Recensies, Roman

Recensie | Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Januari 2021 kwam de limited editie van Het onzichtbare leven van Addie LaRue uit. Wat een hype zat daar omheen en wat wilde iedereen hem graag hebben en lezen. Waaronder ik. Ik had hem al enige tijd geleden gepre-orderd. Toen ik hem in mijn handen had, was hij mooier dan gedacht. Maar vond ik het verhaal net zo mooi als de omslag en de art? Je leest het hieronder.


Het onzichtbare leven van Addie LaRue - V.E. Schwab

Naam: Het onzichtbare leven van Addie LaRue
Auteur: V.E. Schwab
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 576
Genre: Roman
Originele titel: The invisable life of Addie LaRue
Uitvoering: Hardcover, limited editie
Rating:

5 hartjes rating


Samenvatting

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.
Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.
Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Arrow Line

In Het onzichtbare leven van Addie LaRue volg je Addie, een meisje die net voor haar huwelijk een deal sluit met de duivel. Haar deal: het eeuwige leven, totdat ze zelf aangeeft dat ze genoeg heeft gezien van de wereld. Addie neemt je als lezer mee in haar reis door verschillende eeuwen.

Mijn allereerste indruk van dit verhaal was dat het heel erg lijkt op het de film The age of Adeline. Dit is een film die ook gaat over een vrouw die niet ouder wordt, die vergeten wordt en haar leven leidt in verschillende eeuwen, op verschillende plekken. Toen ik op de eerste bladzijde las dat Addie haar officiële naam Adeline was, kreeg ik wel een raar gevoel van binnen. Was dit hetzelfde? Hetzelfde concept, dezelfde naam? Toeval, of toch niet?

Maar eenmaal verder in het boek liet ik die vergelijking gaan en kon ik mij echt focussen op dit verhaal. De manier waarop Schwab dit verhaal geschreven heeft vind ik subliem! Zoveel tijdsprongen, zoveel geschiedenis en zoveel karakters en dan nog weten het overzicht te bewaren. Echt briljant! Het is een dikke pil, maar zeker niet langdradig of too much.

‘Wanneer alles tussen tussen je vingers door glipt, leer je om volop te genieten van het gevoel van prettige dingen tegen je handpalm’

De schrijfstijl van Schwab is ontzettend prettig. Doordat Victoria alles zo helder en overzichtelijk weet vorm te geven, is het lezen van die verschillende tijdsprongen en de hoeveelheid aan karakters totaal niet storend. Het voelt gewoon natuurlijk aan om hierover te lezen, je raakt niet in de war en de chronologische volgorde is perfect. Hier moet Schwab echt veel werk aan gehad hebben tijdens het schrijven van dit verhaal.

Het kan dan ook gewoon niet anders dat Het onzichtbare leven van Addie LaRue een vijf hartjes recensie krijgt. Ik vind het boek zo ontzettend goed in elkaar gestoken, de karakters zijn interessant en de verhaallijn prettig om te lezen. Het is een briljant verhaal met een meesterlijke uitwerking. Eentje van topklasse als je het mij vraagt.

Mocht je het verhaal nou ook zo leuk vinden als dat ik het vond, neem dan ook zeker even een kijkje bij de film Age of Adeline. Het is een soortgelijk verhaal die ook zeker heel interessant en leuk is om te kijken. En de hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Blake Lively en je vind zelfs een stukje van Nederlandse bodem, namelijk onze eigen Michiel Huisman.

‘Zelfs als iedereen die je ooit hebt ontmoet zich jou zou herinneren, zou ik je toch het beste kennen’ – Lucifer

Zelf ook benieuwd geworden naar dit boek? Helaas is bovenstaande versie (foto) van Het onzichtbare leven van Addie LaRue niet meer in een limited editie verkrijgbaar, maar nog wel in een prachtige gebonden versie.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Sinds deze maand is er wel een nieuwe limited editie gepubliceerd, namelijk de roman editie. In de blauwe style waarin Addie LaRue in het buitenland het meest uitgegeven is. En als je de dustjacket eraf haalt een prachtige roze omslag en geweldige schutbladen. Zeker een editie die je ook in je kast wilt hebben staan! Deze vind je in onderstaande link.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Het onzichtbare leven van Addie LaRue al gelezen of op de TBR lijstje staan? Laat het mij dan zeker weten in de reacties hieronder, op Facebook of op Instagram.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Geef een reactie