Boekentips

Boekentips | Budgetboeken

Niks is leuker dan ergens achter in een winkel(tje) tegen dat ene boek aan te lopen. En dan blijkt hij ook nog een flink afgeprijsd te zijn! Budgetboeken in winkels waar niemand ze verwacht!

Mij overkwam het al een paar keer en het lijkt me dan ook leuk mijn budgetboeken catch met jullie te delen. Waar vind ik ze, wat betaalde ik ervoor en waar let ik op.

Kruidvat

De kruidvat is echt een van mijn favoriete winkels als ik kijk naar hun verrassende boekenassortiment en de prijzen die ze erop zetten.

Het is me nu een paar keer overkomen en Kruidvat blijft me verassen. Zo was er een keer dat ik mezelf buitengesloten had en ik niet meer in mijn huis kon komen. Ik was verplicht om buiten te wachten tot mijn boyfriend to the rescue kwam, wat overigens nog een uur duurde. Ik liep naar de dichtstbijzijnde Kruidvat om mijn tijd te doden en liep daar tegen een boek aan van Santa Montefiore genaamd De Affaire. Voor die €3,99 kon ik hem niet laten liggen en had ik ook wat leesmateriaal om de tijd mee te doden. Win-win situatie! Wat blijkt: Prachtig verhaal! Het boek staat nu op mijn favorites lijst in Goodreads. Zeker een aanrader.

Nog geen twee weken geleden liep ik de Kruidvat in om luiers voor mijn dochtertje te halen. Standaard loop ik ook even langs het boekengangpad om te kijken of ze niet toevallig van die prachtige budgetdiamonds hebben liggen. Ik neem er altijd even de tijd voor. En toen: BINGO! Daar was die ene boekendiamond die ik zocht. Helemaal achterin, verscholen onder allemaal andere boeken, maar toch ook niet te missen door zijn prachtige cover.

De hardcoverversie van het boek Een bijzonder jaar geschreven door Lori Nelson Spielman. Halló, de originele prijssticker van €17,50 zat er nog op en ik kon hem meenemen voor €3,99. Vier losse euro’s!! Die had ik zelfs nog wel ergens in een zijvakje van mijn tas zitten. Daar ging mijn boekenverbod van de maand, maar hé dit exemplaar kon ik toch niet laten liggen? Het was de laatste in de winkel voor deze prijs. Hier wilde ik wel een heel goede smoes voor bedenken als ik thuiskwam!

Een maand eerder had ik het nieuwste boek van Lori Nelson Spielman gekocht en was gelijk verliefd op haar cover. Maar ook die had ik destijds voor een klein prijsje gekocht door middel van een uitprintbare coupon via Facebook. Ik weet niet meer precies wat ik er toen voor moest betalen, maar ik weet wel dat ik €5,- korting kreeg op de originele prijs.

En… Action!

Ook vind ik af en toe ook echt prachtige exemplaren bij de action. Ja echt waar, ook de action loop ik niet uit voor ik de boeken schappen heb doorgespit. Vaak vind je precies dezelfde boeken als een paar weken eerder, maar soms, echt héél soms vind je er ook een topper tussen. Ik vond daar namelijk het boek de Liefdesmarkt geschreven door  Carol Mason. Ik kende deze schrijfster niet, maar het boek zag er leuk uit en de flaptekst viel me ook niet tegen. En dus nam ik hem voor iets van €2,- mee naar huis. Een koopje! Én een verhaal die me tot op de dag van vandaag is bijgebleven. Ik raad hem zelfs ook aan, aan mensen om me heen. Het is natuurlijk ieder zijn eigen smaak, maar voor die paar euro is het altijd het proberen waard.

Facebook en andere Social Media

Ik zweer soms echt bij Social Media. Niet alleen om up-to-date te blijven van de nieuwste boekennieuwtjes maar het overkomt me ook vaak dat sommige uitgeverijen een bepaalde actie hebben. Zo stuitte ik in mei op de couponactie van Lori Nelson Spielman haar nieuwste boek Hou me vast. Door het uitprinten van deze coupon, kreeg je €5,- korting op dit boek, bij alle meewerkende boekhandelaren. Super leuke actie! Vooral als je nog kennis maakt met bepaalde schrijvers en dergelijke.

Ook worden boeken wel eens gepresenteerd met een speciale Kennismakingsprijs. Een boek dat wordt verkocht voor een klein prijsje om men kennis te laten maken met de schrijver zijn/haar boeken. Zo was er laatst natuurlijk de kennismakingsactie van Jackie van Laren haar boek Vallen. Die kon je kopen voor €5,-. Ontzettend leuk initiatief voor als je de schrijver nog niet kent, niet helemaal zeker weet of dit je genre wel is maar toch heel erg benieuwd bent naar het boek. Zo hoef je op deze manier niet gelijk de hoofdprijs te betalen en kun je toch kennismaken met deze nieuwe schrijver. En je bent als lezer natuurlijk sneller geneigd, wanneer je het een leuk boek vind, het vervolg te kopen die natuurlijk wel weer gewoon de normale prijs is. Ik vind het een leuk en goed kennismaking initiatief!

Boekenfestijn

En last but not least hebben we natuurlijk jaarlijks het Boekenfestijn. Daar kun je ook allemaal boeken van de meest bekende schrijvers kopen, voor een klein prijsje. Bij ons in Friesland komt hij altijd rond maart en ik zet mijn agenda er op gelijk dat ik daar zeker even moet gaan kijken. Ik ben daar in al die jaren nog nooit zonder boeken vandaan gekomen. Mooie titels, goede schrijvers en kleine prijsjes. Wat wil je als boekenlover nog meer?
Ja I know, free books… hahaha, maar op budgetboekenjacht is ook ontzettend leuk!  

Loop als boekenliefhebber dus altijd even langs het boekenschap bij elke winkel die je binnenloopt en die zo’n gangpad/schap heeft. Je weet nooit wat je tegenkomt. Soms tegen de hoofdprijs, maar ook vaak genoeg tegen heel zachte prijsjes. Die heb je dan maar weer mooi in de pocket.

Welke boeken hebben jullie ooit gescoord voor een klein prijsje? En heb jij een speciale winkel waar je altijd even binnen loopt opzoek naar low-budget boeken? Laat het me weten in de reacties hieronder of op Instagram. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie ideeën.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Boekentips | Budgetboeken

Geef een reactie