Recensies, Roman

Recensie | Een fatsoenlijke familie – Rosa Ventrella

Van Xander Uitgevers kreeg ik het boek Een fatsoenlijke familie toegestuurd. Bij het lezen van de synopsis was ik erg enthousiast en nieuwsgierig naar dit verhaal, maar ook naar deze schrijfster. Benieuwd wat ik van dit verhaal vind? Hieronder lees je mijn eerlijke recensie.


Recensie - Een fatsoenlijke Familie - Rosa Ventrella

Naam: Een fatsoenlijke familie
Auteur: Rosa Vertrella
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 304
Genre: Roman
Originele titel: Storia di una famiglia perbene
Uitvoering: Paperback
Rating:

3 hartjes

 

 


Synopsis

Het zijn de jaren tachtig. De hete zomers in Bari versterken de geuren van romige sauzen, gegrild vlees en verse pasta die uit de ramen komen. Door de kleine steegjes van de oude stad rennen en spelen de kinderen van families uit de buurt. Maria is echter een buitenbeentje en trekt liever op met haar twee oudere broers.

Ze vindt haar uitweg uit de dagelijkse sleur van een groot arm gezin in de vriendschap met Michele, een jongen uit een beruchte criminele familie. Bij elkaar vinden ze voor het eerst een houvast die ze beiden nog niet kenden. Maar vanaf het moment dat de families met elkaar te maken krijgen, lijkt hun groeiende band geen schijn van kans meer te maken.

‘De liefde tussen deze twee personen is heel breekbaar, maar tegelijk ijzersterk.’

Een bijzondere familie is een verhaal over familie, vriendschap en liefde. Maar tegelijk ook over familietradities en eer. Dit maakt dat je dit boek gaat lezen met een lach en een traan.

Het begin van het verhaal vond ik wat stroef. Ik kon er niet goed inkomen, mede door de vele personages die in dit verhaal beschreven worden en de Italiaanse namen. Naarmate ik verder in het verhaal kwam, bloeide de beloofde liefde van dit verhaal op tussen de hoofdpersonages. Dat was voor mij het punt dat het verhaal mij begon te raken. De liefde tussen deze twee personen is heel breekbaar, maar tegelijk ijzersterk. Verboden, en toch willen ze ervoor gaan. Hierdoor gaat het verhaal je raken. Je voelt met de hoofdpersoon mee.

Een bijzondere familie was absoluut niet het verhaal wat ik verwachtte dat het zou zijn. Ik dacht aan een romance tussen twee mensen. Een liefdesverhaal. Toch zit er veel meer emoties in dan je in eerste instantie zult denken bij het lezen van de synopsis. Er gebeurd meer dan alleen de liefde tussen de twee hoofdpersonages. De boodschap gaat dieper want ondanks dat het een verboden liefde is en ze in een ‘verrotte’ wereld leven, blijven ze positief naar de toekomst kijken. En die boodschap vind ik zo mooi! Het laten zien van hoop en positiviteit in een verhaal, laat dat de lezers gaan nadenken bij/over een verhaal.

Ook doet dit boek mij af en toe denken aan het boek Romeo en Julia. De verboden liefde tussen twee jonge mensen die zielsveel van elkaar houden, maar die tegengehouden wordt door een ouder die het er niet mee eens is.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Rosa Ventrella was voor mij erg wennen. Je hebt verschillende delen in het boek met verschillende titels. Deze delen hebben ook weer een aantal hoofdstukken, meestal een stuk of 3 à 4. Ik moest in het begin erg wennen aan de schrijfstijl en ontdekken hoe deze precies in elkaar zat. Eenmaal gewend, is het een fijne schrijfstijl die je zo door het verhaal heen laat gaan. Met af en toe een flashback naar het verleden maakt dat je toch wel op moet letten tijdens het lezen van dit verhaal.

‘De vriendschap en liefde in dit boek geven je een warm gevoel.’

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van de hoofdpersonage Maria verteld. Zij verteld over haar jeugd, de vriendschap, haar familie en de opbloeiende liefde tussen haar en Michele. Dit vind ik een heel mooi uitgangspunt in dit verhaal. Het maakt het tastbaar en brengt meer emoties met zich mee. Je kunt je namelijk goed indenken wat Maria meemaakt en wat voor gevoelens daarbij komen kijken.

Met dit alles vind ik Een fatsoenlijke familie zeker zijn 3 hartjes rating waard. Het is een mooi boek met emoties en diepgang. De vriendschap en liefde in dit boek geven je een warm gevoel.

Benieuwd geworden naar dit boek en de liefde tussen deze twee mensen? Hieronder vind je de directe link naar het boek. Daar kun je hem bekijken of zelfs kopen als je interesse hebt. Zo geef je Lovethesmellofbooks.nl ook nog een beetje liefde!

[bol_product_links block_id=”bol_5d0148a946152_selected-products” products=”9200000099604366″ name=”Een fatsoenlijke familie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Heb jij Een fatsoenlijke familie van Rosa Ventrella al gelezen? Wat vond jij van de romance tussen Maria en Michele? Een aanrader? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of op Facebook

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , ,

Geef een reactie