Booktalk, Wishlist Wednesday

Booktalk | Wishlist Wednesday #3

 

Wishlist Wednesday week 11

Iedereen heeft er wel een. Zo’n ellendig lange wishlist van boeken die we zo graag willen hebben. Het leuke is altijd dat hij sneller groeit, dan dat hij krimpt. Aan het einde van het jaar heb je dus meestal een onoverzichtelijke lijst van boeken die je nog wilt kopen, maar waarvan je bankrekening zegt: Nope, dat doen we dus even niet.. Ja, zo’n lijst heb ik ook. En die wil ik gezellig met jullie delen. Om mezelf eraan te herinneren waarom ik dit boek moet hebben en voor jullie ter inspiratie. Misschien hebben jullie deze boeken nog niet gezien of gelezen maar lijkt het je wel interessant. Lees en laat je inspireren.

Dit boek is vers van de pers. Vorige week net uitgegeven en sindsdien al gelijk een boek op mijn wishlist. Blossom Books weten wat ze uitgeven en staan altijd 100% achter hun producten. Doordat ze dit met zoveel liefde aanprijzen bij hun volgers en hun publiek, weten ze mij alrijs te overtuigen om hun boeken te kopen.

Feministen dragen geen roze, en andere leugens

Feminsten dragen geen roze (en andere leugens)

Synopsis

In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen allerlei vrouwen – van Hollywood-actrices tot tieneractivisten – hun verhaal. Hun bijdragen worden aangevuld door een aantal toonaangevende Nederlandse vrouwen. Zo schept Feministen dragen geen roze een genuanceerd beeld over vrouw-zijn in de eenentwintigste eeuw. Voor iedereen die weet dat zij/hij een feminist is, maar nog enigszins geïntimideerd is door het woord.

Dit boek is weer eens wat anders dan ik normaal lees. Toch spreekt het onderwerp mij heel erg aan. Nu wil ik niet zeggen dat ik een feminist in hart en nieren ben, toch denk ik er wel over na dat er nog zoveel verschillen zijn tussen de man en de vrouw en wij hierin niet altijd als gelijken gezien worden. En zeker in de 21e eeuw is dat iets wat niet meer van deze tijd is. Ik vind het dan ook heel erg interessant om te lezen hoe andere mensen, bekend en onbekend, hierin staan en wat hun visie op het hele feminisme is.

Zo las ik bijvoorbeeld laatst het boek Mermaid van Louise O’Neill. Hierin zat ook een feministische draai in waardoor mijn ogen eigenlijk geopend werden. Toen Blossom Books daarna bekend maakten dat ze dit boek uit wilden geven was mijn interesse eigenlijk gelijk wel gewekt. Niet alleen is de cover prachtig, ik hou van roze!! Ik ben een soort van ekster die niet op alles wat blinkt afgaat, maar die op alles wat roze is afgaat haha! Anyways, dit boek is sowieso eentje die ook op mijn wishlist staat en die zeker niet mag ontbreken in mijn Wishlist WednesdayFeministen dragen geen roze (en andere leugens) is het volgende boek dat ik meeneem uit de boekenwinkel. That’s for sure!

Heb jij Feministen dragen geen roze (en andere leugens) al gelezen of heb je hem al zien liggen? Is dit een boek wat ook op jouw wishlist zou kunnen staan? Laat het mij weten in de reacties hieronder of op mijn Instagram pagina. 

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , ,

Geef een reactie