Feelgood, Kerstboeken, Recensies

Recensie | Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

De kerst staat weer voor de deur en dat betekent vaak dat ik alvast in de stemming kom door kerstverhalen te lezen. Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss is zo’n verhaal. Benieuwd of ik echt in de kerststemming kwam en of het een aanrader is. Je leest het hieronder in mijn eerlijke recensie.


Twaalf dagen voor kerst - Jenny Bayliss


Naam: 
Twaalf dagen voor kerst
Auteur: Jenny Bayliss
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 448
Genre: Feelgood
Originele titel: Twelve dates of Christmas
Uitvoering: Paperback
ISBN: 9789024587124 
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

In Twaalf dagen voor kerst lees je over de leuke, altijd bezige en singel Kate, die tijdens de kerstdagen meedoet aan een date marathon. Zij gaat vlak voor de kerst, op aandringen van haar beste vriendin, op twaalf dates met twaalf verschillende mannen.

Een ontzettend leuk verhaal waarin je vriendschappen ziet onstaan maar ook harten gebroken ziet worden. Een feelgood verhaal die vanaf het begin vermakelijk is.

‘Helaas, jouw liefdesleven is niet interessant genoeg om trending topic op Twitter te worden’

Mede door de schrijfstijl van Jenny Bayliss wordt je goed vermaakt in Twaalf dagen voor kerst. De kerstsfeer wordt komt goed naar voren wat je als lezer al goed in de decemberstemming brengt. Daarnaast is het verhaal heel overzichtelijk. De gebeurtenissen volgen elkaar in het juiste tempo op en is overzichtelijk in het verhaal verwerkt. Zo gaat Kate in elk hoofdstuk op date en leer je een stukje uit haar persoonlijke leven. Heel leuk en divers. Jenny Bayliss heeft dus een fijne schrijfstijl die echt hoort bij een goede feelgood.

Ook vind ik de cover ontzettend leuk. Hij is vrolijk, straalt uit wat je ook in het verhaal terug leest en is erg uitnodigend. Dit boek zou voor mij zeker opvallen in een boekhandel. Ik vind hem zeker goed passen bij het verhaal.

In dit verhaal heb ik gelachen, meegeleefd, plaatselijke schaamte gevoelt, maar vooral ontzettend genoten van het verhaal, de personages én de setting van het verhaal. Idyllisch, winterachtig en bovenal sfeervol.

In mijn ogen is Twaalf dagen voor kerst dus zeker zijn vier hartjes rating waard. Door de heerlijke sfeer, de leuke personages en de overzichtelijke verhaallijn is het zeker een fijn boek om te lezen. Van begin af aan is het vermakelijk en kom je al snel in de fijne sfeer van kerst. Wat zeker bij dit boek hoort. 

Ook zin in een leuk kerstachtig verhaal over liefde en vriendschappen? Die lekker weg leest en ook nog humor heeft? Dan zit je met het boek Twaalf dagen voor kerst helemaal goed.

Koop bij Libris

Heb jij Twaalf dagen voor kerst al gelezen? Of staat hij misschien al op jouw verlanglijstje voor kerst? Laat het mij weten in de reacties hieronder of praat gezellig mee op Instagram en/of Facebook.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Geef een reactie