Fantasie, Recensies, Young Adult

Recensie | Uit bloed en As – Jennifer L. Armentrout

Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Niet alleen omdat hij hoog aangeschreven staat binnen de bookcommunity, maar ook omdat het gewoon een prachtige editie is geworden. Toen ik via Zomer & Keuning deze Limited Editie won, was ik natuurlijk ontzettend blij. Ontzettend benieuwd en met hoge verwachtingen, begon ik te lezen in dit verhaal. Benieuwd wat ik ervan vond? En of ik de hype er omheen terecht vond? Je leest het hieronder.


Uit bloed en as - Jennifer L. Armentrout

 

 

Naam: Uit bloed en as
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 541
Genre: Fantasie, Young Adult
Originele titel: From Blood and Ash
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Arrow Line

De laatste tijd ben ik helemaal into de fantasieboeken. Waar het voorheen mijn hart niet sneller deed kloppen is er blijkbaar een half jaar geleden een knop omgegaan. Of de fantasie van tegenwoordig is gewoon ijzersterk, want oh, wat zijn ze fijn om te lezen. Zo ook Jennifer haar Uit bloed en as.

Ik heb ontzettend genoten van dit verhaal. Ondanks dat het begin wat langzaam op gang komt, leer je wel de personages goed en rustig kennen. Iedere personage heeft zijn eigen taak en is uniek. Al snel kom je in een stoomversnelling terecht. En als je daar eenmaal in terecht komt, wil je niets anders meer dan doorlezen.

‘De dood is een oude vriendin die af en toe op bezoek komt, soms op een moment waarop je haar het minst verwacht terwijl je op andere momenten juist op haar zit te wachten.’

Het verhaal is compleet. Je vindt er zoveel in terug en alles in de juiste proporties. Spanning, liefde, vriendschappen en tradities afgewisseld met een heerlijke subtiele humor. Zowel Poppy als Hawke dagen elkaar goed uit door middel van grappige, koppige en onverwachte opmerkingen. Een heerlijke toevoeging als je het mij vraagt. Daarnaast spat de spanning tussen deze twee van je bladzijdes af en past Uit bloed en as perfect in het rijtje van Enemies to Lovers.

De schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout is gewoon super fijn. Ik kan er niets anders over zeggen. De woorden lezen vloeiend weg, de karakters zijn goed omschreven en uniek. Daarnaast is het ontzettend prettig dat het koninkrijk niet alleen heel beeldend geschreven is, het ook nog eens best realistisch neergezet is. Dat maakt het voor de lezer nog een stukje tastbaarder ondanks dat het een fantasieverhaal is.

De eerste editie van Uit bloed en as is gepubliceerd als Limited Editie. Met rode sprayed edges en prachtige art aan de binnenkant, heb je een prachtig exemplaar in je handen. Uiteraard is er van de Limited Editie maar een beperkt aantal oplages gemaakt, wat inhoud dat op ook echt op is. Zo heb ik inmiddels ook al begrepen dat ze momenteel bezig zijn met een nieuwe druk, welke niet Limited Edition zal zijn. Deze verschijnt op 16 februari 2022. Dus mocht je nog een Limited Editie willen bemachtigen, heb je alleen nog kans dat je zo’n exemplaar vind in de boekhandel zelf. Online zijn ze (bijna) allemaal uitverkocht.

‘De honger van onze zoen had me bang moeten maken, en misschien was dat ook wel een beetje het geval, want het voelde als veel te veel en bij lange na niet genoeg.’

Ik heb dus ontzettend genoten, dat is wel duidelijk. Van het verhaal, de personages maar ook duidelijk van Jennifer haar schrijfstijl. De vier hartjes beoordeling is dan ook dubbel en dwars verdient. Ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede deel en kan niet wachten om verder te lezen hoe het met Poppy en Hawke verder gaat.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op het vervolg. Op 22 maart 2022 komt deel twee van deze serie uit genaamd: Rijk van vlees en vuur. Waarin we terug gaan naar Poppy, Hawke en hoe het nu met ze gaat.

Zelf ook benieuwd geworden naar Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in deze moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout ook al gelezen? Wat vond jij ervan en kijk je uit naar het volgende deel in deze serie? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Laten we er gezellig over kletsen.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

Getagd , , , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Uit bloed en As – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie