Boekentips

Boekentips | Winterboeken

Winterboeken 21

De winter is gisteren officieel begonnen. Je merkt het eigenlijk gelijk, want de temperaturen dalen best snel. Tijd voor warme thee of warme chocolademelk, dekentjes en warme truien. En wat past daar beter bij dan een goed boek in kerst/winterstijl? Tijd voor de winterboeken!

Ik zette voor jou een paar leuke titels onder elkaar waarin het winterse thema naar voren komt en waardoor jij nog meer in de kerst/winter stemming komt. Zet de kerstboom maar aan, pak een heerlijk kop thee en ga er maar voor zitten. Ik heb dit keer gekozen voor zowel bekende als de wat onbekendere verhalen en zowel uitgegeven als fysiek boek als ebook. 

 

1. Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

2. Bestemd voor mij – Chantal van Gastel

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

3. Een onverwachte kerst – Natalie Cox

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel (ebook)

4. Winter in New York – Chantal van Gastel

Winterse gezelligheid, sfeervolle lichtjes, de magie van kerst en de kracht van vriendschap en liefde. Met deze hartverwarmende verhalenbundel brengt Chantal van Gastel uren leesplezier voor de lange, koude winteravonden.

In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst. Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet?

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

5. Een puppy voor kerst – Simone Luijten

In het hartverwarmende ‘Een puppy voor kerst’ van Simone Luijten lijkt het een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy. Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto. 

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Arrow Line

Ik heb alle boeken zelf gelezen dus kan oprecht zeggen dat ze geschikt zijn voor de kerst/winter periode. Niet alle recensies heb ik overgenomen/geschreven op mijn blog, maar van degene die wel online staan heb ik de link toegevoegd. Ik heb stuk voor stuk genoten van deze verhalen en daarom verdienen ze van mij dit jaar een plekje in de spotlight. Wil je mijn rating zien? Kijk dan eens op mijn goodreadsprofiel. Daar zie je alle waarderingen die ik gegeven heb.

Heb jij ook al een (paar) van deze boeken gelezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Facebook of gezellig op mijn Instagrampagina.

Ik ben tevens erg benieuwd welke kerst/winterboeken raad je mij absoluut aan om te gaan lezen? Laat dat ook absoluut weten via een van de bovenstaande mogelijkheden. 

FIJNE KERSTDAGEN LIEVE IEDEREEN. WEES LIEF VOOR ELKAAR

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie