Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | Koninginnen – Kendare Blake

Het boek Koninginnen van Kendare Blake stond al heel lang op mijn wishlist. Het werd dus inmiddels hoog tijd dat ik hem zou gaan lezen. Zoveel leuke, positieve reacties heb ik gelezen over dit boek, dat wakkerde mijn enthousiasme voor dit verhaal alleen maar meer aan. Toen ik op Instagram zag dat ze hem gezamenlijk gingen lezen met de Ileesclub, pakte ik dit boek erbij en deed gezellig mee! Benieuwd wat ik van dit verhaal vind? Je leest het hieronder.


Recensie - Koninginnen - Kendare Blake

Naam: Koninginnen
Auteur: Kendare Blake
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Aantal pagina’s: 347
Genre: Fantasie, Young Adult
Originele titel: Three Dark Crowns
Uitvoering: Paperback
Rating:
5 hartjes rating

 

 


Synopsis

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht. Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik. Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Arrow Line

Ik heb dit boek samen met een online leesclub gelezen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik daarvan moest verwachten, maar het samen lezen van een boek is zo leuk. Dit keer lazen wij Koninginnen van Kendare Blake en het is zo gezellig! Het lezen tot een bepaalde mijlpaal en daar dan samen over praten, discussiëren, theorieën uitwisselen en dergelijke. Je gaat daardoor meer over het verhaal nadenken waardoor je er nog meer in komt te zitten.

Ik heb dan ook extra genoten van dit boek. Er waren al heel veel positieve recensies online verschenen wat mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid voor dit verhaal alleen nog maar meer aanwakkerde.

Koninginnen is een verhaal met spanning, avontuur maar ook macht en vriendschappen. Door al die verschillende elementen, verveeld dit boek niet en blijf je maar doorlezen. Je wilt steeds weten wat er gaat gebeuren en waarom bepaalde dingen wel of juist niet hetgeen doen wat ze moeten doen.

Het verhaal brengt tevens ook een bepaalde mysterie met zich mee. Niet alles is gelijk duidelijk waardoor je je eigen theorieën gaat bedenken. Dit maakt het dan ook leuk om het boek in een leesclub te lezen zodat je je theorieën met elkaar kunt delen. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer puzzelstukjes er uiteindelijk in elkaar gaan vallen. Die manier van vertellen vind ik zo uitdagend. Het verveeld niet, houd je scherpe en laat je nadenken.

De schrijfstijl van Kendare Blake is heel fijn. Ze schrijft op een rustige en overzichtelijke manier waardoor je gewoon lekker door het verhaal heen gaat. De karakters zijn leuk ontworpen en uitgeschreven. Je leert ze goed kennen, leeft met ze mee en gaat ze steeds meer begrijpen hoe verder je in het verhaal komt. Ondanks dat het zussen van elkaar zijn, hebben ze alle drie iets unieks. Ik kende Kendare Blake nog niet voordat ik dit boek kocht, maar ze is zeker een schrijfster die ik in de gaten ga houden.

Koninginnen is het eerste boek van 2019 die ik een vijf hartjes beoordeling geef. Ik heb zo genoten van de spanning en de mysterie. Ook de schrijfstijl van Kendare Blake heeft deze vijf hartjes mogelijk gemaakt. Niets is fijner wanneer een boek zo fijn weg leest dat je gewoon lekker in het verhaal zit. Gelukkig is er nog een tweede en derde deel in deze serie, dus we hoeven nog geen afscheid te nemen van Katherine, Arsinoe en Mirabella.

De strijd om macht is nog niet gestreden..

[bol_product_links block_id=”bol_5ccf27903fd8e_selected-products” products=”9200000101887026″ name=”Koninginnen – Kendare Blake” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Heb jij Koninginnen van Kendare Blake ook al gelezen? Heb jij er net zo van genoten als ik dat heb gedaan? Laat het mij weten via de reacties hieronder, via Instagram of gezellig op de Facebookpagina van Lovethesmellofbooks.nl. Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen en theorieën! 

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , ,

Geef een reactie