Booktalk, Wishlist Wednesday

Booktalk | Wishlist Wednesday #2

 

Wishlist Wednesday week 10

Iedereen heeft er wel een. Zo’n ellendig lange wishlist van boeken die we zo graag willen hebben. Het leuke is altijd dat hij sneller groeit, dan dat hij krimpt. Aan het einde van het jaar heb je dus meestal een onoverzichtelijke lijst van boeken die je nog wilt kopen, maar waarvan je bankrekening zegt: Nope, dat doen we dus even niet.. Ja, zo’n lijst heb ik ook. En die wil ik gezellig met jullie delen. Om mezelf eraan te herinneren waarom ik dit boek moet hebben en voor jullie ter inspiratie. Misschien hebben jullie deze boeken nog niet gezien of gelezen maar lijkt het je wel interessant. Lees en laat je inspireren.

Deze week laat ik jullie een boek op mijn wishlist zien die ik een tijdje geleden toevallig tegen kwam. Ik kan je niet eens meer vertellen hoe en waar ik hem tegengekomen ben, maar de cover van dit boek is zo strak dat ik hem eigenlijk gelijk, zonder twijfel, opgezocht heb om de synopsis te lezen. Daarna was het een kleine handeling door hem tussen mijn favoriete te zetten op mijn wishlist.

Het Circus – Jonas Karlsson

Jonas Karlsson - Het CircusSynopsis
De hoofdpersoon is – als vanouds bij Karlsson – een jonge man, single; hij houdt van muziek en struint vaak rond in de plaatselijke platenzaak, werkt in een broodjeszaak, en maakt zich niet al te veel zorgen over de dag van morgen. Tot hij op een dag met vriend Magnus het circus bezoekt, en zijn vriend tijdens een goochelact verdwijnt – en ook niet meer terugkomt. Vanaf dat moment ontvangt hij regelmatig telefoontjes, waarbij niet gesproken wordt, maar hoort hij nu iemand ademen aan de ander kant van de lijn? Hij besluit muziek op te zetten voor de stille beller, en op een gegeven moment antwoordt de beller met zíjn muziek. Dan blijkt dat de hoofdpersoon zelf Magnus heet…

Hallo Mindfuck! Hoe creapy is het dat iemand je belt, niet antwoord en hij ook nog eens dezelfde naam te hebben. Hoe creapy! De mysterie in het boek spreekt mij heel erg aan. Wat is er gebeurd met die vriend? En dan het stukje Mindfuck die er volgens mij inzit. Als ik de synopsis zo lees en mijn hersenen hun werk even laat doen, dan denk ik dat hij zichzelf aan de telefoon heeft.. kan dat? Ik bedoel, hij zegt niets, krijgt geen antwoord terug. Maar op het moment dat hij muziek opzet, krijgt hij precies dezelfde muziek terug. Heel interessant.

Dat mysterieuze spreekt mij heel erg aan in dit boek. Daarnaast heeft het ook wel iets van het boek Caraval maar dan op een heel ander niveau. Ik sta altijd open voor nieuwe schrijvers, nieuwe boeken en nieuwe genres. En aangezien de cover mij zo erg aanspreekt, is dit zeker een boek die ik in mijn boekenkast wil hebben. Misschien is op mijn e-reader ook niet erg, maar dan kan ik minder goed van de cover genieten..

Heb jij Het Circus van Jonas Karlsson al gelezen? Of gezien? Hij heeft naar mijn idee niet in de spotlights gestaan dus ik ben benieuwd of anderen ook benieuwd zijn naar dit boek. Laat je het mij weten in de reacties hieronder of op mijn Instagram pagina? 

Benieuwd naar mijn totale wishlist? Ik zet al mijn Wishlist Wednesday boeken op een rijtje en deze vind je hier.

Tot volgende week!

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie