Feelgood, Recensies

Recensie | Winter aan de kust – Tina van dijk

Na de eerste twee delen van de ‘De Kust’ serie gelezen te hebben, kon ik niet wachten om het derde en laatste deel te lezen. Winter aan de kust is de afsluiter van de ‘De Kust’ serie van Tina van Dijk. Benieuwd wat ik van dit boek vond, je leest het nu hieronder.


Winter aan de kust - Tina van dijk

Naam: Winter aan de kust
Auteur: Tina van Dijk
Uitgeverij: Uitgeverij Loft Books
Aantal pagina’s: 147
Genre: Feelgood
Originele titel: Winter aan de kust
Uitvoering: E-book only
Rating:
4 hartjes rating

 


Synopsis

Emmie heeft alles aardig op de rails. Nadat Tom is teruggekomen uit Frankrijk zijn ze bij elkaar ingetrokken en hun leven lijkt in rustiger vaarwater te zijn gekomen … Totdat Lana, Emmies zus, ineens op de stoep staat. Ze heeft relatieproblemen. Alhoewel het leven in Duijnen in eerste instantie in niets lijkt op haar voormalige luxe leventje, begint Lana het dorp steeds leuker te vinden. Dat ze niets meer van haar man hoort maakt haar wel verdrietig, waarom neemt hij geen contact op? Gelukkig biedt Emmie steun. Ook dorpsgenoot Feline heeft het niet makkelijk in de liefde. Ze is al een tijd verloofd met Jarno en er is nog veel te doen voordat ze gaan trouwen. Maar hoe meer er geregeld moet worden, hoe minder Feline uitkijkt naar haar grote dag…

 

Nadat ik zo ontzettend genoten heb van de eerste twee delen uit de ‘De kust’ serie van Tina van Dijk (Het café aan de kust en Thuis aan de kust), kon ik niet wachten om in het laatste deel te duiken. Weer even terug naar het gezellige dorpje dat Duijnen heet, terug naar Emmie haar leven en terug naar het café die bijna het hart van dit dorpje lijkt. En in september lopen we natuurlijk al richting de winterse kou aan, dus de titel van dit boek geeft je alvast een voorproefje naar de echte winter. Maar verwar het vooral niet met de kerstperiode!

Dit laatste deel van de ‘De kust’  serie is ook weer een heerlijke read voor tussendoor. Je komt wederom terecht in een warm bad met bekende personages uit de eerdere delen. Dit maakt dat het als thuis komen voelt. We volgen Emmie nog steeds, maar wel in een iets mindere mate. Haar zus staat dit deel meer in the picture, wat ook weer een verfrissende kijk geeft op het verhaal. Met haar relatieproblemen heeft Lana even tijd voor haarzelf nodig en komt een tijdje bij haar zus en oom in Duijnen wonen. Hierdoor gaat ze ook helpen in het café en worden er leuke dingen georganiseerd. 

De verhaallijn klopt, de setting klopt en de personages kloppen. Alle drie de boeken lopen heerlijk in elkaar over met hier en daar een verfrissende invalshoek van een nieuw karakter. Dat maakt dat deze serie afwisselend is met toch enigszins een klein beetje voorspelbaarheid. Maar dat laatste is helemaal niet erg! Duijnen klink voor mij als een droomdorp waar ook ik zeker een weekje op vakantie zou willen gaan. En met die positieve woorden kan ik dan ook niet anders dan dit verhaal vier hartjes te geven. 

De schrijfstijl van Tina blijft gewoon heerlijk weg lezen. Ze weet een warm dorpje tot leven te wekken en de personages interessant te houden. Zeker in een derde deel een heel belangrijk gedeelte. Maar dat doet ze op een leuke en goede manier. 

Ik vind het echt oprecht jammer dat we afscheid moeten nemen van Emmie, oom Bart, Leonie, het café en Duijnen. Het was een heerlijke reis met als rode draad de vriendschappen die ontstaan in zo’n fijn dorp als Duijnen. En dat vind ik altijd een van de fijnste onderwerpen om over te lezen in een feelgood. 

Ook benieuwd naar Winter aan de kust? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in de moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Winter aan de kust van Tina van Dijk ook al gelezen?  Wat vond jij ervan? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Laten we er gezellig over kletsen.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

 

Getagd , , , , , , , ,

Geef een reactie