Boekentips

Boekentips | 5x boeken met katten in de hoofdrol

 

Boekentips | 5x boeken met katten in de hoofdrol

Het lijkt op dit moment een hele rage te zijn. Boeken met een kat in de hoofdrol. Natuurlijk helemaal niet erg, het geeft wat meer diversiteit in de boekenwereld. Zelf had ik al wel van de Bob de straatkat serie gehoord maar dat er nog zo veel meer boeken met katten in de hoofdrol waren is mij even ontgaan. Totdat ik deze week toevallig bij de Kruidvat tegen een stelling vol met boeken aanliep waar – je raad het al – katten in de hoofdrol zitten.

Voor mij reden genoeg om nog meer boeken te kopen en er een leuk artikel over te schrijven. Natuurlijk om mijn liefde voor de kat te showen en om te laten zien welke kat gerelateerde boeken er zoal verkrijgbaar zijn in de (online)boekhandel. En believe me, dat zijn er nogal wat!

Hebben jullie ook mijn kleine, mooie en pluizige Pluis al gezien? Ze steelt de show op de foto’s die bij deze post horen (hierboven en op mijn Instagram). Is ze geen schatje? Ze is een halve Ragdoll en is nu een paar maandjes oud. Cute nietwaar?

Hieronder vind je de top 5 van boeken waarvan ik denk dat je die absoluut een kans moet geven. Ik ben erg benieuw welke jij al hebt gelezen, welke je aandacht trekt en/of welke je juist links laat liggen.

5x boeken met katten in de hoofdrol. 

1. Bob de straatkat – James Bowen

James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten. 

2. De wereld volgens Bob – James Bowen

Bob is geen gewone kat. Gezeten op de schouders van zijn baasje James, is hij een bekende verschijning in de straten van Londen. James is straatmuzikant en ze treden samen op. Overal worden ze herkend en Bob is simpelweg onweerstaanbaar. In Bob de straatkat beschreef voormalig zwerver en drugsverslaafde James hoe hij door de vriendschap met Bob een nieuwe invulling aan zijn leven kon geven. Sindsdien is Bob bezig de harten van mensen over de hele wereld te veroveren en misschien wel de beroemdste kat ter wereld te worden. Over hun belevenissen in de straten van Londen schreef James dit tweede boek.

3. Billy de kat – Louise Booth

Fraser is een driejarig autistisch jongetje. Door het minste of geringste kan hij totaal van slag raken, waardoor het dagelijkse leven van het gezin Booth steeds moeilijker wordt. Hun toekomst ziet er somber uit. Tot Fraser Billy ontmoet, een vriendelijke grijswitte kat. De twee worden meteen de beste vrienden. Langzaam maar zeker breekt de zon weer door.

Louise ziet het leven van haar zoontje veranderen. Van een diep ongelukkig kind dat lijdt aan angsten, driftbuien en emotionele inzinkingen, naar een kalm en tevreden jongetje dat kan lachen om de ondeugende streken van zijn kat. De diepgaande band heeft hun levens voor altijd verbeterd.

4. Hartendief op pootjes

Zij is klaar met mannen, maar haar kat is het daar niet mee eens. Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben.

MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen. MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet.

5. Jonah – Helen Brown

Een veeleisend katje is wel het laatste wat je nodig hebt als je, zoals Helen, een bruiloft probeert te plannen, moet herstellen van een borstkankeroperatie en een dochter hebt die een boeddhistisch klooster in wil. Maar dan komt Jonah onverwacht in haar leven: een zacht en pluizig, maar destructief siamees katje dat ook onweerstaanbaar lief kan zijn. Jonah leert Helen wat je als moeder het beste kan doen: loslaten, vertrouwen hebben en dankbaar zijn voor het feit dat niets perfect is.

Vijf boeken met in de hoofdrol een fabulous cat. Waar het in mijn ogen allemaal met Bob de straatkat begon, nemen nog meer kattenverhalen de boekhandels over. Ik snap het ook wel. Wie kan zo’n lieve schattige kat, groot, klein, pluizig of lekker kortharig nou niet weerstaan? En ze blijken genoeg mee te maken voor een onvergetelijk verhaal én soms zelfs een bestseller!

Welke van deze boeken heb jij al gelezen en/of wil jij nog lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of gezellig op de lovethesmellofbooks facebookpagina.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , ,

Geef een reactie