New Adult, Recensies, Roman

Recensie | Bewaak mijn hart – Sanne Hillemans

Vorige maand werd ik benadert door Loft Books, een uitgeverij in e-only boeken. Zij vroegen of ik Bewaak mijn hart van Sanne Hillemans wilde lezen en recenseren. De synopsis/samenvatting sprak mij erg aan waardoor ik al snel erg enthousiast raakte om dit boek te gaan lezen. Benieuwd wat ik ervan vond en of mijn enthousiasme terecht was. Je leest het hieronder in mijn recensie.


 

Naam: Bewaak mijn hart
Auteur: Sanne Hillemans
Uitgeverij: Loft Books 
Aantal pagina’s: 219
Genre: Roman
Originele titel: Bewaak mijn hart
Uitvoering: Ebook
Rating:
5 hartjes rating 


Synopsis

De roman Bewaak mijn hart van Sanne Hillemans draait om de twintiger Noraly Winters. Haar leven is heel gewoon, een paar avonden per week werkt ze in haar favoriete café en daarnaast heeft ze een ‘volwassen’ baan bij een bank. Het enige afwijkende: ze wordt overal gevolgd. 24/7 wordt ze beveiligd tegen de vijanden van haar vader, die opereert in het criminele circuit. Volgens zijn strikte instructies negeert ze haar beveiligers en bijna zou ze vergeten dat ze altijd in de gaten gehouden wordt. Tot er een nieuwe persoonlijke beveiliger voor haar wordt ingeschakeld: Chris. Met zijn mysterieuze uitstraling en doordringende blik valt hij haar meteen op. En zij hem ook… Noraly wil zo min mogelijk te maken hebben met haar vaders wereld, maar wat als ze Chris niet uit haar gedachten krijgt?

Arrow Line

Toen ik begon met lezen in Bewaak mijn hart voelde ik meteen een hele fijne vibe. Een warme sfeer, die eigenlijk door het hele boek te voelen is. Sanne Hillemans schrijft een heerlijke roman waarin je liefde, spanning en goede vriendschappen terug vind. Ook kom je real life struggels tegen wat het verhaal gelijk een stuk realistischer maakt voor de lezer. 

Ik vond hoofdkarakter Noraly meteen een stoere chick. Ze doet haar ding, heeft haar woordje klaar, laat zich niet zomaar uit het veld slaan en ze weet wat ze wil. Wanneer ze verliefd wordt op haar beveiliger Chris, blijft ze die stoere meid en dat siert haar. Chris is ondanks dat hij een stoere beveiliger is, ook een man met een zachte kant. En hij durft in dit boek ook zijn kwetsbare kant te laten zien. Dit is waarom ik zo ontzettend van dit koppel ben gaan houden. Ze zijn beide heel puur en laten zichzelf van hun persoonlijke kant zien.

Daarnaast spat de lust ook af en toe gigantisch van je ereader af. Ik kreeg soms gewoon een beetje een fifty shades of grey vibe, maar dan zonder het extreme. De liefde en de lust, maar ook zeker het verlangen tussen Noraly en Chris deden mij hier denken. Het feit dat het een verboden liefde is, maakt het natuurlijk nog spannender. En die spanning is er. Niet alleen op liefdesgebied maar ook zeker een aantal andere vlakken. Bewaak mijn hart is daardoor niet alleen een romantische roman vol liefde, maar ook eentje met een stukje spanning op zijn tijd. 

De schrijfstijl van Sanne is ontzettend fijn. Het leest als een trein en is op de juiste momenten spannend. Je wilt als lezer doorlezen en door de verhaallijn en de manier van schrijven, blijf je dat ook doen. Ik kende Sanne Hillemans nog niet, maar na dit boek is zij zeker eentje waarvan ik vaker een boek op ga pakken. 

Ik heb ontzettend genoten van Bewaak mijn hart en hoop dan ook stiekem dat er een tweede deel komt over hoe het nu verder gaat in het leven van Noraly en Chris. Bewaak mijn hart van Sanne Hillemans krijgt van mij dan ook maar liefst 5 hartjes. Ik vond de sfeer in het boek heerlijk, de schrijfstijl van Sanne was ontzettend fijn en daardoor een echte doorlezer.  

Zelf benieuwd naar dit boek? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in de moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Bewaar mijn hart al gelezen of op de TBR lijstje staan? Laat het mij dan zeker weten in de reacties hieronder, op Facebook of op Instagram

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , , ,

2 gedachten over “Recensie | Bewaak mijn hart – Sanne Hillemans

Geef een reactie