze boeken nog niet gezien of gelezen maar lijkt het je wel interessant. Lees en laat je inspireren.

Dit boek is nog niet eens gepubliceerd, maar nu al hoog op mijn verlanglijstje. Ik hou van klassieke verhalen en Blossom Books geeft op dit moment verschillende klassieke verhalen uit in een heel, maar dan ook heel mooi jasje. Zo heb ik gehoord dat De klokkenluider van de Notre Dame ook in de toekomst een van deze klassiekers zal zijn. Hoe tof! Maar de eerst volgende klassieker die nu uitgegeven wordt is: Frankenstein.

Frankenstein – Maria Postema (uitgegeven door: Blossom Books)

Mary Shelley - FrankensteinSynopsis
Bij Frankenstein denken de meeste mensen aan het grote, groene monster met schroeven in zijn hoofd. Maar dat is niet het verhaal dat Mary Shelley in 1816 opschreef. Dat verhaal gaat over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein, die een levend wezen weet te creëren. Zijn schepping, het “monster’, voelt zich in de steek gelaten door zijn maker en begint dood en verderf te zaaien – uit wanhoop.

Het is niet dat Frankenstein nu echt een verhaal is dat mij aanspreekt, maar ik ben wel erg geïnteresseerd in de klassiekers van vroeger. Door deze serie krijgen wij de kans om het op een leuke manier nogmaals te lezen. Want Blossom Books zorgt er meestal wel voor dat het op een leuke manier geschreven en verteld wordt.

Daarnaast vind ik het natuurlijk super leuk om alle klassiekers te verzamelen en straks allemaal te hebben. Ik kijk al zo uit naar De klokkenluider van de Notre Dame mocht deze ook tussen de klassiekers zitten! Ook de covers zijn altijd prachtig en een pracht voor het oog. Dat mag natuurlijk niet ontbreken in een boekenkast van een boekenliefhebber.

Ga jij Frankenstein, uitgegeven door Blossom Books ook lezen? Welke klassieker zou jij nog wel graag uitgegeven zien worden? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op onze Instagram of Facebook.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie