Boekentips

Boekentips | Zomerse Boeken

Het is officieel zomer. Dit betekend natuurlijk dat we weer heerlijk kunnen genieten van een goed boek, in de brandende zon tijdens een gezellige picknick of in dat heerlijke zwembad(je) op je vakantiebestemming of in je achtertuin.

Ik zette 5 boeken voor jullie op een rij die mij het zomerse gevoel gaven. Titels waar voor mijn gevoel de zomer doorheen stroomt en je niet om dat heerlijke zonnige gevoel heen kunt.

1. Liefde en Gelato – Jenna Evans Welch
Dit zomerse verhaal speelt zich af in het zonnige Toscane, Italië. Zon, liefde en het bezoeken van verschillende Italiaanse monumenten geeft je helemaal het zomerse gevoel en voelt het af en toe net alsof je zelf ook in het zomerse Italië rondloopt.
Hoofdkarakter Lina verhuisd naar Toscane om bij haar vader te gaan wonen. Dat was namelijk de laatste wens van haar moeder; Lina die haar vader zou leren kennen. Lina is niet in de stemming om van de zomer in Toscane te genieten, ze wil namelijk weer zo snel mogelijk naar huis. Wanneer Lina het dagboek van haar moeder in handen krijgt, waarin ze leest over de tijd van haar moeder in Italië en haar moeders geheime liefde, raakt Lina gefascineerd. Ze wil alles uit het dagboek ontrafelen en bezoeken. Daarvoor heeft ze daar wel hulp bij nodig.. Ze ontmoet buurjongen Lorenzo, waar ze misschien wel heel stiekem verliefd op begint te worden.

2. De Affaire – Santa Montefiore
Een verhaal dat zich afspeelt in het heerlijke en mooie Zuid-Afrika. Alles wordt zo ontzettend mooi en gedetailleerd beschreven door Santa Montefiore dat het echt net lijkt alsof je je op die ene mooie berg bevind of dat jij daadwerkelijk op dat paard door die wijngaard loopt. Een zomers gevoel tot in je tenen!
Kinderboekenschrijfster Angelica ontmoet tijdens een etentje de charmante Jack. Hij is de eigenaar van een wijngaard en staat bekend als een rokkenjager. Angelica is erg gevleid door alle aandacht en voelt zich weer op en top vrouw. Wanneer ze voor promotie van haar kinderboek naar het zuiden van Afrika moet, ontmoet ze Jack weer. Deze onschuldige flirt stelde immers toch niks voor, ze zou namelijk nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op spel zetten.. toch?

3. Tides – Mara Oudenes – Cruz Ramos
Een verhaallijn die zich voornamelijk op het strand, in de zon en op zee afspeelt. Het is een heerlijk verhaal die je tijdens de zomerse maanden gewoon lekker moet lezen. Let op! Hij is wel in het Engels geschreven.
De Kalani broertjes (een advocaat en een instructeur) en hun vrienden (een bibliothecaris en een investeerder) zoeken graag de zee op om heerlijk een golfje te pakken en te surfen. Wanneer er in de zomer een groot surfwedstrijd in hun dorp Sea Glass Beach georganiseerd wordt, bevinden deze 4 amateursurfers zich ineens in de wereld van professionele surfers.

Er zijn natuurlijk ook een paar toppers die je eigenlijk deze zomer ook gewoon móét lezen maar die niet zozeer zomer gerelateerd zijn.

4. Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas
Een 5 sterren verhaal met een waanzinnig mooie opbloeiende liefde. Een boek waar je vanaf de eerste hoofdstukken al verliefd wordt op de hoofdpersonen. En als ik aan zomer denk, denk ik ook vaak aan liefde. Een boekenserie (want er zijn 3 delen van uitgebracht) waar je ook deze zomer onwijs van kunt genieten.
Feyre woont in het bos met haar vader en twee zusjes. Het is winter en ze verhongeren bijna. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Als Feyre een hert ziet die opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan. Ze vecht voor haar prooi en dood de wolf. Maar daar staat een prijs op en een paar dagen later komt er een enorm beest om vergelding op te eisen bij Feyre. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan.

5. Een Weeffout in onze Sterren
Ook een boek die nog steeds hoog op mijn lijstje met favoriete boeken staat. Ik denk zelfs dat hij altijd hoog op mijn lijst zal blijven staan van favoriete verhalen. Dit verhaal, dit boek en deze schrijver wist mijn boekenliefde pas echt weer aan te wakkeren. Wat een prachtig maar hartverscheurend verhaal over zo ontzettend veel liefde tussen twee personen. Ik las dit boek in mijn vakantie, achter in de tuin van mijn schoonouders toen de zon boven aan de hemel stond te branden. Denk ik aan Een Weeffout in onze Sterren, dan denk ik aan dat zomerse moment. Voor mij dus een boek die ik altijd in de zomer maanden zal blijven lezen.
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Dit waren de boeken waar ik aan moest denken toen ik net naar buiten keek en de zon zag schijnen. Natuurlijk, iedereen heeft een andere voorkeur voor zomerse boeken. Maar soms is het ook wel eens een leuke uitdaging om uit je comfortzone te stappen en een ander zijn/haar boekentips op te volgen. Of wanneer je even niet meer weet wat je moet of wilt lezen, een ander je misschien wel kan helpen met het uitkiezen van een boek.

Ik stapte ook meerdere keren uit mijn boekencomfortzone en dat is me tot nu toe altijd goed bevallen. Mijn boekengenre is drie keer zo breed geworden dan een paar jaar geleden. En dat omdat jullie mij laten zien dat er ook andere prachtige boeken verschenen zijn in boekenland. Dank daarvoor!

Geniet van jullie zomer, wellicht met een van de bovenstaande boeken die mij heel erg aan zomer doen denken.

Wat zijn jullie ultieme zomerboeken? Heb jij een van bovenstaande titels ook gelezen?
Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie meningen.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , , , , , , ,

6 gedachten over “Boekentips | Zomerse Boeken

Geef een reactie