Feelgood, Recensies

Recensie | Liefde in Milaan – Saskia M.N. Oudshoorn

In oktober werd ik uitgekozen om mee te doen aan de blogbom/blogtour voor Liefde in Milaan. De verhalenbundel van Saskia Oudshoorn. Ik was ontzettend benieuwd naar deze bundel, ook omdat ik nog nooit wat van Saskia Oudshoorn heb gelezen. Het verhaal bestaat uit drie delen, allemaal horen ze bij elkaar. Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het hieronder.


Liefde in Milaan - Saskia Oudhoorn

 

Naam: Liefde in Milaan
Auteur: Saskia M. N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320
Genre: Feelgood
Originele titel: Liefde in Milaan
Uitvoering: Paperback
Rating:
3 hartjes

 


Samenvatting

Als Anneloes’ relatie stukloopt en ze berooid achterblijft, gaat ze in een snackbar werken. Daar ontmoet ze Gianluca. Deze knappe Italiaan is te mooi om waar te zijn. Tijdens hun dates voelt ze zich heel bijzonder, maar is ze niet te gewoontjes voor hem? Dat gevoel blijft als ze meegaat naar Italië en zijn PA ontmoet, die duidelijk geen trek heeft in concurrentie.

Arrow Line

Liefde in Milaan is een bundel van drie verhalen bij elkaar. Het begint met het boek Toeval bestaat niet, dan is er deel twee genaamd Loes, Luca en Liz en sluit je de bundel af met het boek Casa Dell’amore. Deze delen zijn nu alleen nog apart te verkrijgen in ebook vorm, als luisterboek en natuurlijk in deze bundel.

In dit boek leer je Anneloes in het begin al goed kennen. Je leeft mee met de struggles die ze heeft in haar leven en met haar break-up met Emiel. Ze gaat verder met haar leven en leert de sexy Italiaan Gianluca kennen via een blinddate. De liefde die daarna komt groeit en groeit.

Het is een heerlijk verhaal, een echte feelgood. De liefde en vriendschappen zijn leuk, speels en herkenbaar. De dagelijkse struggles van Loes en het verdriet van Gianluca is ook realistisch geschreven. Zoals het in dit boek gaat, kan het ook in het echte leven gaan. Realistisch dus, daar houd ik wel van bij een feelgood boek. De sfeer die dit verhaal met zich mee brengt heb ik ook van genoten. Voor een moment waan je je even op een prachtig landschap onder de Italiaanse zon. 

De cover is ook heerlijk opvallend oranje en in mijn ogen uitnodigend. De Italiaanse sfeer is duidelijk te zien, waardoor je bij je eerste blik op dit boek gelijk al een idee hebt waar het over gaat. De stijl van de drie covers van de verhalen die gebundeld zijn, zijn hierin goed meegenomen en past daarom ontzettend goed bij dit boek. 

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Saskia is vlot, leuk en met humor. Ze weet alles goed te omschrijven en durft levensechte en soms confronterende onderwerpen aan te snijden. Zo is Gianluca weduwe en heeft Anneloes veel moeite met haar recente break-up. Dit weet ze op een mooie, liefdevolle en respectvolle manier in het verhaal verwerken.

Helaas heb ik ook een kritisch punt over dit boek. Tijdens het lezen kwam ik veel fouten tegen. Ik ben geen taalnazi, laat ik dat voorop stellen. Het gaat in dit geval ook niet over spelfouten of d/’t’s, want believe me die vind ik ook nog altijd moeilijk. Het gaat hier echt om fouten in de zinsopbouw. Zinnen waaraan je kunt zien dat er in de eerste opzet iets anders heeft gestaan, maar waarschijnlijk later een aanpassing aan is gemaakt. Woorden die dubbel in de zin staan of extra woorden die er niet meer in horen te staan omdat ze vervangen zijn door een andere vorm. Zo zonde, want als lezer ga je je hier ontzettend aan irriteren. 

Toch is Liefde in Milaan een heel erg fijn verhaal om te lezen. De karakters zijn leuk, liefdevol en grappig. De reis die Loes en Gianluca in de liefde maken is jaloersmakend. De sfeer is heerlijk Italiaan, dus mocht je je in de winterse maanden nog een beetje in een romantisch Italiaans sfeertje willen wanen, dan is Liefde in Milaan zeker een aanrader voor jou. Dat ik tegen de zinsopbouw gelopen ben is denk ik meer een persoonlijke kwestie, want ondanks dat is het een ontzettend fijn boek om te lezen. 

Zelf benieuwd geworden naar dit verhalenbundel van Saskia Oudshoorn? Hieronder kun je gemakkelijk en snel bestellen én steun je jouw lokale boekhandel! Zeker in deze moeilijke tijd belangrijk.

Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Liefde in Milaan ook al gelezen of ben je dat nog van plan? Wat vond jij van het verhaal? Laat het mij in de reacties hieronder, op facebook of op Instagram weten. 

Liefs, 
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken

Getagd , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Liefde in Milaan – Saskia M.N. Oudshoorn

Geef een reactie