Recensies, Roman

Recensie | Kerstmis in het duincafé – Debbie Johnson

Deel één (Zomer in het Duincafé) heb ik destijds verslonden toen het uitkwam. Een heerlijke roman waarin het voelt alsof je thuiskwam. Voor mij reden genoeg om ook Kerstmis in het Duincafé te gaan lezen. Benieuwd wat ik er van vond en of die sfeer weer net zo fijn was als in het eerste deel? Je leest het hieronder.


Kerstmis in het Duincafé - Debbie Johnson

 

 

Naam: Kerstmis in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 224
Genre: Roman
Originele titel: Christmas at the Comfort Food Café
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.
Arrow Line
In het tweede deel van deze serie, Kerstmis in het Duincafé, volgen we niet Laura zoals in het eerste deel, maar Becca, haar zus. Dat ze een hekel heeft aan kerst is duidelijk, maar hoe gaat ze dat overleven in een dorp waar kerstmis groots gevierd wordt? En waar liefde een werkwoord is?

Het is een verfrissende wind om nu vanuit karakter Becca te lezen. En het stoort mij ook niet dat we ineens over gaan in een nieuw karakter. We hebben Becca natuurlijk al eens voorbij zien komen in deel één en dat we haar nu beter leren kennen vind ik een leuke toevoeging. Alsof je een nieuw familielid uit het duincafé leert kennen.

Ik vind Becca echt een geweldig karakter. Ze is zo lekker haarzelf. Nukkig maar met een hart van goud. Ze wil alles voor een ander doen, wat haar de absolute gunfactor geeft. Haar humor is ook echt om te gieren. Ik heb af en toe hardop gelachen met starende mensen als gevolg. Laura is ook nog steeds die schat van een vrouw die je leerde kennen in deel een, al blijft ze nu echt op de achtergrond. Dit geeft Becca echt een moment om te shinen in deze serie.

De schrijfstijl van Debbie is ook weer ontzettend fijn. Kerstmis in het Duincafé leest vlot weg en brengt je alvast in goede winterse sferen. Je vindt wederom alles wat je in het eerste deel ook vond. Liefde, humor, vriendschappen en die heerlijke huiselijke sfeer die we in deze serie zo omarmen. Ook in dit deel verlang je als lezer weer naar deze plek om een heerlijke kop koffie en een goed boek te kunnen lezen, net als het Duincafé ons doet geloven. And people, I LOVE the ending!

Ik las dit boek eind november en ik kan je zeker aanraden dit boek tijdens de winter/kerst sferen te lezen. Het brengt je net even wat beter in de sfeer van het boek. Maar als je zin in kerst hebt tijdens de zomer, gewoon erbij pakken hoor. Een Debbie Johnson kan het hele jaar door.

Zelf benieuwd naar dit boek? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in de moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Kerstmis in het Duincafé al gelezen of op de TBR lijstje staan? Laat het mij dan zeker weten in de reacties hieronder, op Facebook of op Instagram

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , ,

Geef een reactie