Kinderboeken

Kinderboeken | Boeken die mijn dochter kreeg op haar eerste verjaardag

Verjaardagscadeau FleurOp 2 januari 2018 vierden wij onze dochter haar eerste verjaardag. Wat een mijlpaal, 1 jaar. Wat gaat het snel en ze is al zo ontzettend wijs. Lekker kletsen, ontdekken en nieuwe dingen leren vindt ze ontzettend leuk. De vrolijkheid zelve, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar wat kreeg ze op haar verjaardag nu van familie en vrienden? Nou, ontzettend veel. Wat is ons meisje verwent! Speelgoed, knuffels, kleding en boeken! Meer dan ik zelfs verwacht had. Super leuk voor onze kleine meid, maar ook mama was razend enthousiast.

Iedereen weet natuurlijk dat mama van lezen houdt. Dat ik voorlezen belangrijk vind en wij daar ontzettend van genieten. Maar dat zoveel familie en vrienden hier aan gedacht hadden vond ik geweldig! Fleur heeft zes leuke boeken gekregen op haar eerste verjaardag. Reden genoeg om met jullie te delen welke boeken wij op haar boekenplank mogen zetten.

1 + 2. Dikkie dik – Slaap lekker & Dikkie dik – Gaat logeren

De eerste twee boekjes komen uit dezelfde serie. Het gaat over de welbekende, rode kat Dikkie Dik die allemaal avonturen meemaakt in zijn dagelijkse leventje. Beide boekjes hebben een eigen thema. Zo gaat het ene boekje over uit logeren gaan bij vrienden en gaat het andere boekje over Lekker slapen. Super leuk als voorleesboekje voor het slapen gaan aangezien beide thema’s daar aan refereren. Beide boekjes hebben wij al doorgelezen en mijn dochter vindt ze ontzettend leuk. De plaatjes vind ze interessant en de verhalen zijn precies lang genoeg voor haar aandachtsniveau.

3. Bobbi op het potje

Bobbi is het bekende beertje van schrijfsters Ingeborg Bijlsma & Monica Maas. In dit verhaal leert Bobbi op het potje plassen. Op het potje plassen betekend natuurlijk, zonder luier spelen. Gaat het Bobbi het beertje lukken om het potje te gebruiken wanneer hij moet plassen?

4. Fiep Westendorp – De dieren van Fiep

Het boekje de dieren van Fiep is eigenlijk heel simpel opgezet. Je hebt op elke bladzijde verschillende categorieën dieren. Circusdieren, huisdieren, dieren in de dierentuin, dieren in het water, noem het maar op. Bij elke categorie staan de dieren met hun naam afgebeeld in leuke plaatjes in de stijl zo als je die van Fiep Westendorp gewent bent. Simpel, maar erg leuk om samen met je kindje de verschillende dieren te leren kennen. Je kunt er natuurlijk zelf een leuk verhaal omheen creëren of samen de geluiden van de dieren nadoen. Er zijn dus heel veel mogelijkheden om dit boekje nog leuker te maken met wat creativiteit van papa of mama zelf.

5. In de jungle

In de jungle is een boekje waar je als kind kennis maakt met dierengeluiden. De dieren vertellen wat ze bezig houd en wat ze leuk vinden. Daarna staat er beschreven dat je op het betreffende dierenknopje aan de zijkant kunt drukken om te horen wat voor geluid ze maken als ze zo enthousiast of blij zijn. Echt super leuk! Zo leert je kindje de dieren goed kennen op verschillende manieren. Ze refereren de naam aan het plaatje van het dier en je kunt luisteren naar het geluid wat ze maken.

6. De mooiste boerderijverhalen

Een groot verhalenboek met 5 grotere verhaaltjes over dieren op de boerderij. De dieren maken van alles mee op de boerderij. En ondanks dat iedereen een eigen persoonlijkheid heeft, zijn ze allemaal vriendjes van elkaar en helpen ze iedereen waar nodig. Wij hebben dit boek nog niet voorgelezen aan onze dochter omdat ze op dit moment het geduld nog niet heeft voor grotere verhalen. De verhalen uit dit boek zijn langer dan bijvoorbeeld de boekjes van Dikkie Dik of Nijntje. 25 bladzijdes is voor onze dochter nog iets te lang om geconcentreerd te blijven luisteren. Dit boek bewaar ik dan ook tot ze iets ouder is en alles ook wat beter begrijpt. Maar ik kijk zeker uit naar dit boek!

Alle boeken ga ik in aparte artikelen nog recenseren. Hoe mijn dochter op de verhalen reageert, hoe ik de boekjes ervaren heb samen met mijn dochter en de kwaliteit. Eerst gaan wij lekker genieten van de verhalen en komen gaandeweg de recensies vanzelf online. Houd Instagram en Facebook in de gaten als je niets wilt missen.

Wat voor verhalen lezen jullie jullie kindjes voor? Kijk je naar bepaalde onderwerpen of mag je kindje zelf kiezen? Laat het mij weten in de reacties, ik ben super benieuwd! 

Liefs,
Pauline

1 gedachte over “Kinderboeken | Boeken die mijn dochter kreeg op haar eerste verjaardag

Geef een reactie