Booktalk

Booktalk | 3x – Boeken die ik nog wil lezen.

Daar is die weer! Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dat betekend weer een nieuwe 3x! Deze maand neem ik je (nog een keer) mee in mijn 3x boeken die ik nog wil lezen. Boeken die dus hoog op mijn TBR-lijst staan en al klaar liggen in mijn boekenkast om gelezen te worden. Nieuwe, net uitgebrachte boeken, maar ook boeken die al een tijdje geleden uitgebracht zijn.

Sarah Holland – Everless

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft… De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen. Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Toen ik hoorde dat Blossom Books nog maar een paar exemplaren hadden van de Everless hardcover versie en deze niet meer opnieuw uitgebracht zouden worden, wist ik dat ik dit boek nu echt moest bestellen. Ook al ziet de paperback versie er overigens ook prachtig uit, de hardcover is gewoon de eerst uitgegeven versie. Naast het feit dat ik heel veel goede reacties gelezen en gehoord heb over dit boek, sprak me de synopsis ook erg aan. Niet alleen de fantasie gehalte die ik in dit boek verwacht, maar ook de spanning die dit verhaal volgens mij heeft. Ik ben in ieder geval super nieuwsgierig!

Booktalk ~ 3x boeken die ik nog wil lezen

Lori Nelson Spielman – Vergeef me

Het hele land is in de ban van een kettingbrief met ‘vergevingsstenen’: één steen om te vergeven, en één steen om vergeving te zoeken. Het hele land, behalve de populaire talkshowhost Hannah Farr. Toen Hannah twee jaar geleden zo’n zakje met twee stenen ontving, heeft ze het ogenblikkelijk weggestopt; ze wilde niet geconfronteerd worden met haar verdrietige verleden. Maar dan is de populaire bedenkster van de vergevingsstenen te gast in haar show, en onthult Hannah op televisie per ongeluk het verhaal over hoe ze door haar moeder in de steek werd gelaten.

Gedwongen door de producer van haar talkshow en aangemoedigd door haar enthousiaste fans gaat Hannah publiekelijk op zoek naar haar moeder om haar te vergeven en eindelijk rust te vinden. Maar als Hannah dieper in haar verleden duikt, dringt de vraag zich op of de waarheid waar ze zich al twintig jaar aan vasthoudt, wel de échte waarheid is. Is zij wel het slachtoffer, of heeft zij zelf ook schuld? En kan ze ooit het geluk vinden als het haar niet lukt om te vergeven en vergeten?

Lori Nelson Spielman heeft mij een keer positief verrast met een boek (Een bijzonder jaar) en een keer een beetje teleurgesteld met een boek (Hou me vast). Ondanks dat ben ik natuurlijk super benieuwd naar haar andere boek! Dit boek spreekt me zo aan omdat het een boek vol emotie lijkt. Een zoektocht naar antwoorden is altijd iets emotioneel met veel verschillende emoties. Daar houd ik wel van in een boek. Boeken waar je een lach en tegelijk een traan in één hoofdstuk ervaart, zijn de beste boeken in mijn ogen. Ben benieuwd of Lori Nelson Spielman me met dit boek weer positief kan verrassen!

Rosie Walsh – Zeven Perfecte Dagen

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart. Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zes dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Hallo cliffhanger in de synopsis! De samenvatting alleen al maakt mij zo nieuwsgierig naar dit liefdesverhaal. Een liefdesverhaal met een stukje mysterie. Ik hou ervan. Daarnaast staat Goodreads weer vol met goede, lovende woorden. Deze moet ik gewoon gelezen hebben!

Welke boeken staan nog op jouw TBR-list? Heb je aanraders? Laat het mij dan vooral gezellig weten via de reacties hieronder. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe, bekende of onbekende verhalen.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , ,

2 gedachten over “Booktalk | 3x – Boeken die ik nog wil lezen.

  1. Pingback: bandar slot online

Geef een reactie