Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | Caraval – Stephanie Garber

Dit boek stond al heel lang op mijn lijstje. Echter vond ik de titel ‘Het Zwarte Hart’ niet passend bij het verhaal en vond ik die cover er ook niet mooi bij. Toen ik hoorde en zag dat uitgeverij Luitingh-Sijthoff b.v. de Caraval serie opnieuw uit ging geven met de oorspronkelijke titel én de Amerikaanse omslagen, was ik verkocht! Nu moest ik mijn slag slaan!


Caraval - Stephanie Garber

 

Naam: Caraval
Auteur: Stephanie Garber
Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 400
Genre: Young Adult, Fantasie
Originele titel: Caraval
Uitvoering: Hardcover
Mijn rating:

5 hartjes rating

 

 


Synopsis

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Een verhaal vol magie en mysterie

Caraval is het eerste deel in de tweedelige Caraval serie van Stephanie Garber en komt gelijk al heel lekker binnen. Dit verhaal zit boordevol magie & mysterie. Stephanie Garber heeft deze twee dingen op een prachtige manier gecombineerd in een hele nieuwe fantasiewereld. Ik heb genoten van elke bladzijde die ik omsloeg en elk hoofdstuk dat ik las. De liefde, hoop en moed in dit verhaal is inspirerend en maakt dat dit verhaal van de bladzijdes af spat.

Het Zwarte Hart is natuurlijk de andere versie van Caraval. Caraval is hetzelfde verhaal maar dan met de originele titel en Amerikaanse omslag, welke ik zelf veel mooier vind. Hij is strakker en mysterieuzer wat ik persoonlijk meer bij het verhaal vind passen.

De schrijfstijl is erg fijn. Het verhaal loopt goed in elkaar over. Ook de karakters zijn stuk voor stuk uniek en goed opgezet. Het verhaal gaat af en toe wel dieper door op bepaalde mysteries in het spel van Caraval. Dit kan heel afleidend zijn.

De fantasie van de schrijfster in dit boek is echt amazing en kan ik niets anders dan credits voor geven.

[bol_product_links block_id=”bol_5c0d7d68ea19a_selected-products” products=”9200000095129121″ name=”Caraval – Stephanie Garber” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb jij Caraval of Het Zwarte Hart van Stephanie Garber al gelezen? Wat vond jij ervan en welke omslag vind jij mooier? Laat het mij weten in de reacties hieronder. Ik ben erg benieuwd.

Liefs
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , ,

4 gedachten over “Recensie | Caraval – Stephanie Garber

  1. Pingback: official website
  2. Pingback: sex phim

Geef een reactie