Recensies, Thriller

Recensie | Viva La France – Linda van Rijn

Een literaire thriller op z’n tijd is ook wel eens lekker. Daarom besloot ik Linda van Rijn haar boek Viva La France te lezen. Ik verwacht toch wel enige spanning en een heerlijk vakantie gevoel. Of Linda van Rijn mij me dit gaat geven, lees je hieronder in mijn recensie.


Recensie ~ Viva la France

 

Naam: Viva la France
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Uitgeverij Marmer Boeken B.V.
Aantal pagina’s: 244
Genre: Literaire thriller
Oorspronkelijke titel: n.v.t.
Uitvoering: Paperback
Mijn Rating:

 


Samenvatting

De gezellige kampeervakantie met het gezin, verloopt de eerste dagen precies zoals Esther de Koning had gedacht en gehoopt. Niet voor niets had ze er enorm naar uitgezien om weer eens lekker met zijn drieën op vakantie te gaan. Maar al snel begint haar man Rob zich vreemd te gedragen, hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Er ontstaan irritaties, vooral bij Esther. Die bereiken een hoogtepunt als Rob ineens en zonder reden van camping wil veranderen. Nu is niet alleen Esther maar ook Isa de dupe van zijn vreemde gedrag.

Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan, maar dat is slechts van korte duur. Rob schuift het af op problemen op zijn werk, maar Esther kan dat maar moeilijk geloven. Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand.

Cover

Ik vind de cover er heel zomers uit zien. Wat het voor mij heel aantrekkelijk maakt dit boek er in de zomer maanden lekker bij te pakken. De kleuren springen er heerlijk uit en geeft je meteen het vakantiegevoel wat je in het boek ook zou moeten voelen. Of het echt bij de inhoud van het boek past, dat niet. Maar dat hoeft in mijn ogen ook niet altijd.

Schrijfstijl

Linda van Rijn heeft echt een hele fijne schrijfstijl. Geen lastige complotten of rare zinsopbouw. Het is een heerlijk vlot geschreven verhaal waar je zo doorheen leest. De hoofdstukken zijn niet al te lang wat voorkomt dat je midden in een hoofdstuk je boek dicht klapt.

Wat vind ik van het boek Viva La France?

Ik vind Viva La France van Linda van Rijn een leuk boek waar ik erg van genoten heb. Toch wil ik dit boek geen literaire thriller noemen aangezien de spanning lang uitblijft. Echt in een van de allerlaatste hoofdstukken komt er een beetje spanning naar voren. Super jammer, hierdoor blijft het verhaal wat op de oppervlakte en vind ik dat de aanloop naar het spannende gedeelte erg lang duurt.

Toch heb ik wel genoten. Ik heb het meer als een leuk verhaal ervaren. Een verhaal over een familie die op vakantie gaat, er wat vreemde dingen gebeuren, maar daar verder heel lang omheen gedraaid wordt. De karakters in het boek leerde ik dus ook niet echt kennen. Wel was het voor mij al snel duidelijk wie iets te maken had met de vreemde situatie in het verhaal.

Ondanks de lage spanningslevel en de missende diepgang in het verhaal is het toch best een leuk boek om in de zomermaanden even tussendoor te lezen. Ik had in ieder geval zelf wel het gevoel dat ik door wilde lezen en wilde weten wat er nu precies aan de hand was. En ja, daar kom je alleen maar achter door het hele boek gewoon uit te lezen. De spanning in het laatste gedeelte is dus leuk, daar lees je als een speer doorheen.

Verder moet je van dit verhaal geen hoogstaande thriller verwachten zoals een Sebastiaan Fitzek of een Suzanne Vermeer. Toch heb ik gehoord dat haar andere literaire thrillers beter zouden moeten zijn. Ik heb denk ik gewoon het verkeerde boek van deze schrijfster uitgekozen. Ik ben uiteraard benieuwd naar haar andere boeken, de spanning die ik daarin kan verwachten, dus ik zal zeker binnenkort meer van Linda van Rijn gaan lezen. Niet elk boek kan tenslotte een meesterwerk zijn.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Op dit moment kun je dit boek bij bol.com oor máár €5,- bestellen.
Check het hieronder.


Bekijk op bol.com

Ben jij wel bekend met de boeken van Linda van Rijn en heb jij Viva la France ook gelezen? Wat vond jij ervan en is het inderdaad een van haar mindere boeken? Laat het mij weten in de reacties hieronder. Ik ben erg benieuwd naar jullie point of view. 

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie