Bookhaul

Bookhaul | Boekenfestijn 2018

Afgelopen week was het Boekenfestijn in Leeuwarden. Hoogste tijd om dit boekenwalhalla een bezoekje te brengen met mijn vriendin. Dit jaar ging ik er heen met een missie: Alleen boeken kopen die je écht aanspreken. Waarom? Omdat ik vorig jaar thuis kwam met 2 tassen vol met boeken, waarvan ik de helft helaas nog niet eens gelezen heb. Die TBR-lijst van mij moet echt gaan slinken voordat ik weer volop nieuwe boeken mag kopen.

Mijn doel dit jaar heb ik aardig bereikt! Ik ging met 5 boeken voor mezelf naar huis en 2 kinderboekjes voor mijn dochter. Een perfecte buit dacht ik zo, aangezien er ook nog andere prachtige boeken op mijn wishlist staan die niet te koop waren op het Boekenfestijn. Maar, met 7 nieuwe boeken rijker, is het tijd voor een nieuwe bookhaul!

Bookhaul Boekenfestijn 2018

Bookhaul Boekenfestijn 2018

Twintig regels liefde – Rowan Coleman.

Dit boek heb ik erg vaak voorbij zien komen op Instagram en ik was er steeds erg nieuwsgierig naar. Daarnaast heeft het een goede beoordeling op Goodreads waardoor dit boek ook op mijn TBR-lijst kwam te staan. Rowan Coleman haar boeken worden onder andere aangeraden aan lezers van Jojo Moyes, waar ik overigens ook erg van hou! Toen ik het tussen alle romans op het Boekenfestijn zag liggen, hoefde ik ook niet na te denken. Dit boek ging sowieso met mij mee naar huis!

Wat als je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven? Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

De Boeken van Sara Lindqvist – Katarina Bivald. 

Dit boek kwam ik toevallig tegen en de cover sprak me eigenlijk meteen aan. Het is vrolijk, een roman, uitgegeven door Boekerijk Uitgevers en het gaat over boeken. Dat kan nooit verkeerd zijn. Na het lezen van de achterkant, kon ik ook dit boek niet laten liggen. Katarina Bivald schijnt met humor een heerlijke feelgood te kunnen schrijven. Ik ben heel erg benieuwd!

Al twee jaar wisselen de achtentwintigjarige Sara Lindqvist uit Zweden en haar oudere penvriendin Amy Harris uit Broken Wheel boeken, brieven en gedachten over het leven en de liefde uit. Als Sara naar Amerika afreist om haar penvriendin op te zoeken blijkt Amy echter onverwacht te zijn overleden.
Gelukkig ontfermen de excentrieke bewoners van Broken Wheel zich over hun Zweedse bezoeker. Voor het eerst van haar leven heeft Sara de vrienden die ze thuis altijd alleen maar in haar boeken vond. Niemand wil denken aan de dag waarop Sara’s visum zal verstrijken en ze terug naar Zweden moet. Dus bedenken haar nieuwe vrienden een knettergek plan om ervoor te zorgen dat ze voor altijd in Broken Wheel kan blijven.

Bookhaul Boekenfestijn 2018

Zonder jou – Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel. 

Een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters is toch echt wel Chantal van Gastel. Ik heb al haar boeken gelezen en geniet van elke bladzijde die ik omsla. Zonder jou stond dan ook heel erg hoog op mijn wishlist van boeken die ik graag wil lezen. Natuurlijk een andere genre dan ik gewend ben, maar ik heb al zóveel goede dingen gehoord over deze thriller. Daarnaast wordt het ook wel weer eens tijd voor een goede, lekkere thriller. Dan is het alleen maar fijn dat het van mijn favoriete Nederlandse schrijfster en haar zus Priscilla van Gastel is. Ik kijk uit naar hun schrijfdebuut als duo!

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?
Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.
De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Een jaar met Freya – Saira Shah

Zowel de schrijfster als het boek zijn voor mij totaal onbekend. Toch geen reden om een boek dan niet te kopen. In eerste instantie sprak de titel en de cover mij aan toen ik het boek zag liggen. Nadat ik ook de achterkant gelezen had, bleef het verhaal in mijn gedachten hangen. Ik nam hem in eerste instantie niet gelijk mee, maar kon hem aan het einde toch niet laten liggen en dus haalde ik hem alsnog op. De samenvatting van dit verhaal heeft een bepaalde indruk achter gelaten waardoor ik absoluut meer wil weten over dit verhaal en de schrijfster.

Anna is ervan overtuigd dat je je geluk in eigen hand hebt. Je kunt het plannen, regelen, afdwingen. Ze is tenslotte chef-kok en weet dat je met goede ingrediënten in de juiste verhouding alles voor elkaar kunt krijgen. Dus als ze zwanger wordt, verandert dat niets aan haar droom om ooit met haar man Tobias naar Frankrijk te verhuizen.
Deze droom wordt een nachtmerrie als Anna’s baby Freya bij haar geboorte verstandelijk en lichamelijk gehandicapt blijkt te zijn. In de wervelstorm van emoties die volgt worden Anna en Tobias geconfronteerd met essentiële levensvragen. Toch besluiten ze samen met Freya naar Frankrijk te gaan en het leven te nemen zoals het komt. Tussen de oude muren van hun bouwvallige boerderij leren Anna en Tobias elkaar opnieuw kennen, maar wordt het jonge gezin ook zwaar op de proef gesteld.

Bookhaul Boekenfestijn 2018

Een alledaags verhaal over een alles omvattende liefde – Jessica Thompson

Als laatste kocht ik dit boek. Niet met een speciale reden, hij was gewoon in de pallet sale voor €2,50. En aangezien ik altijd erg vrolijk wordt van die met liefde overspoelde romances, leek me dit wel een leuk boek om binnenkort eens tussendoor te lezen. Gewoon even lekker wegduiken in een boek over vriendschap, liefde en friendzones.

Dit liefdesverhaal begint zoals er elke dag, overal ter wereld liefdesverhalen beginnen. Een jongen ontmoet een meisje en het meisje valt als een blok voor de jongen in kwestie. Tot zover gaat alles goed. Maar nadat Sienna en Nick elkaar ontmoeten zijn er geen zenuwen voor hun eerste afspraakje, geen bloemen en bonbons. Sterker nog: er is niet eens sprake van een eerste dronken zoen. In plaats daarvan worden ze beste vrienden.
Sienna is jong, mooi en kwetsbaar. Ze voelt zich verantwoordelijk voor de hele wereld en houdt haar geheimen angstvallig verborgen. Nick is grappig, sterk en is er altijd voor Sienna als ze hem nodig heeft. Samen zijn ze perfect. Zonder elkaar zijn ze nergens. Als je beste vriend zo ontzettend belangrijk voor je is, hoe breng je jezelf er dan toe om te vertellen wat je eigenlijk voor hem voelt?

Dit waren de 5 boeken die ik voor mezelf gekocht heb. De 2 andere kinderboeken voor mijn dochter ga ik in een apart artikel bespreken. Ik ben erg blij met mijn aankopen en heb al een volgorde in gedachten welke ik als eerste wil lezen enzovoort.. Recensies komen natuurlijk online wanneer ik het boek uitgelezen heb, dus stay tuned en houd mijn Instagram of Facebook in de gaten voor de nieuwste recensies, boekentips en ander boekgerelateerde liefde ♥.

Is het Boekenfestijn dit jaar ook al bij jou in de buurt geweest? Heb jij mooie boeken kunnen scoren of heb je je goed in kunnen houden tijdens dit boeken walhalla? Laat het mij weten in de reacties hieronder, ik ben erg benieuwd! 

Liefs,
Pauline


– When you support small business, you’re supporting a dream ♥ 

Getagd , , , , , , , , , , , , , ,

2 gedachten over “Bookhaul | Boekenfestijn 2018

  1. Ik ben dit jaar voor het allereerst naar het boekenfestijn geweest. Wat veel boeken! En zoveel goedkope boeken ook. Ik ging naar huis met 10 boeken en een kleurboek, maar net zoals bij jou, zijn mijn boeken een beetje blijven liggen op de plank helaas. Snel maar eens gaan lezen dus!

Geef een reactie