Recensies, Young Adult

Recensie | Ivelle – Laura Diane

Ivelle van Laura Diane stond natuurlijk al onwijs lang op mijn TBR lijst. Iedereen is altijd laaiend enthousiast over niet alleen Laura Diane zelf, maar ook over haar schrijvers kwaliteiten. Tijd om dat zelf te gaan ontdekken.


Ivelle - Laura Diane
Naam: Ivelle
Auteur: Laura Diane
Uitgeverij: Clavis 
Aantal pagina’s: 320
Genre: Young Adult
Originele titel: Ivelle
Uitvoering: Hardcover
Rating:
4 hartjes rating


 

 


Synopsis

Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt … De negentienjarige Ivelle ziet het rood van de liefde overal om zich heen. Naar háár heeft er echter nog nooit een jongen met die tint van verliefdheid gekeken. Maar als ze een jaar na hun eerste ontmoeting de charmante Renzo weer tegenkomt, neemt ze een besluit dat alles kan veranderen. Een besluit dat niet zonder risico is …

Arrow Line

Je volgt in dit boek Ivelle, die net als elke puber, soms best onzeker kan zijn. Zeker wanneer de kleur van je pupil aangeeft hoe jij je voelt. Door een onbedachte actie neemt ze een risico die veel gevolgen met zich meebrengt.

Ik kan niets anders zeggen dan dat het boek Ivelle een hele fijne young adult is. Niet alleen op basis van het verhaal en het genre, maar ook door de schrijfkwaliteiten van Laura Diane. Ik heb dan ook genoten van begin tot einde.

De karakters zijn op een unieke manier neergezet. Het hele verhaal is uniek trouwens. Maar doordat Laura de karakters op een ontzettende realistische manier weet te omschrijven krijg je als lezer gelijk een klik met de hoofdkarakter Ivelle. Wie heeft er niet last gehad van onzekerheden tijdens zijn jonge jaren. En wanneer er een verliefdheid in het spel is, deden we allemaal gekke dingen. Dat maakt dat dit verhaal zo tastbaar is voor haar lezend publiek.

Ook is Ivelle dus niet alleen op een mooie manier geschreven. Het verhaal is ook ontzettend uniek. De kleur van je ogen die je vertellen hoe iemand zich voelt? Ik heb dit concept nog nooit ergens voorbij zien komen. En dat maakt dit boek zo ontzettend tof. Je moet wel een heel creatief brein hebben om zoiets te bedenken. En daarvoor wil ik Laura Diane natuurlijk ontzettend bedanken! Dankjewel voor je ontzettende unieke creativiteit! Ik heb er van genoten.

Het concept van de kleuren in de ogen vond ik dus ontzettend tof! Wat ik iets vervelender vond is dat we zoveel emoties kennen, dat je dus ook een regenboog aan kleuren in de ogen kunt zien. En die betekenissen vind je helaas niet terug in het boek zelf. Ik het begin was het dus toch vaak Sen beetje raden welke kleur wat zou kunnen zijn. Maar gelukkig kwam ik er al snel achter dat Laura ook daar aan gedacht heeft. Ze heeft namelijk een boekenlegger ontworpen met daarop alle kleuren die in het boek voorkomen. Gratis te downloaden of voor ik meende een euro te bestellen via haar webshop! Echt een handige tip, mocht je dit boek nog willen gaan lezen. Houd deze erbij! Dat leest een stuk fijner weg.

De schrijfstijl van Laura Diane is fijn. Daar kan ik kort er krachtig over zijn. Haar creativiteit is groot en dat vind je terug in haar boek Ivelle. Daarnaast leest dit verhaal als een trein en wordt je tijdens deze treinrit misschien ook nog wel verliefd op een ander karakter. Dit alles maakt dat ik ontzettend benieuwd ben naar haar andere boeken. Ik ben er op de een of andere manier van overtuigd dat die net zo lekker weg gaan lezen als dit boek.

Ivelle krijgt van mij dus een verdiende vier hartjes recensie. Van begin tot einde word je geboeid door dit verhaal. Het is uniek, leest vlot weg en heeft een realistische kijk op de wereld. Dit maakt het een goede en fijne young adult om te lezen voor zowel jong en oud.

Zelf benieuwd naar dit boek? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in de moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Ivelle al gelezen of op de TBR lijstje staan? Laat het mij dan zeker weten in de reacties hieronder, op Facebook of op Instagram

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , ,

Geef een reactie