Contemporary, New Adult, Recensies

Recensie | After – Anna Todd

Het boek After van Anna Todd lag al even bij mij in de boekenkast. Ik heb ze vorig jaar op het boekenfestijn gekocht en werden bij mij pas echt bekend na de hype rondom de film. Ook op Instagram gingen verschillende meningen de ronde en ik ben dan ook erg benieuwd hoe ik dit boek ga gaan vinden. Hieronder lees je wederom mijn eerlijke recensie.


 

Naam: After
Auteur: Anna Todd
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 524
Genre: New Adult, Comtemporary
Originele titel: After
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 


Synopsis

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.

Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

Arrow Line

After van Anna Todd is absoluut een boek die ik opgepakt heb vanwege de hype. Maar oh wat is het een fijn boek. Niet perse een goed boek, maar wel echt een vermakelijk boek. 

Laten we beginnen met de karakters. Preutse Tessa en badass Hardin: De perfecte basis en combinatie om een verhaal te creëren. En dat doet Anna Todd dan ook op een hele fijne manier. De karakters zijn stuk voor stuk vermakelijk. Het ene moment haat je ze om hun opmerkingen, het andere moment heb je ze lief om te gedachten.

 

‘Hij is een roerloos voorwerp, zij een onstuitbare kracht. Misschien kan dit wel een mooie strijd worden. Eigenlijk wil ik een zak popcorn pakken en een plekje op de eerste rij zoeken’ – After

 

De schrijfstijl van Anna Todd is heerlijk. Je leest zo snel door het boek heen omdat alles gewoon goed beschreven is, fijn wegleest en in een duidelijk verhaallijn is geschreven. Een voorspelbaar verhaal, maar wel eentje waar we stiekem volop van genieten. Eentje die we niet meer snel weg leggen als we er eenmaal in begonnen zijn.

De cover van After vind ik afschuwelijk. Het straalt helemaal niets uit, alleen maar grauwe ellende. Niet echt een eyecatcher en zeker niet een cover die zijn verhaal ten goede komt. Het verhaal is namelijk alles behalve grauw. Het is speels, liefdevol, uitdagend en vooral een genot. Gelukkig zijn de rest van de delen wel een stuk vrolijker. Dus laten we het er maar bij houden dat dit gewoon een vergissing is geweest. 

Het boek After is vergelijkbaar met de volwassen serie Fifty Shades of Grey en naar mijn idee heel erg leuk voor de jongeren. Ik zou dit boek aan mensen met een leeftijd van 14 t/m forever aanraden.

Benieuwd geworden naar deze serie? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen. De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

After is in mijn ogen zijn 4 hartjes waardering waard. Een heerlijk boek vol liefde, leuke karakters en een guilty plessure verhaallijn. Een leuke serie voor de jeugd vanaf 14 jaar.

Heb jij After van Anna Todd al gelezen? Wat vond jij van het verhaal en de schrijfstijl? Laat het mij weten hieronder in de reacties, op Instagram of gezellig op Facebook

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

Bazarow is een website die denkt aan de belangen van iedereen die meegewerkt heeft aan dit boek. Van schrijver tot publisher en van vertalers tot de boekhandelaren. Helaas zien we de laatste jaren dat veel online megagiganten de touwtjes in handen hebben omdat er meer online geshopt wordt. Dit is funest voor iedereen in de boekenwereld. Doordat de megagiganten de boeken met korting inkopen, worden de winsten van zowel de schrijver, vertalers, uitgeverijen als de boekhandelaren minder. Via Bazarow steun je dus de schrijver en vertaler van het boek, de uitgeverij maar ook jouw lokale boekhandel. Op een eerlijke manier! Een top initiatief als je het mij vraagt. Meer informatie vind je hier. Ik steun dit project en doe daarom mee met hun vriendenprogramma. Omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren voor een eerlijke handel in de boekenwereld. Help jij de boekenwereld ook weer groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie