Recensies, Roman

Recensie | Een puppy voor kerst – Simone Luijten

Een beetje laat, maar met dit weer niet eens ongepast. Lekker op de bank met een verhaal waar kerst in voor komt. Dekentje erbij, kop thee en de regen op het raam te tikken. Volgens mij een perfect boek voor als je tussen twee dikkere verhalen zit en je tussendoor even iets anders wilt lezen. Benieuwd wat ik van Een puppy voor kerst vond?


Recensie - Een puppy voor kerst - Simone Luijten

Naam: Een puppy voor kerst
Auteur: Simone Luijten
Uitgeverij: Ambo|Antos uitgeverij
Aantal pagina’s: 82 pagina’s
Genre: Roman
Originele titel: Een puppy voor kerst
Uitvoering: E-book
Mijn rating:
3 hartjes

 

 


Synopsis

Het lijkt een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy. Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto.

Arrow Line

Iemand die niet al uit zichzelf gelukkig en tevreden is, kun je niet gelukkig of tevreden maken.

Een heerlijk boek voor wanneer je in-between books zit. Een luchtig verhaal, grappig maar wel realistisch en met gevoel geschreven. Dat merk je aan de schrijfstijl van Simone. Ze laat duidelijk de emoties van de hoofdpersoon Monique en de kinderen naar voren komen. Dat vind ik mooi verwerkt. Dit maakt het verhaal tastbaar.

Het is daarnaast absoluut niet een verhaal alleen voor de kerst. Het heeft eigenlijk helemaal niets met de kerst te maken behalve dat het rond die tijd afspeelt. Dit geeft wel een fijne najaars/voorjaars sfeer wanneer het weer nog regenachtig en herfstig is. Perfect dus om ook gewoon in maart nog te lezen.

Jammer dat het maar een kort verhaal is. Er had zeker meer uitgehaald kunnen worden. Wel vind ik het fijn dat doordat het een kort verhaal is, het niet langdradig werd. Dat zie je wel vaker in zulke verhaallijnen maar dat was in Een puppy voor kerst absoluut niet het geval.

Ik geef Een puppy voor kerst 3 sterren omdat het een heerlijke roman is met een mooie, fijne schrijfstijl. Een goed boek om even tussendoor te lezen. Wel vind ik het erg jammer dat er niet meer uit dit kleine verhaal gehaald is.

[bol_product_links block_id=”bol_5c8f62725465a_selected-products” products=”9200000102539310″ name=”Een puppy voor kerst – Simone Luijten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vond jij ervan en zou je het iemand anders aanraden? Laat het mij weten in de reacties hieronder of laat een berichtje achter op mijn Instagram

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Een puppy voor kerst – Simone Luijten

Geef een reactie