Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Een hele lange tijd geleden kreeg ik een berichtje van uitgeverij Rebel Books of ik haar boek Heks van vuur en oorlog wilde recenseren. Natuurlijk wilde ik dat, want de samenvatting van het boek sprak mij ontzettend aan. Maar met een zwangerschap die niet gemakkelijk was en een depressie die daarop volgde, belande dit boek helaas een hele lange tijd in de boekenkast. Omdat ik niet in een boek wil beginnen als ik er zelf niet 100% klaar voor ben, bang dat mijn emotie mijn recensie gaat beïnvloedden, had ik iets meer tijd nodig dan ik zelf gedacht had. Maar vorige week las ik eindelijk Heks van vuur en oorlog uit en kan ik jullie mijn eerlijke recensie laten weten. Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het hieronder.


Heks van vuur en oorlog - S. Christina

 

Naam: Heks van vuur en oorlog
Auteur: S. Christina
Uitgeverij: Uitgeverij Rebel Books
Aantal pagina’s: 276
Genre: Young Adult, Fantasy
Originele titel: Heks van vuur en oorlog
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Samenvatting

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.
Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Arrow Line

Met Heks van vuur en oorlog weet Christina een ontzettend leuke young adult neer te zetten. Met een goede opbouwende spanning en een groeiende vriendschap blijf je nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren in het leven van Lara en haar heksenvrienden. Vanaf pagina één houd dit verhaal je vast en laat het je niet meer los.

De karakters zijn allemaal zo sterk neergezet. Het is niet niks om met zo’n grote last op je schouder te leven, maar toch weet vriendschap en vertrouwen het te overwinnen. Ik vond dat dit als een prachtig rood draad door de hele verhaallijn ging. Een mooie boodschap voor jongeren. Lara is sterk, eigenwijs maar ook ontzettend nieuwsgierig. Iets wat een tiener vaak is. Dit maakt dat dit karakter realistisch is neergezet in een wereld vol fantasie.

De schrijfstijl van Christina is ontzettend fijn. Je raast door het boek heen. Wanneer je eenmaal in dit boek begint, laat je het niet meer liggen. Ik heb dit boek in twee dagen uitgelezen en waar ik normaal niet een hele snelle lezer ben, bewijst dit toch wel dat niet alleen Christina haar schrijfstijl ontzettend fijn is, maar ook dat dit boek gewoon goed in elkaar zit.

Ik geef dit boek dan ook zeker vier hartjes. Het is een goed verhaal met een fijne opbouwende spanning. Hierdoor wil je als lezer door blijven lezen en leg je het boek niet meer weg. Ook de schrijfstijl van Christina leest heerlijk weg en weet ze de karakters op een boeiende en interessante manier neer te zetten.

Inmiddels is het tweede deel uit deze serie gepubliceerd en ik ben zeker van plan deze aan te gaan schaffen. Het tweede deel heet Leger van schaduw en storm en hierin volg je Lara en haar vrienden verder in hun wereld van heksen en onrecht. Ook dit boek is uitgegeven door Uitgeverij Rebel Books.

Zelf benieuwd naar dit boek? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in de moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Heks van vuur en oorlog al gelezen of op de TBR lijstje staan? Laat het mij dan zeker weten in de reacties hieronder, op Facebook of op Instagram

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , ,

2 gedachten over “Recensie | Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Geef een reactie