Feelgood, Kerstboeken, Recensies

Recensie | Kerstmis pur Sang – Brenda Broekhart

Een tijdje geleden werd ik door mijn oud collega Brenda Broekhart benadert met de vraag of ik het leuk vond om haar nieuwste kerstverhaal te lezen en hierover een eerlijke recensie wilde schrijven. Niet alleen vond ik dit een grote eer, ik was tegelijk ook ontzettend enthousiast. Want dit boek stond natuurlijk ook al op mijn TBR lijst. Lees hieronder mijn eigen gevormde mening over Kerstmis pur Sang van Brenda Broekhart.


Kerstmis pur Sang - Brenda Broekhart

Naam: Kerstmis pur Sang
Auteur: Brenda Broekhart
Uitgeverij: Zelf uitgegeven
Aantal pagina’s: 46
Genre: Feelgood / Kerstverhaal
Originele titel: Kerstmis pur Sang
Uitvoering: E-book only
Rating:
5 hartjes rating


Synopsis

Lou leeft het hele jaar door in the most wonderful time. Door haar werk als zingende boodschap is ze getuige van tientallen huwelijksaanzoeken, ontluikende liefdes en romantische herenigingen.
Thuis is het door haar huisgenoot Santa Fé de kersthoarder altijd kerst.

Dit jaar is het echter Lou’s beurt om in de spotlights te staan als ze haar grote liefde Jasmijn geheel op eigen wijze gaat vragen of ze met haar wil samenwonen. Dat gaat alleen totaal niet zoals gepland…

Kom alvast (of gewoon altijd) in de kerstsfeer met dit boek Kerstmis pur Sang. Het is een heerlijk geschreven verhaal met een goede portie humor, wat we natuurlijk wel gewend zijn van Brenda. Ik hou van kerstverhalen, zeker als er ook nog eens een goede portie humor in zit. Dan ga ik helemaal goed het jaar uit.

In Kerstmis pur Sang leer je Lou kennen, een vrouw die als zingende boodschap in allerlei leuke en minder leuke situaties terecht komt. Het zou haar jaar van de liefde moeten worden, maar helaas loopt alles iets anders.

Het is super leuk en verfrissend om over een relatie tussen twee vrouwen te lezen. Ondanks dat dit in onze maatschappij normaal is, zie je het toch niet vaak in boeken terug. Daarom is het des te leuker dat Brenda hierin wel meegaat met de moderne tijd en dit terug laat komen in haar verhaal Kerstmis pur Sang.

Het betreft een kort kerstverhaal, maar toch zit je meteen in het verhaal. Geen lange hoofdstukken of lange intro om Lou en haar situatie te leren kennen. Aan het einde van dit verhaal wil je meer. Meer van deze schrijfstijl, meer van deze kerstsfeer en meer van Lou en de andere personages. Doordat Lou zich in het verhaal kwetsbaar opstelt en je meeneemt in haar gedachten leer je haar nog beter kennen gedurende het verhaal met als resultaat dat je aan het einde van het verhaal van haar als personage bent gaan houden.

Kerstmis pur Sang is een leuk en vlot geschreven verhaal, met een beetje humor en liefde op zijn tijd weet Brenda het boeiend en tevens luchtig te houden. Door de kerstachtige sferen en de vriendschappen die ontstaan vond ik het een heerlijk en cozy achtig verhaal. Dus pak je geitenwollen sokken, dekentje, warme chocolademelk met slagroom, marshmallows en sprinkels er maar bij. Ik weet namelijk zeker dat Brenda dit verhaal met die gedachten geschreven heeft. Dat jij er zo bij zit terwijl je haar verhaal leest.

En ook nog een leuke toevoeging aan dit verhaal is dat Brenda hoogsteigen een Spotifylist heeft gemaakt om nog meer uit dit verhaal te halen. Die ga ik uiteraard met je delen om zo een nog perfecter geheel te creëren voor jou als lezer. Brenda, wat ben je een topper dat je hieraan gedacht hebt. Hier vind je de link naar de Spotifylist.

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar dit shortstory verhaal Kerstmis pur Sang van Brenda Broekhart? Via de link hieronder kom je op de pagina waar je haar e-book only kunt aanschaffen of lezen via Kobo plus.
Kerstmis pur Sang – Brenda Broekhart

Ligt Kerstmis pur Sang al bij jou onder de virtuele boom? Het is zeker de moeite waard om dit leuke kerstverhaal te gaan lezen tijdens de kerstdagen. Maar heb je in de zomer zin in een kerstachtig verhaal die heerlijk wegleest, gewoon lekker doen! Word jij blij van, word ik blij van en word Brenda ook heeeel blij van.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie