Kerstboeken, Roman

Recensie | Hemelse Modder – Gaby Rasters

Ik sluit deze kerst af met het boek Hemelse Modder van Gaby Rasters. Een boek die een heerlijke kerstachtige vibe uitstraalt en waarvan de samenvatting veelbelovend is. Benieuwd of dit boek net zo hemels is als de titel? Je leest het hieronder.


Hemelse Modder - Gaby Rasters

 

Naam: Hemelse Modder
Auteur: Gaby Rasters
Uitgeverij: Uitgeverij Luiting-Sijthoff 
Aantal pagina’s: 304
Genre: Roman
Originele titel: Hemelse Modder
Uitvoering: Paperback
ISBN: 9789022586488 
Rating:
3 hartjes

 


Synopsis

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Arrow Line

Hemelse Modder is een roman waarin je de twee zusjes Iselle en Dagmar leert kennen. Ieder leidt een heel ander leven waardoor ze niet altijd op een lijn zitten. Dit resulteert in frustratie, onuitgesproken gedachtes maar bovenal echte zussenliefde.

Het verhaal Hemelse Modder gaat over veel meer dan alleen het toetje wat de vader van de zussen maakte tijdens kerst. Het gaat over opbloeiende vriendschappen, opzoek gaan naar jezelf en de liefde maar bovenal in jezelf geloven. Ik vond de personages een voor een uniek en een heerlijk gezelschap in het boek.

Het begin van dit boek had mij gelijk in zijn greep met de spanning en het verdriet van het ongeluk. Dit beloofde een hele hoop goeds. Echter bleef het gehele verhaal voor mij erg aan de oppervlakte. Ik vond niet de diepte terug die ik verwacht had. Zo leer je Iselle heel goed kennen maar blijf je bij Dagmar met veel vraagtekens zitten. Jammer, want het verhaal gaat over beide zussen maar je leert er maar eentje goed kennen.

Het tempo van het verhaal had van mij iets sneller gemogen. De personages draaien erg om elkaar heen wat het langdradig maakt. Zo had ik op een gegeven moment met Iselle en dokter Maikel wel zoiets van ‘nu weet ik het wel’. De interesse vervloog wat, wat jammer is omdat het verhaal best vermakelijk kan zijn.

De cover vond ik wel om door een ringetje te halen. Het straalt kerst uit en dan de sprayed edges met hartjes, oh my lord! Zo prachtig! Een echte eyecatcher die zeker opvalt tussen alle boeken.

Hemelse Modder krijgt dus van mij een drie hartjes beoordeling. Ondanks dat het boek dus veel meer is dan een toetje alleen, bleef het voor mij te veel op de oppervlakte en was het af en toe te langdradig. Wel vind ik de uitstraling oprecht prachtig waardoor een drie sterren waardering op zijn plaats is.

Ik wil uitgeverij Boekerij bedankten voor dit recensie-exemplaar! ♥

Benieuwd naar dit kerstige boek van Gaby Rasters en wil je je eigen mening vormen over het verhaal (please do!). Hieronder vind je linkje naar het boek.

Koop bij Libris

Heb jij Hemelse Modder van Gaby Rasters ook al gelezen of staat hij al op de planken, klaar om gelezen te worden? Laat het hieronder in de reacties achter of praat gezellig mee op Instagram of Facebook

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie