Recensies, Roman

Recensie | People we meet on Vacation

Een tijdje geleden alweer, kreeg ik de kans om People we meet on vacation van Emily Henry te recenseren. Ik had al veel goede dingen gehoord en gelezen over deze schrijfster, maar nog nooit iets van haar gelezen. Daar wilde ik graag verandering in brengen en dit was de uitgelezen kans. Een heerlijke summerread moet dit gaan worden. Benieuwd of dat ook daadwerkelijk zo is, of dat je hem maar beter kunt laten liggen in de boekhandel. Je leest het hieronder in mijn eerlijke recensie.


People we meet on vacation - Emily Henry

Naam: People we meet on vacation – Nederlandse Editie
Auteur: Emily Henry
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 368
Genre: Roman
Originele titel: People we meet on vacation
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating


Synopsis

Twee beste vrienden. Tien zomervakanties. Een laatste kans om verliefd te worden.
Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar – zij in New York en hij in hun geboortedorpje – maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken…

Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?

Arrow Line

Eigenlijk kan ik niet anders zeggen dan dat ik genoten heb van dit verhaal. In People we meet on vacation maak je kennis met Poppy en Alex, twee beste vrienden door dik en dun. Wel beide een eigen leven, beide wonend in een andere woonplaats en beide een andere kijk op het invullen van de toekomst. Toch komen ze elk jaar samen voor een zomertrip. Een echte vriendschap die rotsvast is en die alles kan overleven. Toch is er iets gebeurd waardoor de vriendschap tussen beide wat aan het wankelen heeft gebracht en Poppy wil dat graag oplossen.

”Op vakantie kun je zijn wie je maar wilt. Net als door een goed boek of een geweldige outfit verander je op vakantie in een andere versie van jezelf”

De karakters zijn echt leuk neergezet en passen ontzettend goed bij elkaar. De unieke, vol avontuur en dol op het onbekende Poppy samen met de alles overdenkende, slimme en met een uitgestippelde toekomst Alex zijn in principe de yin en yang van elkaar. En toch passen ze zo goed bij elkaar. Ze staan voor elkaar klaar, doen alles voor elkaar en steunen elkaar in goede en slechte tijden. Een hele mooie vriendschap heeft Emily hier neergezet. En daar kun je als lezer echt wel van genieten.

De schijfstijl is ook ontzettend fijn. Easy to read, vermakelijk en vol humor. Ik heb me af en toe kapot gelachen om de leuke uitspraken van zowel Poppy als Alex. Ze dagen elkaar uit, op een ontzettende grappige manier. In het boek leer je beide personages goed kennen. Je leert meer over de vriendschap en werkt langzaam naar het moment toe dat de vriendschap is gaan wankelen. Dat wordt natuurlijk niet gelijk prijsgegeven, daar lees je langzaamaan naartoe. Dit kan een goede trigger zijn om gelijk door te willen lezen maar tegelijk kan het ook averechts werken en voor jou langdradig worden. Dat is denk ik iets wat je zelf moet gaan ervaren. Bij mij werkte het in ieder geval positief. Ik wilde niet meteen het hele boek verslinden, maar ik vond het ook niet storend.

Voor dit boek zat ik in een ontzettende leesdip. Na heel veel fantasy gelezen te hebben raakte ik in een dipje en hoopte ik er weer uit te kruipen met een andere fantasy. Het bleek dat dat niet werkte en ik had blijkbaar gewoon even een heerlijke low-key feelgood nodig. Dit boek heeft mij echt uit mijn leesdip getrokken. YAY!

”Als ik naar een asiel zou gaan voor een hondje, durf ik je niet te garanderen dat ik niet thuis kom met zes honden en een wilde coyote”

Emily Henry staat ook bekend om vele andere summerreads. Nog niet allemaal vertaald naar het Nederlands, maar zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Ik werd bijvoorbeeld verliefd op de cover van Happy Place en ook daar hoor ik zoveel goede recensies over. Dus dat is zeker eentje waar ik naar uitkijk om ook te gaan lezen.

Voor mij is People we meet on vacation een absolute aanrader. Een heerlijke summerread over een hele hechte vriendschap die in een kleine wankelperiode zit. Waar je leest over Poppy en Alex en hoe mooi en uniek ze zijn als personen. En waar je verliefd wordt op de schrijfstijl van Emily Henry.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar People we meet on vacation en wil jij graag je eigen mening over dit boek vormen? Dat kan en moet je ook zeker gaan doen. Via onderstaande link kun je het boek nu gemakkelijk aanschaffen bij jouw lokale boekhandel. Dat is belangrijk, want we moeten onze lokale boekhandelaren blijven steunen!
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij People we meet on vacation ook al gelezen? Of staat hij nog op je TBR lijst? Laat het weten in de reacties hieronder of praat gezellig mee op Instagram of Facebook.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie