Contemporary, Feelgood, Recensies

Recensie | Het familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin

Ik hoorde al een hele tijd positieve verhalen over het eerste deel van De zussen van Jewel Island serie van Holly Martin, maar het moment dat mijn oog er echt op viel was eigenlijk pas bij de release van het tweede deel. Die cover was zo ontzettend mooi, dat ik deel 2 eerder aanschafte dan het eerste deel. Het familiehotel van Sapphire Bay is het eerste deel en ik was toch ook wel heel nieuwsgierig naar dit deel. Met veel enthousiasme ben ik dan ook begonnen te lezen. Benieuwd wat ik van het eerste deel in De zussen van Jewel Island serie vind? Je leest mijn eerlijke recensie hieronder.


HEt familiehotel van Sapphire Bay - Holly Martin

 

 

Naam: Het familiehotel van Sapphire Bay
Auteur: Holly Martin
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320
Genre: Feelgood, Contemporary
Originele titel: Sunrise Over Sapphire Bay
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Arrow Line

In Het familiehotel van Sapphire Bay word je meegenomen in een heerlijke, luchtige feelgood roman waar Aria de hoofdrol in speelt. Zij is de manager in het hotel van haar vader op het heerlijke eiland Jewel Island. Dit brengt je gelijk in een fijn zomers gevoel welke sommigen van ons al een hele lange tijd niet hebben gehad. Ook maak je kennis met Aria haar zussen Clover en Skye en ontmoet je Noah, Aria haar grote liefde waar ze al jaren een crush op heeft.

Ik vond het een heerlijk boek vol met vriendschappen, liefde en familie, maar ook over de realiteit van het runnen van een hotel en het accepteren van jezelf. Zo worden onderwerpen als adoptie en pleeggezinnen aangekaart en maakt het dat het verhaal ook een stukje realisme met zich meebrengt.

´Het enige wat ertoe doet in een familie, is of je geliefd bent en dat ben jij´

Verder heb ik op sommige momenten ook echt kunnen lachen om bepaalde situaties of uitspraken. Holly Martin laat dus zien dat er naast een vleugje realiteit ook een hoop humor in mag zitten.

De schrijfstijl van Holly Martin is super fijn. Alsof er een soort kalmte over het boek heen ligt. Het hele verhaal leest gewoon heerlijk weg. Je maakt kennis met een prachtig eiland waar je gewoon op vakantie naartoe wilt. Dit creëert natuurlijk ook die fijne sfeer tijdens het lezen. Holly schrijft op een beeldende manier over zowel het eiland als het hotel, waardoor je nog beter in het verhaal en zijn omgeving komt.

Het leuke aan deze serie is waarschijnlijk dat je in elk deel een andere personage beter leert kennen. Zo leer je in deel één Aria heel goed kennen, maar staan Clover en Skye centraal in het tweede en derde deel van de serie. Genoeg dus om nog naar uit te kijken.

De cover is ook al een feestje opzich. De kleurrijke cover geeft de sfeer weer die ik ook in het boek ervaren heb namelijk, vakantie en een bepaalde rust. Ook wordt de titel lekker groot aangegeven waardoor je meteen ziet welk boek je in handen hebt. Dit laat het boek opvallen en daardoor pak je het als klant sneller op.

´Het heeft geen zin om iemand te zijn die je niet bent, alleen maar om je aan te passen aan anderen´

Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin krijgt van mij een vier hartjes beoordeling. Het is een fijn en gemakkelijk verhaal om weg te lezen en je waant je voor heel even op een prachtig eiland met een nog mooiere omgeving. Ik ben tijdens het lezen van het verhaal gaan houden van de personages. Ze zijn liefdevol,

Ben jij ook benieuwd naar Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin? Hieronder vind je een link naar het boek via een lokale boekhandel. Zo hoef je het huis niet uit, maar steun je de lokale boekhandels wel!

Koop bij Libris

Heb jij Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin al gelezen? Wat vond jij ervan en ga je de volgende delen ook lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of gezellig op Facebook. Benieuwd naar nog meer recensies? Check de vele andere recensies hier.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie