Recensies, Young Adult

Recensie | Cinder – Marissa Meyer

Het eerste deel van de Lunar Chronicles stond eigenlijk al veel te lang op mijn wishlist. Cinder is het eerste boek en wilde ik dan ook graag in de hardcover hebben. Bij mijn lokale boekhandel hadden ze de hardcover van Cinder wel liggen, alleen zwaar beschadigd. En wie mij een beetje kent, weet dat ik allergisch ben voor zwaar beschadigde boeken. Ik kocht de hardcover dus niet.. Begin dit jaar lanceerde Blossom Books de giftbox set van de Lunar Chronicles waarin alle 5 delen inzitten. Welliswaar geen hardcover, maar wel de prachtige paperback versie. Die ik overigens nog veel mooier vind dan de harcover versie! Ik appte mijn vriend in de hoop hem een hint te geven en met heeeeeel veel vreugde lag hij de volgende dag al op de tafel. Verrassing!! Benieuwd wat ik nu van het eerste deel vind van de Lunar Chronicles? Je leest het hieronder.


Recensie - Cinder - Marissa Meyer

Naam: Cinder
Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 374
Genre: Young Adult
Originele titel: Cinder
Uitvoering: Paperback
Mijn rating:

4 hartjes rating

 

 


Synopsis

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Arrow Line

Een hervertelling van het sprookje Assepoester, met een hele originele draai eraan. Een absolute aanrader, ook voor jou!

Ik houd van sprookjes, iedereen houd van sprookjes. Een hervertelling van een sprookje sla ik dan ook nooit af. Altijd benieuwd wat voor moois ze er nu weer van gemaakt hebben. Als dan ook nog eens een goede schrijfster als Marissa Meyer haar hand legt aan een hervertelling, dan heb je mijn nieuwsgierigheid al snel gewekt.

In het begin was ik wel erg kritisch naar dit boek. Ga ik een cyborg wel leuk vinden als hoofdpersoon in een boek? Wordt het daar niet ineens super onrealistisch van? Toch werd ik vanaf het begin in dit boek gezogen. Wat is Cinder een heerlijk modern verhaal gebaseerd op het sprookje Cinderella. Op het eerste gezicht heeft het dus veel van Cinderella, maar toch heeft het zijn eigen draai. Een hele originele draai als je het mij vraagt. Het glazenmuiltje is vervangen, de prins is er ook maar op een hele andere manier en uiteraard de stiefmoeder en zusjes, waar ook weer een eigen draai aan gemaakt is. Heel erg leuk!

Het verhaal is in heel mooi uitgewerkt. De hoofdpersonages zijn ieder uniek en komen echt tot leven. Als je eenmaal in het verhaal zit, is het moeilijk het boek nog weg te leggen. De schrijfstijl van Marissa Meyer is gewoon heerlijk, het leest makkelijk weg en je wilt al snel meer.

Halverwege het boek kreeg ik een beetje een idee hoe dit boek af zou kunnen gaan lopen. Dat idee is nooit weggegaan en bleek aan het einde van het verhaal inderdaad zo te zijn. De voorspelbaarheid van dit verhaal is dus wel aanwezig, maar maakt het niet minder leuk om te lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_5c7d4ed6d3da8_selected-products” products=”9200000092941303″ name=”Cinder – Marissa Meijer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Mocht je interesse hebben in de hele giftbox, die ik ook gekregen heb en waar alle 5 de delen van de Lunar Chronicles inzitten? Die vind je hieronder.

[bol_product_links block_id=”bol_5c7d4f3cd3341_selected-products” products=”9200000095273949″ name=”Lunar Chronicles giftbox” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Cinder – Marissa Meyer

  1. Deze serie is zó geweldig! Ondertussen alle boeken reeds verslonden en wat waren ze goed! Veel leesplezier met de vervolgdelen! Ik heb ze in hardcover omdat ik niet wist dat ze in paperback gingen uitkomen maar ik ben wel blij met de hardcovers.

Geef een reactie