Recensies, Young Adult

Recensie | Everless – Sara Holland

Everless stond al een tijdje op mijn to-be-reading lijst. Toch bleef het kopen van dit boek er steeds bij, doordat er zóveel leuke boeken gepubliceerd werden. Toen Blossom Books op hun Instagram pagina aangaf dat de allerlaatste hardcovers naar de winkel gingen, móést ik hem van mezelf wel kopen. Ondanks dat de paperback ook echt prachtig is, wilde ik heel graag de hardcover versie. Eenmaal ontvangen, kon hij niet lang blijven staan op de plank. Benieuwd wat ik er van vind?


 

Naam: Everless
Auteur: Sara Holland
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 362
Genre: Young Adult, Fantasie
Originele titel: Everless
Uitvoering: Hardcover & Paperback
Mijn rating:

 

 

 


Synopsis

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Cover

Ik moest in het begin goed kijken wat het precies voor moest stellen. Natuurlijk, de zandloper is me niet ontgaan, het ging me meer om alles wat daarin wordt afgebeeld. Het kasteel op Everless, en die lange trap naar de kelder. Maar je ziet er dus ook zand van de zandloper in.

Ik vind het een heel mooi en goed doordachte cover. Je vind je meeste elementen die de rode draad in het verhaal zijn. De zandloper oftewel de tijd, het kasteel van Everless en de trap naar de kelder. Ik mis alleen de bloedmunten in de cover. Of ik zie ze over het hoofd.. Dat was wel een detail wat er nog bij hoort in mijn ogen.

Verder vind ik het een mooie, warme en strakke cover. Het laat zien waar het ongeveer over gaat maar tegelijk is het mysterieus en maakt het je nieuwsgierig.

Schrijfstijl Sara Hollander

De schrijfstijl van Sara Hollander kende ik nog niet, maar is me in geen geval tegen gevallen. Haar schrijfstijl is rustig, duidelijk en levendig. De plaatsen, omgevingen en personages worden goed beschreven wat het verhaal een stuk tastbaarder maakt. Het enige wat ik jammer vind, is dat er in twee derde deel de spanning niet hoog is.

Wat vind ik van het boek Everless van Sara Holland?

Het begin begon veel belovend. Ik was benieuwd wat er ging gebeuren en hoe de wereld van Everless in elkaar zat. Ik was erg nieuwsgierig naar de karakters, naar Jules maar ook naar Liam en de koningin. Wanneer het verhaal zich eenmaal in Everless afspeelt vond ik het wat saaier worden. Er gebeurde niet heel veel spannends tijdens de periode dat Jules op onderzoek ging. Dat vind ik persoonlijk wel jammer. Met een verhaal over een familie boordevol geheimen, zou een stukje spanning geen probleem moeten zijn. Helaas bleef dat wat uit. Ik werd wel heel erg verrast door het einde. Ik had de plottwist echt niet verwacht. En dat is precies wat mij ook weer heel nieuwsgierig maakt naar Evermore, het tweede deel van deze serie.

Het onderwerp van dit verhaal vind ik wel origineel en leuk bedacht. Bloed omzetten in tijd, hoe verzin je het. Geweldig! Heel erg leuk bedacht en ook super uitgewerkt in het boek. Ook het contrast tussen armoede en rijkdom wordt heel mooi beschreven wat het verhaal echt maakt.

Ik kijk dus heel erg uit naar het vervolg. De plottwist aan het einde heeft me doen verrassen en maakt mij alleen maar nieuwsgierig naar het volgende deel! Ik denk dat de spanning nu ook pas echt begint! Ik kan niet wachten!

Ben jij na het lezen van mijn recensie ook nieuwsgierig geworden naar het boek Everless van Sara Holland? Via onderstaande link kun je het boek gemakkelijk en snel bekijken of zelfs kopen. Doe je dat via onderstaande link, dan steun je lovethesmellofbooksnl ook nog een beetje ❤️

Heb jij Everless van Sara Holland al gelezen? Wat vond jij van het verhaal? Ben jij ook zo benieuwd naar Evermore? Laat het mij in de reacties hieronder weten. Ik ben erg benieuwd!

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , ,

5 gedachten over “Recensie | Everless – Sara Holland

  1. Pingback: Cartel oil company
  2. Pingback: bonanza178
  3. Pingback: lottovip

Geef een reactie