Uncategorized

Recensie | Rosies Reizende Theewinkel – Rebecca Raisin

Het verhaal van Rosies Reizende Theewinkel sprak me eigenlijk gelijk aan, dat ik niet hoefde na te denken om deze aan te schaffen. Ik ben zelf dol op thee, dus dat hadden we al gemeen. Het lezen van de achterflap gaf mij het gevoel van een feelgood vol drama, vriendschappen en nieuwe ontdekkingen. Een verhaal waar ik wel weer eens aan toe ben. Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het hieronder in mijn eerlijke recensie.


Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

Naam: Rosies Reizende Theewinkel
Auteur: Rebecca Raisin
Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina’s: 320
Genre: Roman / Feelgood
Originele titel: Rosie’s Traveling Tea Shop
Uitvoering: Paperback
Rating:

4 hartjes rating


Synopsis

Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot, en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld.

Tot ze op een dag thuiskomt en haar man met ingepakte koffers aantreft, en moet horen dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt ze dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft Rosie dat deze
camper haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken.

Rosie staat op het punt om de reis van haar leven te maken, om zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch…?

Arrow Line

Rosies Reizende Theewinkel is een heerlijke lowkey feelgood. Wanneer je open en zonder verwachtingen dit boek gaat lezen, ga je hem zeker leuk vinden. Wanneer je hoge verwachtingen hebt, ga je wellicht teleurgesteld worden.

Het is een feelgood die redelijk aan de oppervlakte blijft. Je leert hoofdpersonage Rosie wel kennen, maar de mensen om haar heen een stuk minder. Dit kan natuurlijk komen omdat het tweede deel over Aria gaat en je daarom nog weinig van haar leert, maar ik denk dat Rebecca hier zeker punten had kunnen scoren door iets dieper in te gaan op de karakters.

Het concept van dit verhaal vind ik geweldig en fijn om over te lezen. Het voelt als een echte comfy read als je het mij vraagt. Geef mij de combinatie boeken en thee in een boek en ik ben al snel tevreden. Nu betreft het een reizend bus, wat ik helemaal te gek vind. Het wakkert bij mij ook een nieuwe droom aan.

De schrijfstijl is fijn. Je leest er zo doorheen. Diepgang mist dus wel, maar dat is ook maar net wat je verwachtingen hierin zijn. Het is een verhaal over jezelf herontdekken, je grenzen verleggen, het maken van nieuwe vriendschappen en het vertrouwen in nieuwe liefde. Een verhaal met veel leerpunten maar ook met clichés. Het leest lekker door en je nieuwgierigheid wordt aangewakkerd door de onbekende reis die ze maakt. Zoals ik al eerder zei, voelt dit echt aan als een comfyread. Een kleine community, reizende kampeerwagentjes. thee, boeken, een heerlijke basis voor die comfyread.

Ik heb er in ieder geval volop van genoten en ben ontzettend benieuwd naar deel 2. Hopelijk wordt deze ook weer naar het Nederlands vertaald en krijgt het net zo’n mooie cover als deze. Want zeg nu zelf, door de cover alleen al beland dit boek zo in je winkelmandje.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar Rosies Reizende Theewinkel en wil jij graag je eigen mening over dit boek vormen? Dat kan en moet je ook zeker gaan doen. Via onderstaande link kun je het boek nu gemakkelijk aanschaffen bij jouw lokale boekhandel. Dat is belangrijk, want we moeten onze lokale boekhandelaren blijven steunen!
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Rosies Reizende Theewinkel ook al gelezen? Of staat hij nog op je TBR? Laat via de reacties hieronder, op Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond, wat je verwachtingen zijn of waarom je juist dit boek niet zou willen lezen.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie