Kinderboeken

Kinderboeken | Nijntje gaat logeren – Dick Bruna

Nijntje gaat logeren - Dick Bruna

Nu ik moeder ben geworden staat ons halve huishouden op zijn kop. In positieve zin natuurlijk. Heerlijk samen lachen, giechelen, kletsen, wandelen, spelen en natuurlijk ook voorlezen uit leuke kinderboeken. In het bijzonder die van Nijntje.

Sinds onze kleine meid er is, is ook Nijntje ons huishouden binnengeslopen. Nijntje knuffeldoekjes, Nijntje broekjes, Nijntje shirts/truien, Nijntje sokken. Noem iets van Nijntje en we hebben het ongetwijfeld in huis liggen. Onze dochter is echt gek van Nijntje. Ze begint altijd meteen te lachen wanneer ze haar kleine konijnenvriendinnetje ziet.  Natuurlijk mogen de Nijntje boeken van Dick Bruna dan niet ontbreken.

Nijntje gaat logeren

Het kleine voorleesboekje van Nijntje vind ze reuze interessant. Wij hebben op dit moment het boekje: Nijntje gaat logeren. In dit boekje gaat Nijntje uit logeren bij haar vriendinnetje. De twee vriendinnetjes gaan tijdens Nijntje haar bezoekje natuurlijk allemaal leuke dingen doen.

Nijntje gaat logeren is een boekje met kleine stukjes tekst en pagina grote plaatjes. Dat is waar kinderen van jonge leeftijd erg van houden. Pak ik het Nijntje verhaal erbij, is mijn dochter zo zoet en kunnen we het hele boekje uitlezen zonder dat ze gaat huilen of traantjes laat omdat het te lang duurt. Ze raakt zelfs de plaatjes aan uit interesse en wil het boekje maar al te graag zelf vasthouden. Echt super leuk!

Het boekje Nijntje gaat logeren is een leuk boekje. Zoals ik al zei zijn het kleine stukjes tekst met pagina grote afbeeldingen. Super gezellig! Niet een te dik verhaal, meestal 4 zinnetjes per 2 pagina’s. Het leuke is ook nog eens dat het verhaal in gedichtvorm geschreven is. Zo kun je het op een leuke manier vertellen en het rijmt ook nog eens leuk.

Spelenderwijs kennis laten maken met verhalen en boeken vind ik een belangrijke gedeelte van mijn manier van opvoeden. Dat dit lieve kleine konijntje daar een groot deel van uitmaakt vind ik alleen maar leuk en erg gezellig.

Dick Bruna

Dick Bruna is natuurlijk het meesterlijke brein achter dit prachtige kindervriendje. Het lieve kleine konijntje met haar vriendjes, wie kent ze nu niet? In totaal heeft Dick Bruna 124 verhaaltjes vormgegeven, geschreven en getekend over Nijntje en haar vriendjes. Daarvan gaan er totaal 32 boekjes over ons lieve kleine konijntje, Nijntje. Wij hebben er nu nog maar eentje thuis, maar die wordt nu al met veel plezier gelezen. Er zullen er dus alleen maar meer toegevoegd worden aan onze Nijntje verzameling. De boekjes kosten €6,95 en zijn uitgebracht in hardcover versies. Super handig met vasthouden en zal hierdoor ook niet snel kapot gaan wanneer kinderhandjes er aan gaan trekken.

Helaas is Dick Bruna dit jaar op 89 jarige leeftijd overleden. Ik hoop dat Dick Bruna voort mag leven in al zijn geschreven verhaaltjes over Nijntje en haar vriendjes.
Rust zacht Dick Bruna.

Interesse in dit Nijntje verhaal of een van de vele anderen?Koop bij bol.com

Hebben jullie thuis ook boeken van Dick Bruna, Nijntje of Nijntje haar vriendjes? Zijn jullie kinderen ook zo verliefd op dit lieve kleine konijntje? Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie Nijntje verhalen.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , ,

Geef een reactie