Dagboek van een boekenliefhebber

Dagboek van een boekenliefhebber | Covercrush

Lief Dagboek,

Iedereen heeft een covercrush.. toch? Een boek waarvan de omslag/cover zo ontzettend mooi is, dat het eigenlijk gewoon een eyecatcher is. Soms gaat het zelfs zo ver dat ik een boek koop ómdat de cover juist zo mooi is. Dan denk ik altijd, een boek met zo’n mooie omslag, moet gewoon een goed verhaal hebben. Toch blijkt dat niet altijd waar te zijn.

Dagboek van een Boekenliefhebber - Covercrush

De laatste keer dat ik een boek gekocht heb alleen voor de cover is gelukkig alweer een tijdje terug. Ik heb mezelf namelijk verboden om dat nog te doen. Ondanks dat het een prachtige parel in je boekenkast zal zijn, vind ik het zo ontzettend zonde van het geld wat ik in een boek investeer die ik uiteindelijk helemaal niet leuk vind.

Mijn laatste covercrush aankoop was een tijdje geleden, vorig jaar als ik het mij goed herinner. Ik naar de boekhandel voor het boek Cinder. Die stond al een tijdje op mijn lijst en ik was die dag eindelijk van plan hem te gaan kopen. Eenmaal in de boekhandel was het enige exemplaar dat ze hadden, zwaar beschadigd. Ja echt waar.. een boekhandel met zwaar beschadigde nieuwe boeken. En ze hadden maar 1 exemplaar!! Tijd om een nieuwe boekhandel te zoeken zou je denken. Maargoed, Cinder was dus off the table maar ik moest en zou een boek kopen. Toen zag ik daar ineens Verdermeer liggen. Zo kleurrijk, zo uitnodigend, soooo pretty! Het verhaal sprak me in eerste instantie niet zo zeer aan, maar die cover.. Oh mijn god! Ja, die sprak mij zeker weten wel aan.

Verdermeer is dus zeker een boek die ik gekocht heb vanwege mijn covercrush. Zo’n prachtig boek moet je toch gewoon in je boekenkast hebben staan. Uiteindelijk begon ik te lezen in het verhaal en tot mijn grote geluk vond ik het nog een super leuk verhaal ook! Hier vind je trouwens mijn recensie, mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar dit boek. Sinds een paar maanden is nu ook Welkwoud verschenen. Ook die heeft zo’n prachtige cover!

Een covercrush die niet helemaal goed is uitgepakt is Nora Roberts’ Onweerstaanbaar lekker. Dat was echt een boek dat mij ontzettend tegenviel ondanks de prachtige cover met pastelkleuren. Pastel, ik hou ervan! Helaas kreeg dit boek niet meer dan 2 hartjes voor het verhaal zelf. Hier vind je mijn recensie van Onweerstaanbaar lekker, mocht je benieuwd zijn waarom het mij zo tegenviel!

Ja, covercrushes. Ik hou van ze! Covers waar liefde en energie in zitten toen ze ontworpen werden. Die een genot zijn voor het oog en de eyecatchers in jouw boekenkast. Uiteraard heb ik nog steeds genoeg boeken op mijn wishlist staan die ik alleen al zou willen kopen om de cover. Gelukkig voor mij lijken mij de verhalen ook ontzettend leuk. Lucky me! 

Heeft een van jullie wel eens een boek gekocht, puur en alleen omdat de cover zo ontzettend mooi was? Welk boek is jouw absolute covercrush en zou je het in de toekomst weer doen? Laat het mij weten in de reacties hieronder. *Please, laat mij niet de enige zijn die deze slechte gewoonte heeft*

Liefs,
Pauline

2 gedachten over “Dagboek van een boekenliefhebber | Covercrush

  1. Pingback: bear compound bow
  2. Pingback: ấu dâm

Geef een reactie